رییس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه:
توسعه پایدار ملی در گرو توانمند سازي شرکت های دانش بنیان محقق خواهد شد
رییس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با تاکید بر اهمیت مشاركت بخش غیر دولتی در توليد علم و فناوري گفت: توسعه پایدار ملی در گرو توانمند سازي شرکت های دانش بنیان محقق خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، دکتر بهروز بادکو در اولین نشست فصلی واحدهای فناور پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه پیرامون اهداف و فعالیت پارک های علم و فناوری اظهار داشت: توسعه اقتصادی دانش بنیان، افزایش نوآوری تکنولوژیک، تجاری سازی ایده های نو و فناورانه و ایجاد مکانی برای تجمع و فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاهی از جمله مهمترین اهداف ایجاد پارک های علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی همواره برای رسیدن به اهداف فوق تلاش نموده است، افزود: در پارک علم و فناوری از نتایج پژوهش های انجام شده برای تجاری سازی ایده ها استفاده می شود به گونه ای که می توان گفت، انجام طرح های تحقیقاتی در پارک ها جایی ندارند بلکه تمرکز فعالیت در پارک های علم و فناوری تبدیل ایده به عمل یا به عبارت دیگر افزایش سرمایه سازی و ایجاد ثروت برای کشور است اما می بایست با بازنگری در قانون موضوع عدم امکان انجام پژوهش های کاربردی در پاک ها برطرف شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک هزار پارک علم و فناوری در بیش از 60 کشور دنیا در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: هم اکنون 24 پارک علم و فناوری و 67 مرکز رشد واحدهای فناوری نیز در کشور راه اندازی شده اند.
بادکو گفت: در حال حاضر 56 شرکت و واحد فناور دانش بنیان در این مجموعه مشغول به کار می باشند و در صدد هستیم تا در سالجاری این تعداد را به 100 شرکت دانش بنیان برسانیم.
وی تصریح کرد: در برنامه افق 1404 کشور می بایست 50 هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد شود که این تعداد در حال حاضر پنج هزار شرکت می باشد.همچنین تصدی گری دولت در بخش های مختلف حدود 80 درصد و بخش خصوص 20 درصد می باشد که با توجه به سیاست های اصل 44 و سند چشم انداز می بایست این وضعیت بالعکس شود.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه این نشست به موضوع شرکت های کوچک و متوسط (SMES ) پرداخت و گفت: از جمله ویژگی های این شرکت ها می توان به رشد سریع، تاثیر چشمگیر آنها در ایجاد اشتغال، موثر بودنشان در توسعه فناوری اشاره کرد که در عین حال خطر پذیری آنان بالااست و با مشکلاتی همچون کمبود سرمایه و فقدان تجربه مواجه هستند و بیشتر این شرکت ها در دست نیروهای جوان است اما به هر صورت برای غلبه بر مشکلات اشتغال چاره ای نداریم جز اینکه از اینگونه شرکت ها حمایت کنیم.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه به عمده ترین مزایای استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: معافیت 15 ساله از پرداخت مالیت بر درآمد، دارایی و هر گونه عوارض، امکان مبادلات مالی بین المللی، معافیت از پرداخت عوارض گمرکی صدور و ورود کالا، معرفی به صندوق مهر امام رضا (ع) جهت اخذ تسهیلات، برخورداری از حمایت های معنوی ... از جمله مهمترین مزایایی است که واحدهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری از آن برخوردار خواهند شد.
بادکو ، ایجاد دفاتر نمایندگی پارک علم و فناوری کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق را با توجه به اشراف نسبی به نیازهای این منطقه و بازار بسیار مناسب و ارائه توانمندی های استان، از جمله برنامه های در دستور کار، عنوان کرد.
وی در پایان اظهار داشت: تحقیقات صورت گرفته نشان داده است که از میان فارغ التحصیلانی که بدون ورود به مراکز رشد واحدهای فناوری اقدام با تاسیس شرکت نموده اند 80 درصد با شکست مواجه گشته اند و این در حالی است که نیروهای جوانی که با ورود به مرکز رشد اقدام به راه اندازی یک کسب و کار نموده اند 70 درصد با موفقیت روبه رو بوده اند.الف/ر
٠٩:١٦ ٢١/٠٤/١٣٩٠