١٤:١٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی کرمانشاه:
اقدامات اثر گذاری برای بهره بردای از معادن قیر طبیعی استان کرمانشاه در دست اجرا است

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، گفت: اقدامات ارزنده ای از سوی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی در زمینه کاهش ناخالصی های معادن قیر طبیعی استان انجام گرفت که نتیجه این اقدامات منجر به اخذ مجوز کانون هماهنگی دانش و صنعت قیر طبیعی به عنوان اولین کانون برای استان شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه مهندس علی دارایی در گفتگویی اظهار داشت: طرح تصفیه پساب ها با استفاده از گیاه پالایی و یا بهره گیری از روش نانو فتو کاتالیستی از جمله پروژه های مهمی است که توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه انجام شده است به عنوان مثال در این خصوص می توان به طراحی سیستم پایلوت پساب پالایشگاه که هم اکنون در دست اجرا است، اشاره نمود.
 
وی افزود: طرح گیاه پالایی پساب ها نیز در حال حاضر به سفارش دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی و توسط نیروهای متخصص این معاونت در حال انجام است.
 
دارایی تصریح کرد: با استفاده از شیوه گیاه پالایی مواد سمی و فلزات سنگین  جذب می شوند که از جمله این گیاهان می توان گیاه زنبق را نام برد.
 
وی در ادامه به دیگر فعالیت های معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: استان کرمانشاه از پوشش گیاهی بسیار غنی برخوردار است لذا با توجه به این ظرفیت، کارهای تحقیقاتی متفاوت و ارزشمندی در خصوص آنتی اکسیدان ها، آنتی باکتریال ها، مواد رنگ زا و سموم طبیعی و... انجام شد که در نهایت منتهی به تدوین استاندارد ملی گیاه چویر شد.
 
وی تصریح کرد: یکی از عوامل معروف شدن روغن کرمانشاهی مربوط به وجود گیاه بومی چویر است که در مناطق کوهستانی مانند استان کرمانشاه وجود دارد لذا در این جهت  استخراج گیاه مذکور و استحصال عصاره طعم دهنده از آن به عنوان آنتی اکسیدان در معاونت پژوهشی انجام شدکه مجموعه این فعالیت ها به تدوین استاندارد ملی استحصال و استفاده از این گیاه منجر شد و هم اکنون در کل کشور به عنوان یک مرجع رسمی مورد استفاده قرار می گیرد.
 
 بیشتر معادن معدنی جهان در زمینه قیر طبیعی در کشورهای آمریکا و  ایران و به طور عمده در کشورمان در شهرستان گیلانغرب متمرکز شده است اما این معادن دارای ناخالصی هایی هستند که تاکنون در ایران فعالیت جدی در این زمینه انجام نشده است.
 
 وی ادامه داد: در حال حاضر تنها کاری که بر روی معادن قیر طبیعی صورت می گیرد در قالب پودر کردن این ماده و صادر نمودنشان است که بعد از صادرات به کشورهای هدف به صورت فرآوری هایی مانند جوهر پرینتر، چاپ، واکس و سایر مواد دیگر با چندین برابر قیمت از همان کشورها به ایران وارد می شود.
 
 وی اظهار داشت: خوشبختانه به تازگی در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کارهای ارزنده ای جهت کاهش این ناخالص های معدنی درحال انجام می باشد که ثبت سه اختراع و انجام چند کار نیمه صنعتی پایلوت از جمله آنها است.
 
دارایی ادامه داد: همچنین امضاء تفاهم نامه با یکی از سرمایه داران اصلی استان و گرفتن چندین جواز آزمایش از مرکز و ثبت شرکت در این خصوص از جمله کارهایی است که در این راستا جهت ایجاد کارخانه ای با ظرفیت  30 تا 50 هزار تن و بهره برداری از پتانسیل های معادن قیر طبیعی استان صورت گرفته است.
 
دارایی اظهار داشت: پس از پیگیری های مستمر جهاد دانشگاهی، مجوز احداث کانون هماهنگی دانش و صنعت فراوری قیر طبیعی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان کرمانشاه اعطا شد که پس از آن جهاد دانشگاهی از سوی استاندار کرمانشاه و ریاست کانون هماهنگی قیر طبیعی استان، به عنوان دبیر این کانون منصوب شد.
 
 وی تصریح کرد: امروزه 160 عنوان کاربرد در دنیا برای قیر طبیعی معرفی شده است اما معادن موجود در ایران به خاطر کیفیت پایین مواد معدنیشان بیشتر در صنایع ایزولاسیون مثل ایزوبام، تولید کوک و سوخت استفاده می شود در حالی که در صورت افزایش کیفیت آن می توان انواع جوهر پرینتر، چاپ، واکس، تولید کربن فعال، مغزمداد، مواد محترقه، سفال بام خانه، رنگ لعاب و در  راه سازی از آن استفاده کرد.
 
 وی خاطرنشان کرد: قیرهای طبیعی منشاء نفت خام دارند و در اثر مهاجرت به لایه های سطحی زمین مواد سبک مثل بنزین و گازوئیل تبخیر شده و مواد قیری باقی می ماند که بر اثر مرور زمان و در طی هزاران سال به شکل جامد و مواد معدنی امروزی در می آیند.
 
 وی در زمینه دیگر فعالیت های معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی گفت: گروه شیمی این معاونت در سه زمینه شیمی گیاهی، نانو تحقیقاتی و شیمی آلی و معدنی درحال فعالیت می باشد.ح/الف

٠٩:١٨ ١٥/٠٤/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد