توسط مبتکر پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی؛
اولین ماشین قالیبافی با توانایی گره فارسی در کرمانشاه طراحی شد
توسط یکی از مبتکران عضو پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برای اولین بار ماشین قالیبافی با توانایی گره فارسی طراحی شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، اکبر زرتاب مخترع اولین ماشین قالیباف با خاصیت گره فارسی در گفتگویی، با اشاره به مشکلات موجود در صنعت کشور، اظهار داشت: مسئولین همواره نسبت به مخترعان و مبتکران حسن نیت داشته اند اما متأسفانه امکانات کافی در اختیار آنان قرار ندارد به نظر بنده در صورت تحقق این امر شاهد انقلاب صنعتی در ایران خواهیم بود به صورتی که دگرگونی عظیمی در صنعت به وجود خواهد آمد .
این مبتکر کرمانشاهی که بازنشسته سازمان صداوسیما می باشد در خصوص ایده محوری طرح خود جهت استقرار در مرکز رشد واحدهای فناوری جهاددانشگاهی اظهار داشت: ازحدود سی سال پیش با ماشین های قالیبافی ایرانی و خارجی آشنایی کامل داشتم به صورتی که به مکانیسم و معایب آنها به خوبی واقف بوده و به همین دلیل پس از سال ها تحقیق و مطالعه، و پس از بازنشستگی این فرصت به من دست داد تا با خیال آسوده به دنبال طرح ها و ایده های خود بروم به همین دلیل از حدود سه سال پیش با تکیه بر تجربیات گذشته خود شروع به ساخت ماشینی نمودم که توانایی زدن گره فارسی را داشته باشد به گونه ای که می توان با قاطعیت گفت، این ماشین نمونه خارجی نداشته و بیشتر قطعات آن نیز در کارگاه های استان ساخته شده اند.
وی در خصوص نحوه کار این ماشین یادآور شد: این ماشین با اجرای گره فارسی ضمن بالا بردن کیفیت، زمان بافت را نیز کاهش می دهد.از دیگر مزایای این دستگاه می توان به بافت انواع فرش با مواد خام موجود در صنعت فرشبافی از جمله ابریشم اشاره کرد.
زرتاب شغل فرشبافی را یک هنر دانسته و افزود: اگر چه فردی که پشت دارقالی می نشیند هنرمند به تمام معنااست و در این راستا نبایدعواملی مانند طراحان، ریسندگان و تمام کسانی که در بافت یک فرش زیبا نقش دارند را فراموش کنیم، اما ماشین طراحی شده توسط اینجانب با دراختیار داشتن تمام این مجموعه، همزمان یک محصول زیبا نیز تحویل می دهد هرچند که در این میان نباید نقش مهندسین سخت افزار و نرم افزار، اپراتور، طراح، بافنده و تمام کسانی که در این زمینه تخصص دارند را نادیده گرفت.
این فن آور پارک علم و فناوری کرمانشاه درخصوص مراحل و مدت زمان ساخت این دستگاه، گفت: از حدود سه سال پیش با هزینه ایی بالغ بر 200 میلیون ریال ساخت دستگاه را شروع نمودم که تا کنون حدود 90 درصد ساخت این ماشین به پایان رسیده و در حال انجام تست های اولیه می باشم اما بخش هایی مانند دفه (شانه زنی)، ماکو و سیستم اجرای نقشه با استفاده از رایانه، باقی مانده که در آینده نزدیک به پایان می رسد .
وی درخصوص نحوه آشنایی خود با مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: از حدود یکسال و نیم پیش با این مرکز آشنا شدم که تاکنون علاوه بر استفاده از کمک های معنوی، وام قرض الحسنه ای نیز از سوی این مرکز برای تکمیل پروژه ام دریافت نمودم.
وی ادامه داد: آنچه که فن آوران را بسیار آزار می دهد، کمبود امکانات است و به نظر من بهترین راه حل ایجاد مجموعه و مرکزی با حضور خود نخبگان می باشد که با تفویض اختیار به آنان، کارها با سرعت بیشتری به نتیجه می رسد ضمن آنکه باعث باور شدن نبوغ ایرانیان نیز خواهد شد.
زرتاب در پایان سخنان خود، گفت: علاوه بر مشکلات مالی، نبود کارشناسان خبره در حوزه های گوناگون از جمله مشکلات عمده دیگرمی باشد که در صورت استفاده ازاین کارشناسان در کنار فراهم شدن امکانات لازم، می توان شاهد پیشرفت کشور در آینده نه چندان دور باشیم .
یاد آور می شود: این مبتکر کرمانشاهی در سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی خوارزمی موفق به کسب مقام برتر در زمینه مکانیک به لحاظ ساخت اولین موتور بدون میل لنگ احتراق داخل گردیده ضمن آنکه از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی(WIPO)نیز مدال طلا کسب نموده است .
٠٩:١٢ ٠٨/٠٥/١٣٩٠