رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي از تست و رونمايي از يك دستاورد ملي نيمه صنعتي پژوهشگران جهاد دانشگاهي استان با عنوان «توليد گازوييل پاك از جلبك در موتور ديزلي» با حضور استاندار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهي واحد آرذبايجان غربي؛ مهندس عاقلي که در نشستي خبري به مناسبت سالگرد تشكيل جهاد دانشگاهي سخن ميگفت، با اعلام اين خبر اظهار كرد: اين طرح تحقيقاتي سالهاي گذشته پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي که به نتيجه رسيده، 19 مرداد ماه تحت عنوان «توليد گازوييل پاك از جلبك در موتور ديزلي» تست و رونمايي خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به دستيابي پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد آذربايجانغربي به فناوري توليد نهال پايكوتاه سيب به روش كشت بافت براي اولين بار در سطح منطقه شمالغرب كشور و با همكاري سازمان جهاد كشاورزي استان خاطرنشان كرد: نهالهاي توليد شده سالم و عاري از بيماري و آفت هستند و سرعت بيشتر توليد نهالهاي يكدست با فضا و زمان كمتر، مديريت راحتتر با هزينهاي پايينتر و بازدهي نهال در زمان كمتر از مزيتهاي اين دانش و فناوري است که اين مهم نيز امسال عملياتي شده است.
عاقلي افزود: مرکز تحقيقاتي جهاد دانشگاهي استان همچنين در حال حاضر فعاليت خود را بر روي تکثير و ريز ازديادي گردو و فندق آغاز كرده که در آينده نزديک پروتکل آن را نيز كه در سطح جهان كمنظير است، ارائه خواهد كرد.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه، «ساخت فيلتر نانو با قابليت جذب سموم سيگار» و «ابداع روش اندازهگيري هيدروکربنهاي نفتي با استفاده از جاذبهاي نانو کامپوزيتي» را از جمله آخرين دستاوردهاي جهاد دانشگاهي استان طي دو ماه گذشته عنوان کرد.
عاقلي خاطرنشان كرد: مركز مطالعات و خدمات تخصصي شهري و روستايي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي، از سال 84 تا کنون 18 عنوان طرح پژوهشي را به اجرا در آورده است که از اين تعداد 6 عنوان در سال جاري به اجرا درآمده و 5 عنوان نيز در حال اجرا است.
وي تصريح كرد: مركز مطالعات و خدمات تخصصي شهري و روستايي واحد، 3 مقاله علمي را در سال گذشته به چاپ رسانده است.
عاقلي با اشاره به فعاليتهاي پژوهشي اين واحد گفت: معاونت پژوهشي اين واحد در3 گروه علمي با عناوين گروه شيمي تجزيه، مرکز خدمات تخصصي آب و پساب، مركز خدمات تخصصي فناوريهاي نوين باغباني فعاليت ميكند.
وي با بيان اينکه معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در سال جاري، 12 طرح پژوهشي را اجرا کرده است، اظهار كرد: 3 طرح آن در حال اجرا و 9 طرح آن نيز به اتمام رسيده است.
عاقلي تصريح كرد: 7 مقاله پژوهشگران معاونت پژوهشي استان طي سال گذشته در نشريه بينالمللي ISI نمايه شده و 3 مقاله هم جهت ارائه به همايشهاي علمي تهيه و تنظيم شده است.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه اظهار كرد: طي سال تحصيلي گذشته بيش از 60 برنامه و رويداد شاخص فرهنگي قرآني آموزشي تخصصي دانشجويي در سطح دانشگاههاي آذربايجان غربي و منطقه شمالغرب کشور از سوي معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در دانشگاهها برگزار شده است.
عاقلي افزود: برنامههاي فرهنگي جهاد دانشگاهي استان با رويکرد تخصصي کاربرد محور براي اغناي فكري و جوهر فرهنگي دانشجو متناسب با ذوق و سليقه و نياز دانشجوي امروز در قالب مراکز امام(ره) و انقلاب، سازمان دانشجويان، سازمان فعاليتهاي قرآني، مركز گردشگري دانشجويان ايران، تعريف، تدوين، طراحي و اجرا شد.
وي با اشاره به اينکه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با تمرکز بر فعاليتهاي فرهنگي خود در سطح دانشگاههاي استان و راهاندازي و ايجاد کانونهاي تخصصي دانشجويي موضوع محور با موضوعات مختلف برنامههاي محتوايي روز با همکاري دانشجويان علاقهمند، سعي در کيفي و تخصصي برگزار کردن برنامههاي فرهنگي دانشجويي داشته است، اظهار کرد: طي سال گذشته بيش از سه هزار و 200 نفر از دانشجويان از برنامههاي متنوع فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در قالب برگزاري سمينار، همايش، ميزگرد تخصصي دانشجويان، مسابقات مقاله نويسي، کتاب خواني، برگزاري اردو و برنامههاي ديگر دانشجويي بهرهمند شدهاند.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي گفت: در حال حاضر، 4 دفتر سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در چهار دانشکده و دانشگاه داير است که اين دفاتر با تشکيل کانونهاي تخصصي موضوع محور و با بدنه دانشجويي، اقدام به عضوگيري از بين دانشجويان علاقهمند كرده و سپس توسط همين دانشجويان با هدايت كلي به تعريف و اجراي برنامههاي فرهنگي ميپردازد.
وي ادامه داد: در مجموع، 8 کانون دانشجويي از جمله کانون قرآن تخصصي بين رشتهاي قرآن و علوم، گردشگري و محيط زيست، رسانه، کارآفريني، هنر، حامي، پرسشگري و کانون حمايت از درياچه اروميه توسط شعب سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي با جذب اعضاء به صورت فعال داير هستند.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با اعلام اينکه طي سال گذشته بيش از سه هزار خبر در خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در سطح استان و منطقه توليد شده است، اظهار کرد: از اين تعداد 55 درصد اخبار توليدي، 35 درصد پوششي، 5 درصد گزارش تصويري و 10درصد گزارش خبري بوده است.
وي ادامه داد: خبرگزاري دانشجويان ايران شعبه آذربايجان غربي با بدنه دانشجويي خود و با رعايت کامل خط مشي ايسنا که شامل ايفاي نقش دانشگاهيان در توسعه فضاي رسانهاي کشور و ارتقاي آگاهيهاي علمي، فرهنگي، ديني، سياسي، اجتماعي و اقتصادي است، توانسته گامهاي ارزشمندي در زمينه موضوعات، فرصتها، بسترها و مسائل روز استان با رويكرد علمي بردارد.
عاقلي با اعلام اينكه خبرگزاري قرآني ايران(ايکنا) شعبه آذربايجان غربي، با توليد نزديک به 2 هزار و پانصد خبر در سال گذشته يکي از شعبات فعال خبرگزاري قرآني در کشور بود، اظهار كرد: اين رقم نسبت به مدت مشابه سال 88، بيش از 30 درصد افزايش داشته است.
وي در ادامه گفت: بيش از 50 درصد از کل تعداد اخبار کار شده در خبرگزاري قرآني ايران شعبه آذربايجان غربي توليدي با محوريت سوژههاي بکر قرآني و با هدف شفاف سازي و توسعه فرهنگ ديني و آگاهي بخشي از فعاليتهاي صورت گرفته در حوزه دين و قرآن بوده است.
عاقلي با اشاره به فعاليتهاي مركز گردشگري دانشجويان ايران شعبه آذربايجان غربي اظهار كرد: از بدو تاسيس اين مركز تا كنون بيش از 123 اردوي علمي، فرهنگي و صنعتي متناسب با نيازها و درخواستهاي مكرر دانشجويان همراه با برنامههاي متنوع جانبي اجرا شده است كه با اجراي اين تعداد اردو بيش از 5 هزار نفر از دانشجويان دانشگاههاي اروميه از اين اردوها بهرهمند شدهاند.
وي با اشاره به اجراي موفق طرح ملي «ايران، مرز پرگهر» در استان توسط مركز گردشگري دانشجويان ايران طي سالهاي گذشته تصريح كرد: طي دو سال گذشته اين مركز با برگزاري بيش از 90 اردوي دانشجويي علمي و فرهنگي كه شامل بازديد دانشجويان از پروژههاي عظيم و صنعتي ملي است و70 درصد يا تمامي آن بعد از انقلاب به بهرهبرداري رسيده، توانسته رتبه اول اجراي اين طرح را در سطح كشور بدست آورد.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي فعاليتهاي مرکز افکارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) استان در تدوين پروپروزالهاي تخصصي، علمي با رويکرد و محوريت مطالعات قرآني و نيازسنجي برنامه فرهنگي دانشجويي اصيل را نمود بارز دغدغه شناسي جهادگران اين مرکز عنوان کرد و افزود: در اين راستا طراحي 7 پروپزال پژوهشي قرآن متناسب با مسائل روز جامعه از برنامههاي قرآني اين مرکز است که براي پايايي و پويايي برنامهريزي و اجراي برنامههاي قرآني مدنظر قرار گرفته است.
عاقلي همچنين با اشاره به اينکه مرکز افکارسنجي شعبه آذربايجان غربي طي سال گذشته، 29 طرح نظرسنجي و پژوهشي در موضوعات فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اداري، انتخاباتي و مديريتي به انجام رسانده است، افزود: 6 طرح از اين طرحها به صورت کارفرمايي، 4 طرح به صورت خويش فرمايي و مابقي طرح ها به صورت ملي به انجام رسيده است.
وي ادامه داد: اين مرکز در 4 ماهه اول سال جاري، 5 طرح نظرسنجي را به اجرا درآورده که از اين ميان طرح بررسي هويت ديني، قرآني و قومي جوانان استان و طرح نظرسنجي از توزيع محصولات شرکتها از جمله اهم اين طرحها هستند.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه گفت: انتشارات جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي سال گذشته 41 عنوان كتاب تخصصي دانشگاهي را منتشر كرده، در چهار ماهه سال جاري نيز 17 عنوان را منتشر و يا بررسي و در دست چاپ دارد.
عاقلي ادامه داد: انتشارات معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با رويكرد تخصصي و علمي و توليد علم در اين حوزه تا كنون بيش از 180 عنوان كتاب علمي و درسي تخصصي و دانشگاهي را بعد از طي مراحل تخصصي و نيازسنجيهاي علمي و ويراستاري علمي و ادبي تجديد چاپ و منتشر كرده است.
وي تعداد كتب چاپ شده انتشارات معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي را در سال88 ، 17 عنوان كتاب چاپ شده عنوان کرد و افزود: اين رقم در مقايسه با سال گذشته از رشدي 140 درصدي برخوردار بوده كه اين مهم پيامآور تحرك و جنبش علمي منطقه و استان در اين حوزه از توليد علم است.
عاقلي در ادامه از افزايش 7 رشته در مقاطع تحصيلي کارداني و کارشناسي بصورت قطعي و نيز 14 درخواست رشته در مقاطع کارداني و کارشناسي و کارشناسي ارشد در مرکز آموزش عالي علمي-کاردبري جهاد دانشگاهي اروميه خبر داد.
وي تصريح کرد: 3 رشته حسابداري گرايش مالي، عمران پيش ساختها و نرم افزار سيستم در مقطع کارداني و 8 رشته حسابداري گرايش مالي، امور شعب بانک، حقوق گرايش ارشاد در امور مدني، مديريت تعاون، مهندسي تکنولوژي حمل و نقل ترافيک شهري، مهندسي تکنولوژي سيستمهاي سخت افزار رايانه، مهندسي تکنولوژي الکترونيک، مهندسي تکنولوژي نقشه برداري در مقطع کارشناسي از جمله رشتههاي افزايش يافته در مرکز آموزش عالي علمي کاردبري جهاد دانشگاهي اروميه در نيمسال تحصيلي 91-90 خواهد بود.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه اظهار کرد: براي نخستين بار در نيمسال تحصيلي 91-90، درخواست رشته در مقطع کارشناسي ارشد در رشتههاي مديريت فناوري اطلاعات، MBA و حقوق گرايش ارشاد در امور مدني پذيرش خواهيم کرد.
وي تعداد اساتيد مشغول به تدريس در اين دانشگاه را 93 نفر عنوان کرد و افزود: با افزايش رشتهها، تعداد اساتيد نيز به 157 نفر افزايش خواهد يافت.
عاقلي خاطرنشان كرد: با افزايش رشته تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در اين دانشگاه از يک هزار و 500 نفر به دو هزار و 800 نفر افزايش خواهد يافت.
وي گفت: در صورت قطعي شدن و تصويب نهايي رشتههاي پيشنهادي، دانشجويان در 32 رشته دانشگاهي در مقاطع کارداني، کارشناسي و كارشناسي ارشد مشغول تحصيل خواهند شد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي در ادامه با اشاره به فعاليتهاي معاونت آموزشي واحد اظهار كرد: از ابتداي سال گذشته تا كنون، 43 هزار و 750 نفر تحت پوشش خدمات آموزشي قرار گرفتهاند.
عاقلي با بيان اينکه تعداد بهرهمندان از آموزشهاي جهاد دانشگاهي استان نسبت به مدت مشابه قبل، 10 درصد افزايش داشته، گفت: از تعداد 43 هزار و 750 نفر تحت پوشش خدمات آموزشي، بيش از 30 هزار نفر طي سال 89 و مابقي در سال جاري از آموزشهاي جهاد دانشگاهي بهرهمند شدهاند.
وي تصريح کرد: از اين تعداد فراگير آموزشهاي جهاد دانشگاهي، 5 هزار نفر فراگير آموزشهاي ضمن خدمت، 4200 نفر فراگير دورههاي آموزشي شهرداريها و دهياريها و مابقي فراگيران دورههاي آزاد جهاددانشگاهي هستند.
عاقلي اظهار كرد: در اين مدت تعداد 220 عنوان دوره آموزشي مختلف در سطوح عمومي و تخصصي برگزار شده و با 70 اداره، سازمان و نهاد خارج از جهاد دانشگاهي قرارداد و تفاهمنامه آموزشي منعقد شده است.
وي در ادامه گفت: تدوين 28 عنوان دوره آموزش تخصصي در حوزه آموزشهاي ضمن خدمت نيز از جمله اقدامات انجام شده در حوزه آموزش جهاد دانشگاهي است.ح/الف