١٥:٢٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
آغاز به کار «نيروگاه هيبريدي بادي - خورشيدي» ساخت محققان جهاد دانشگاهي آذربایجان شرقی در جزيره خارك

نخستين نيروگاه هيبريدي (بادي - خورشيدي) با قابليت توليد 50 كيلووات انرژي الكتريكي در روز که توسط محققان جهاددانشگاهي واحد آذربايجان شرقي طراحي و ساخته شده در منطقه پايانه‌هاي نفتي جزيره خارك آغاز به كار كرد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، مهدي حسين زاده، رييس پژوهش و فناوري شركت پايانه هاي نفتي با بيان اين كه این پروژه با همكاري مديريت پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران و با تلاش جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي به بهره برداري رسيده گفت: اين نيروگاه براي نخستين بار در كشور با بهره گيري از سلول هاي خورشيدي و توربين بادي قادر به توليد روزانه 50 کیلو وات برق است . وی افزود: اين اقدام در راستاي تلاش براي افزايش سهم انرژي هاي نو و تجديد پذير كه به دستور مقام معظم رهبري در زمره سياست‌هاي كلان انرژي كشور قرار گرفته به اجرا در آمده است.

حسين زاده تصريح كرد: ظرفيت سلول هاي خورشيدي اين نيروگاه هيبريدي 12 كيلو وات و ظرفيت توربين بادي آن 7.5 كيلو وات است. وی، ارتفاع دكل توربين بادي را 16 متر اعلام كرد و در مورد حداقل و حداكثر سرعت باد براي توليد انرژي گفت: حداكثر سرعت باد براي توليد انرژي در اين نيروگاه بادي و خورشيدي 20 متر بر ثانيه و حداقل سرعت باد يك متر بر ثانيه است. حسين زاده با بيان اينكه براي توسعه اين پروژه برنامه ريزي هاي خوبي انجام شده از اجراي اين طرح در روستاها و مناطق دورافتاده اي كه به سيستم شبكه برق سراسري دسترسي ندارند خبر داد. او در مورد پروژه هاي اولويت دار واحد پژوهش و فناوري شركت پايانه هاي نفتي ايران گفت: هم اكنون اجراي طرح پسماند و استفاده بهينه از آب هاي زيرزميني در دستور كار اين واحد قرار دارد. همچنين در طرح مبارزه با موريانه ها نيز به نتايج بسيار خوبي دست پيدا كرده ايم. نيروگاه هيبريدي ( بادي - خورشيدي ) به عنوان يك حركت نمادين و با پاسداشت ارزش مقام شهدا در جوار گلزار شهداي جنگ تحميلي جزيره خارك و به منظور برق رساني به بقعه امامزاده مير محمد نصب شده است. عمليات ساخت اين نيروگاه توسط متخصصان گروه انرژي‌هاي نو جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي چهار ماه و نيم طول كشيده و طي 10 روز در منطقه پايانه‌هاي نفتي جزيره خارك نصب شده است.

احمد فرشبافيان، رييس جهاد دانشگاهي استان آذربايجان‎شرقي نيز در گفت‌وگویی در تبريز گفت: محققان جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي به صورت شبانه‌روزي در تلاش بودند تا اين نيروگاه كاملاً فني و مطابق با اصول فناوري روز نصب شود كه اكنون شاهد آغاز به کار آن هستيم. وي اضافه كرد: اين نيروگاه هيبريدي (بادي - خورشيدي) كه توان توليد 50 كيلووات برق در روز را دارد براي روستاهاي كمتر از 20 خانوار مناسب است و مي‌تواند تمام انرژي الكتريكي آنها را در طول روز تامين كند. فرشبافيان با بيان اين كه اين طرح براي توليد برق الكتريكي به كمك منبع انرژي تجديدپذير و از نوع بادي و خورشيدي به كار مي‌رود، تصريح كرد: براي انتقال برق به صورت كابلي به ‌ازاي هر روستا حدود يك ميليارد تومان هزينه صرف مي‌شود، اما هزينه نيروگاه هيبريدي از مرحله طراحي و ساخت تا نصب كمتر از يك سوم آن مي‌شود و اين در حالي است كه اين نيروگاه داراي ويژگي‌هايي مانند توليد انرژي پاك، نگهداري ارزان و راحت نسبت به نيروگاه‌ها و تعمير و سرويس‌دهي آسان است.

او با اشاره به اينكه پنل‌هاي خورشيدي و توربين‌هاي بادي اين نيروگاه خريداري شده، ‌خاطرنشان كرد: در حال حاضر تمام دانش فني توليد تجهيزات اين نيروگاه از طريق مهندسي معكوس توسط متخصصان جهاد دانشگاهي اين استان به دست آمده و درصدد هستيم كه در ساخت نمونه‌هاي ديگر مورد استفاده قرار گيرد. فرشبافيان با بيان اينكه توانايي توليد نيروگاه‌هاي هيبريدي (بادي- خورشيدي) از 50 كيلووات تا دو مگاوات در جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي وجود دارد، گفت: پروپوزال اين طرح به سفارش مديريت پژوهشي پايانه‌هاي نفتي جزيره خارك از خرداد ماه سال گذشته نوشته شد و مراحل عملياتي آن در آبان ماه آغاز شد و تا پايان اسفند ماه سال گذشته پايان يافت و اواسط خرداد ماه با بارگيري آن به مقصد رسيده، در جزيره خارك نصب شده و در اواخر هفته گذشته آغاز به كار كرد.

اين طرح از دستاوردهاي فناوري برگزيده ارائه شده در نمايشگاه «همت مضاعف، كار مضاعف» بود كه در اسفند ماه سال گذشته مورد بازديد مقام معظم رهبري قرار گرفت. جزيره خارك به عنوان بزرگترين پايانه صادرات نفت كشور از توابع شهرستان بوشهر درفاصله 57 كيلومتري شمال غرب بندر بوشهر در آبهاي خليج فارس واقع است.ح/الف

١٧:٢٥ ١١/٠٤/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد