به همت پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربایجان غربی؛
فناوري «توليد گازوييل پاك از جلبك در موتور ديزلي» تست و رونمايي شد
طرح تحقيقاتي «توليد گازوييل پاك از جلبك در موتور ديزل» دستاورد پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي با حضور استاندار در محل مجتمع تحقيقاتي و آموزش عالي جهاد دانشگاهي استان رونمايي، تست و در يک موتور ديزلي آزمايش شد.
طرح تحقيقاتي «توليد گازوييل پاك از جلبك در موتور ديزل» دستاورد پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي با حضور استاندار در محل مجتمع تحقيقاتي و آموزش عالي جهاد دانشگاهي استان رونمايي، تست و در يک موتور ديزلي آزمايش شد.
به گزارش روابط عمومی واحد؛ وحيد جلالزاده، استاندار آذربايجان غربي در مراسم رونمايي از اين فناوري با تقدير از اقدامات صورت گرفته در جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي اظهار كرد: اين دستاورد نوين نشان از روحيه خودباوري و خودکفايي پژوهشگران جهاد دانشگاهي دارد که با تلاش و کوشش به اين مهم دست يافتهاند.
وي با تاكيد بر حمايت از جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در زمينههاي علمي و پژوهشي، اظهار اميدواري كرد كه شجره طيبه جهاد دانشگاهي که يکي از نمودهاي انقلاب اسلامي است، بتواند بيش از بيش به موفقيت دست يابد و در توسعه هر چه بيشتر استان سهيم باشد.
جلال زاده تبديل پروژههاي كارگاهي به نيمه صنعتي و صنعتي را موجب بهرهمندي جامعه از نتايج آن دانست و اظهار اميدواري كرد كه با صنعتي شدن تحقيقات پژوهشگران جهاد دانشگاهي استان، روند توليد انبوه اين پژوهشها تسريع يابد.
مهندس عاقلي، رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي نيز در مراسم رونمايي از اين دستاورد نوين گفت: با توجه به موفقيت محققان جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي در دستيابي به اين فناوري در سال گذشته اين طرح به همت پژوهشگران واحد به مرحله نيمه صنعتي رسيده است.
وي افزود: بيوديزل، سوختي با منشاء طبيعي است که عمدتا از روغنها و چربيهاي گياهي و حيواني توليد شده و مخلوطي از استرهاي متيل و اتيل و پروفيل اسيدهاي چرب با زنجير طويل است.
عاقلي ادامه داد: در سوخت بيوديزل از روغن حاصل از جلبكهاي وابسته به جنس سندسموس( scenedesmus) و جنس بوتريو كوكوس(Botryococcus) به جاي چربي حاصل از دانههاي روغني و چربيهاي حيواني استفاده شده است.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي، افزايش بهسوزي موتور خودرو و كاهش ميزان آلايندههاي هوا تا حد قابل توجه تنها با جايگزيني 20 درصد گازوئيل با بيوديزل را از مزيتهاي اين تكنولوژي نوين عنوان كرد.
عاقلي، بيوديزل را به تنهايي يا به صورت مخلوط با گازوئيل به عنوان سوخت پاك در موتورهاي ديزلي دانست و تصريح كرد: سوئد، آلمان، اسپانيا، انگلستان، ژاپن، برزيل و آمريكا اولين كشورهاي استفادهكننده از اين فناوري هستند.
وي افزود: مصرف بيوديزل در آمريكا و اروپا سابقه 35 ساله داشته و در آلمان و استرليا نيز صد درصد جايگزين گازوييل شده است.
عاقلي در ادامه جذب اعتبارات بيشتر و ويژه از چنين طرحهاي مطالعاتي را خواستار شد که با قول حمايت ويژه استاندار همراه بود.
١٢:٠٦ ٢٣/٠٥/١٣٩٠