١٣:٠١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مسئول فنی مرکز تخصصی طب کار جهاد دانشگاهی استان آذربایجان شرقی؛
طب کار در کشور ناشناخته است

مسئول فنی مرکز تخصصی طب کار جهاد دانشگاهی استان گفت: در کشورهای پیشرفته 50 درصد افراد شاغل از طب کار بهره مند می شوند، این درحالی است که در کشور ایران، 25 تا  30 درصد شاغلین تحت معاینات ادواری طب کار قرار می گیرند.

دکتر سعید افتخاری در حاشیه نخستین نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای جهاد دانشگاهی با اشاره به نوپا بودن طب کار در کشور گفت: علم طب فعلی مربوط به 2500 سال پیش است ولی طب نوین یا سلامت شغلی از اواخر قرن 18 به بعد مرسوم شده است.

او هدف این علم را تامین سلامتی فرد شاغل در هر رتبه ای عنوان کرد و افزود: بر اساس این علم، نه باید توانایی فرد شاغل از زمان شروع بکار تا بازنشسته شدن بنا به هر دلیلی به خطر افتد.

او با ابراز تاسف از اینکه بدلیل نو پا بودن ابن علم و سابقه 16 ساله این علم در ایران، آنچنان که باید در کشور به آن بها داده نمی شود گفت: در کشورهای پیشرفته 50 درصد افراد شاغل از طب کار بهره مند می شوند، اما این درحالی است که، در کشور ایران، 25 تا  30 درصد شاغلین تحت معاینات ادواری قرار می گیرند.

او با یادآوری قانون 85 و 92 قانون اساسی که مربوط به قانون کار و در خصوص افراد شاغل است گفت: طبق این قوانین، باید برای پرسنل شاغل در هر شغلی پرونده ی پزشکی تشکیل شود و سالیانه تحت معاینات مختلف قرار گیرند.

او با اشاره به تاثیر متقابل کار و سلامتی بر روی نیروی انسانی گفت: در صورتی که سلامتی افراد در حد عالی تامین نشود، بهره وری نیروی انسانی افت قابل توجهی خواهد داشت.

مسئول فنی مرکز تخصصی طب کار جهاد دانشگاهی استان با تاکید بر ضرورت توجیه کارفرمایان و مراکزی که معاینات مربوط به طب کار را در سطح کشور انجام می دهند، گفت: باید این معاینات براساس قواعد علمی و در راستای تشخیص عوامل زیان آور اعم از فیزیکی، شیمیایی، ارگونومیکی، روحی و بیولوژیکی صورت گیرند تا نه تنها، هزینه ها پایین بیایند، بلکه کارها نیز بصورت صحیح انجام شوند.

دکتر افتخاری با بیان اینکه، نوع عامل زیان آور در محیط های کاری، نوع آزمایش های صورت گرفته در طب کار را مشخص می کند گفت: انجام مراحلی نظیر تشکیل پرونده، سنجش شنوایی، انجام آزمایشاتی نظیر قند خون و چربی برای همه ی افراد مشترک و ضروری است.

مسئول فنی مرکز تخصصی طب کار جهاد دانشگاهی استان با بیان اینکه هر دو طرف کارفرما و کارگر در خصوص بهره گیری از طب کار توجیه نشده اند گفت: باید آموزش های لازم جهت اطلاع رسانی از مزایای بکارگیری از طب کار، برای هر دو طرف کارفرما و کارگران تشریح شود، چرا که  کارگر سالم مساوی با بهره وری و راندمان بالاست.

دکتر افتخاری با اشاره به افزایش پرونده های شکایت کارگران از کارفرمایان بدلیل اخذ غرامت فرد شاغل از بیمه، بهترین راهکار ترغیب کارفرمایان و کارگران به استفاده از طب ارگونومیک را برگزاری کلاس های آموزشی جهت تشریح فواید و زیانهای طب کار عنوان کرد.الف/ر

١١:٢٣ ٠٤/٠٥/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد