١٠:٣١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي مشهد خبر داد:
پيش‌بيني توسعه کمي و کيفي فعاليت‌هاي پژوهشي در برنامه چهار ساله

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي مشهد از پيش‌بيني توسعه کمي و کيفي فعاليت‌هاي پژوهشي اين نهاد در برنامه چهار ساله خبر داد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد مشهد، دکتر حميدرضا بيدخوري افزود: حوزه پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد در دو بخش گروه‌هاي پژوهشي و مراکز خدمات تخصصي فعاليت مي‌كند.

وي ادامه داد: در پژوهشکده علوم و فناوري موادغذايي، سه گروه فرآوري موادغذايي، کيفيت و ايمني مواد غذايي و افزودني‌هاي غذايي فعال هستند؛ همچنين پژوهشکده گردشگري و گروه‌هاي پژوهشي مواد و متالورژي، اقتصاد شهري، برنامه‌ريزي شهري و علوم‌اجتماعي، ايدز و هپاتيت و HTLV1، زيست ‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي، سلولي و مولکولي و کشت بافت گياهي گروه‌هاي پژوهشي در اين معاونت را تشکيل مي‌دهد.

وي خاطرنشان كرد: مراکز خدمات تخصصي معاونت پژوهشي جهاد مشهد نيز شامل مرکز خدمات تخصصي فني و مهندسي، مراکز خدمات تخصصي تشخيص‌طبي و آسيب‌شناسي و ژنتيک، کلينيک تخصصي دندانپزشکي و نيز بانک خون بندناف رويان شعبه مشهد است.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي مشهد با اشاره به دستاوردهاي کلان معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد در سال 89 گفت: در سال گذشته گروه زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي، تشکيل يک مرکز خدمات تخصصي را براي توليد اسپاون مادري و تجاري قارچ‌هاي خوراکي مصوب کرد که تا چند ماه آينده راه‌اندازي خواهد شد؛ همچنين در سال گذشته با اخذ موافقت اصولي از شوراي گسترش تشکيلات پژوهشي جهاد دانشگاهي، پژوهشکده گردشگري در جهاد مشهد راه‌اندازي شد.

وي ادامه داد: مرکز سلول‌درماني جهاددانشگاهي مشهد نيز تحت ليسانس پژوهشگاه رويان فعاليت خود را از سال گذشته شروع کرده و در خصوص درمان وتيليگو (لک و پيس) فعاليت مي‌کند؛ دريافت مجوز لازم براي راه‌اندازي مرکز تخصصي ژنتيک در آزمايشگاه مرکزي جهاد دانشگاهي مشهد نيز اقدام ديگري بود که در سال گذشته انجام شد؛ همچنين افتتاح مجتمع تخصصي پزشکي و پيراپزشکي شعبه گناباد در سال 89  پس از حدود 2 سال از شروع به احداث، گام ديگري بود که آزمايشگاه تشخيص طبي قبلي را به يک مرکز مجهز پزشکي در آن شهرستان ارتقا بخشيد.

وي به اهم طرح‌هاي انجام‌ شده در گروه‌هاي پژوهشي اشاره کرد و گفت: انجام طرح کلان آمايش سرزمين استان به کارفرمايي استانداري خراسان رضوي که در اسفند ماه 89 در شوراي برنامه‌ريزي استان تصويب شد، يک سند بالادستي بود که جهاد دانشگاهي مشهد پس از دو سال تلاش موفق به خاتمه و تصويب آن شد.

دکتر بيدخوري به عملياتي شدن بيش از 70 درصد برنامه سه ساله معاونت پژوهشي اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برنامه چهار ساله جهاد دانشگاهي مشهد درحال تدوين است، اما برنامه سه ‌ساله اول (سال‌هاي 87، 88 و 89) از چشم‌انداز 10 ‌ساله جهاددانشگاهي مشهد را در حالي پشت سر مي‌گذاريم که بيش از 70 درصد از اهداف آن در معاونت پژوهشي محقق شده است.

وي با اشاره به قدمت حوزه علوم‌انساني جهاددانشگاهي مشهد که در اواخر دهه 60 ساماندهي و در قالب گروه‌هاي پژوهشي در حال فعاليت است، گفت: گروه پژوهشي علوم‌اجتماعي پرسابقه‌ترين گروه است که از اوايل دهه 70 فعاليت رسمي خود را شروع کرده و در مديريت طرح‌هاي پژوهشي و پژوهش‌هاي اجتماعي از اندوخته تجربي بالايي برخوردار است و دو گروه برنامه‌ريزي شهري و اقتصاد شهري نيز بعدا شکل گرفتند.

وي ادامه داد: با اين وجود در اوايل چشم‌انداز 10 ‌ساله جهاد دانشگاهي مشهد به ‌نظر مي‌رسيد که انسجام بيشتري در خصوص فعاليت در اين حوزه نياز داريم و با توجه به سياست دفتر مرکزي مبني بر قطب‌‌بندي فعاليت‌هاي پژوهشي، درصدد تعريف يک زمينه مشترک پژوهشي براي سه‌گروه برآمديم كه پس از بررسي جامع در رابطه با توانمندي گروه‌هاي علوم انساني اين واحد، سياست‌هاي دفتر مرکزي و جهاددانشگاهي مشهد و همچنين اولويت‌ها، موقعيت‌ها و وسعت مطالعات در نظر گرفته ‌شد و حاصل برگزيدن زمينه گردشگري با تاکيد بر گردشگري مذهبي بود که با حفظ ماهيت هر سه گروه و نيز تقويت فعاليت‌هاي آن، فعاليت مي‌كند.

معاون پژوهشي جهاددانشگاهي مشهد خاطرنشان کرد: حدود دو سال پيش درخواست تشکيل قطب گردشگري مذهبي و تشکيل پژوهشکده گردشگري را به دفتر مرکزي داديم که در سال گذشته موفق به دريافت موافقت اصولي آن از شوراي گسترش شديم.

دکتر بيدخوري افزود: اکنون به‌نظر مي‌رسد با توجه به زمان نه ‌چندان زياد از تاسيس، طرح‌هاي خوبي در پژوهشکده مذکور جذب شده است و اميدواريم با اطلاع‌رساني در سطح ملي و با توجه به پتانسيل‌هاي موجود در پژوهشکده، در آينده طرح‌هاي بيشتري را جذب كنيم.

وي در خصوص مرکز خدمات تخصصي قارچ‌هاي صنعتي عنوان كرد: توليد اسپاون مادري قارچ‌هاي خوراکي در گروه پژوهشي زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي جهاد مشهد، به حدي رسيده بود که امکان تاثير منفي بر روي فعاليت‌هاي پژوهشي در اين گروه را به دنبال داشت و از سويي بستر لازم براي گسترش اين فعاليت در يک گروه پژوهشي وجود نداشت بنابراين به‌ سمت تاسيس مرکز خدمات تخصصي رفتيم و تاسيس شرکتي منبعث از اين مرکز را نيز در دستور کار داريم تا در سطحي بالاتر با توليدکنندگان اسپاون مادري قارچ‌ خوراکي در خارج از کشور رقابت كنيم.

وي به موفيقت در درمان بيماري ويتيليگو (لک و پيس) در سال گذشته در جهاد دانشگاهي مشهد اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه رويان، درمان بيماري لک و پيس را با استفاده از ملانوسيت‌ها يا سلول‌هاي رنگدانه‌دار انجام مي‌دهد و همکاران ما در مرکز سلول‌ درماني جهاد مشهد نيز با توجه به توانمندي موجود، عمليات گرفتن نمونه و جداسازي ملانوسيت‌ها و تزريق آن‌ها به بيماران لک و پيس را در مشهد انجام داده و براي اولين ‌بار اين بيماري در مشهد به روش فوق، درمان شد.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي مشهد افزود: فعاليت‌هاي مرکز سلول‌درماني جهاد مشهد با همکاري گروه پژوهشي بيولوژي سلولي و مولکولي اين واحد انجام مي‌شود و قصد داريم به ‌لحاظ کمّي و کيفي، فعاليت‌هاي اين مرکز را گسترش دهيم، به اين شکل که بيماري‌هاي بيشتري را به اين مرحله درمان برسانيم و با ارائه خدمات بيشتر، حجم درمان بيماران را که در توان پذيرش اين مرکز است، افزايش دهيم.

وي به همکاري‌هاي گسترده پژوهشي با ديگر مراکز علمي و پژوهشي اشاره کرد و گفت: ارتباط با مراکز علمي و اجرايي مرتبط با فعاليت‌هاي پژوهشي چه به ‌عنوان همکار و چه به‌ عنوان کارفرما، در گروه‌هاي پژوهشي گسترده و فعال است مثلا به‌ واسطه داشتن پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي، با پژوهشکده علوم و صنايع غذايي خراسان ارتباط داشته و تفاهمنامه‌اي در خصوص همکاري‌ها بين دو مرکز منعقد شده است.

بيدخوري ادامه داد: در پژوهشکده گردشگري نيز با پژوهشگاه علوم‌انساني و اجتماعي جهاددانشگاهي، آستان قدس رضوي و پارک علم و فناوري استان ارتباط نزديکي داريم؛ همچنين ارتباط تنگاتنگي با پژوهشگاه رويان و پژوهشگاه ابن‌سينا وجود دارد و در بخش صنايع غذايي با پژوهشکده گياهان دارويي جهاددانشگاهي ارتباط خوبي داريم.

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد با اشاره به پيش‌بيني توسعه کمي و کيفي فعاليت‌هاي اين معاونت در برنامه چهار ساله اظهار داشت: درصدد توسعه کيفي و افزايش حجم پژوهش‌ها در اين معاونت هستيم، اما تلاش خواهيم کرد تعدادي از مراکز فعال‌مان را گسترش دهيم. چند گروه پژوهشي جديد، در صورت کسب موافقت اصولي اضافه خواهند شد و همچنين تلاش داريم موافقت قطعي پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي را از شوراي گسترش دفتر مرکزي بگيريم.

وي افزود: همچنين يک گروه پژوهشي و يک مرکز خدمات تخصصي در حوزه‌ي گردشگري اضافه شده و مرکز خدمات فني و مهندسي نيز با تخصصي‌شدن روي چند زمينه، فعاليت خود را وارد مرحله جديدي خواهد کرد.

بيدخوري دغدغه سرمايه‌گذاري براي فعاليت‌هاي پژوهشي را عمده‌ترين مشکل اين حوزه عنوان کرد و گفت: بسياري از فعاليت‌هاي پژوهشي ما نياز به سرمايه‌گذاري کلان دارد که عملا از طريق منابع مالي داخلي در جهاد دانشگاهي مشهد ممکن نيست و تلاش داريم به‌ صورت همکار يا به صورت کمک بلاعوض از متوليان امور پژوهشي، حمايت‌هاي مالي را جذب نماييم که اميدواريم اين مهم در برنامه چهار ساله اتفاق بيفتد؛ در برنامه سه ‌ساله قبل حمايت خوبي از سوي استانداري خراسان رضوي داشتيم و اميد است تا در آينده از حمايت‌هاي دفتر مرکزي و مديريت استان نيز بهره‌مند شويم.ح/الف

٠٨:٠٤ ١٨/٠٥/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد