مدیر یک واحدفناور پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه:
با یک سوم فضای موردنیاز، طرح کم نظیر پرورش مکانیزه مرغ گوشتی در کرمانشاه راه اندازی شد
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، احمد صالحیان در گفتگویی در خصوص ایده محوری طرح خود که منجر به پذیرش در مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی شده است، گفت: در سال 1385 از طریق اینترنت با یک ایرانی پرورش دهنده طیور در اسپانیا آشنا شدم. پس از چندی برای عملی نمودن طرح در همان سال جهت احداث یک واحد مکانیزه 20 هزار قطعه ای کار خود را آغاز نمودم، یکسال بعد پس از اخذ مجوز و پروانه بهره برداری در حالی که هنوز تسهیلاتی را دریافت ننموده بودم سالنی با امکانات جدید و نو احداث و طرح آماده جوجه کشی شد. البته قبل از بهره برداری از طرح اقدام به احداث یک حلقه چاه آب نیمه عمیق جهت مصرف طیور نمودم که آزمایشات لازم بر روی نمونه های آن توسط آزمایشگاه های استان صورت گرفته است.
این مبتکر عضو پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، یکی از ویژگی ها و مزایای این طرح را استفاده از حداقل فضا دانست و اظهار داشت: در حالت عادی برای پرورش 20 هزار قطعه مرغ گوشتی به 2200 متر مربع فضا نیاز داریم در حالی که در این طرح با یک سوم فضای مذکور ضمن صرفه جویی، بیشترین بهره را برده ایم .
وی همچنین استفاده از سیستم های عایق بندی دیوار و سقف، تهویه مناسب و استریل و همچنین سیستم جمع آوری کود طیور با استفاده از ریل ( نقاله ) بدون دخالت دست را از مهمترین ویژگی های طرح خود ذکر نمود و یاد آور شد: این اقدامات قبل از هدفمند سازی یارانه ها صورت گرفت که تا حد قابل توجهی باعث صرفه جویی در مصرف سوخت و آب شده است.
وی یاد آور شد: در ساخت این مزرعه پرورش مرغ گوشتی به شیوه مکانیزه، با راهنمایی هموطن عزیزم که مقیم اسپانیااست، به منظور پایین آمدن میزان مصرف سوخت و کاهش آلودگی های محیطی این واحد برخلاف مرغداری های سنتی یک و نیم متر بالاتر از سطح زمین ساخته شده است .
وی دیگر ویژگی طرح خود را پایین آمدن تعداد تلفات، کوتاه شدن 10 روز از مدت زمان مورد نیاز برای به ثمر رسیدن مرغ گوشتی و عدم به وجود آمدن گاز آمونیاک در محیط مرغداری ذکر نمود و عنوان کرد: استفاده از دوربین های مداربسته، سیستم مدیریت مرکزی، استفاده حداقلی و کاملا بهینه از آب با استفاده از فلاش تانک جداگانه برای هر سبد تولید مرغ و ... باعث شده تا پرت (میزان مرگ و میر ) طیور بسیار پایین بیاید به صورتی که در دوره گذشته تلفات این واحد فقط 400 قطعه بوده که تعجب کارشناسان را برانگیخته است .
صالحیان در خصوص فن آوری به کار رفته در این مرغداری گفت: از آنجایی که در زمان ساخت واحد مذکور کارگاه های تولید ساندویچ پنل ( پنل یا فوم مقاوم ) در کرمانشاه وجود نداشت مجبور به خرید این قطعات از استان قزوین شدم اما بقیه امکانات را از کشور هلند خریداری و نصب نمودم تا با استفاده ازاین امکانات تعبیه شده در این طرح کلیه کارها و فعالیت های روزانه به صورت اتوماتیک و با کمترین تماس دست صورت گیرد. همچنین با توجه به اینکه کودهای تولید شده این مرغداری هر روز به صورت ریلی از مرغداری خارج می شود می توان با بسته بندی، این کودها را به گلخانه ها ارجاع و از آنها به صورت بهینه استفاده نمود.
وی در ادامه با انتقاد از مراکز آموزشی و دانشگاهی استان، خواستار تعامل بیشتر بین صنعت و دانشگاه شده و اظهار داشت: با توجه به اینکه این طرح تنها طرح مرغداری مکانیزه در غرب کشور است تاکنون هیات های مختلفی از مراکز آموزشی و دانشگاهی استان های مختلف کشور همچون یزد و کرمان جهت بازدید از این طرح آمده اند، اما تا به حال حتی یک بار هم از مراکز آموزشی و دانشگاهی استان از این واحد بازدید نکرده اند و این نکته جای تاسف دارد که ما در استان خود مهجور مانده ایم.
صالحیان در خصوص هزینه های این طرح، افزود: در ابتدای شروع طرح دکتر بادکو - رییس جهاد دانشگاهی استان – و همراهان ضمن بازدید، ما را به مرکز رشد برای پیشبرد طرح دعوت نمودند که پس از آن ضمن حمایت های معنوی مبلغ 500 میلیون ریال تسهیلات به صورت قرض الحسنه به من پرداخت شد اما درخصوص هزینه های کلی باید بگویم که برای اجرای این طرح مبلغ 380 میلیون تومان هزینه شده که از این میزان، مبلغ 185 میلیون تومان از طریق بنگاه های زودبازده توسط بانک ملی ایران پرداخت شده و مابقی هم، سهم آورده خودم بوده است.که ضمن تشکر از مدیر عامل بانک ملی این نکته را نباید فراموش کنیم که پرداخت نکردن این وام بهتر از پرداخت آن بود زیرا آن را طی 10 قسط و با کلی گرفتاری پرداخت نمودند.
این عضو پارک علم و فناوری کرمانشاه، با اشاره به مشکلات پیش آمده در خصوص بازپرداخت اقساط وام دریافتی خود گفت: متاسفانه به علت متغییر بودن قیمت جوجه، مرغ، خوراک و... در بازار طرح های توسعه ای این مرغداری مکانیزه نیز علیرغم میل باطنی ام همچنان بلاتکلیف مانده است و خواهش من به عنوان یک فناور این است که مسئولین استان برای اینگونه طرح ها به صورت جدی چاره ای بیاندیشند و گرنه باید در آینده ایی نزدیک شاهد از بین رفتن این طرح عظیم و در نوبه خود کم نظیر در سطح منطقه غرب کشور، باشیم،
ضالحیان در پایان، گفت: شکست این طرح می تواند زمینه ساز شکست طرح های آتی و همچنین موفقیت و بازدهی آن نیز می تواند موجب راه اندازی طرح های مشابه دیگری در سطح استان و منطقه باشد.
٠٨:١٢ ٢٨/٠٤/١٣٩٠