به دبیری جهاد دانشگاهی خراسان شمالی ؛
کارگروه ارزش غذایی انگور در استان برگزار شد
نخستین کارگروه ارزش غذایی انگور در خراسان شمالی به دبیری جهاد دانشگاهی این استان تشکیل شد .
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي ، رییس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی و دبیر این کارگروه در این جلسه اظهار داشت: این استان از اولین استانها در تولید و صادرات انگور به خارج استان است بنابراین عزم جدی برای ساماندهی چرخه ارزش این محصول در استان را می طلبد .
دکتر رضا شاهین فر افزود: انجام فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی در خصوص این محصول و ساماندهی آن به جهاددانشگاهی محول شده است.
وی عنوان کرد: در این راستا این مجموعه مذاکراتی با مراکز تحقیقاتی مختلف مانند مرکز تحقیقات زیست فناوری وزارت علوم انجام داده و مقدمه امضاء تفاهم نامه نیز فراهم شده است.
رییس مرکز رشد واحدهای فناور جهاددانشگاهی شعبه بجنورد گفت: از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز کمک خواسته شده که پاسخ این مرکز نیز مثبت بوده است.
به گفته شاهین فر برای اجرای این پروژه با مرکز تحقیقات گیاهان دارویی کرج نیز مذاکراتی انجام شده است.
مسوول هماهنگی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: عواملی از قبیل تولید سنتی، نامناسب بودن قطره بندی، عدم درجه بندی، عدم وجود حمل و نقل مناسب، فقدان صنایع تبدیلی و دخالت واسطه ها از جمله موانع و مشکلات موجود بر سر راه تولید محصول انگور در کشور ایران است.
مهندس محمدرضا رئوفی افزود: حدود 18 هزار هکتار از باغات خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد که میزان تولید آن 158 هزار تن و بیشتر انگور تولید شده انگور شاهرودی و عسگری است.
وی ادامه داد: ستاد هماهنگی چرخه ارزش انگور در استان، هماهنگی یک مدیریت علمی را ایجاد می کند و سبب می شود تا تولید علمی انگور در استان اجرا شود که به دنبال آن اجازه خروج این محصول به خارج داده نمی شود.
در این کارگروه استاندار خراسان شمالی گفت:برای بالا بردن ارزش افزوده انگور در استان باید ارزش افزوده آن برای کشاورزان واقعی شود.
ابوطالب شفقت با اشاره به اینکه انگور یکی از محصولات استراتژیک در خراسان شمالی است، افزود: این استان قابلیت و پتانسیل های بالایی در زمینه تولید این محصول دارد.
وی ادامه داد: به منظور استفاده از ارزش افزوده این محصول در استان با جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، جهت مطالعات علمی در این زمینه مذاکره شده است.
شفقت اظهار داشت: در این راستا برای اجرای این امر میخواهیم ستادی را تشکیل دهیم که گام اول این ستاد تحقیقات علمی و گام بعدی آن بعد عملیاتی است.
وی با بیان این که اجرای این فرایند نیازمند مشارکت عام است تاکید کرد: مدیران جهاد کشاورزی، کشاورزان، بخشداران و دهیاران در خصوص اجرای این پروژه باید توجیه باشند که در غیر اینصورت در مسیر خلل ایجاد خواهد شد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: اجرای این پروژه نیازمند 40 تا 50 میلیارد ریال اعتبار است که باید سرمایه گذاران استانی در این زمینه وارد کار شوند.
گفتنی است در این کارگروه فرمانداران و جمعی از مدیران کل استان عضویت دارند .
١٠:٢٣ ١٧/٠٥/١٣٩٠