٠٩:٣٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با تقدير از برگزيدگان؛
كنگره‌هاي بين‌المللي پزشكي توليدمثل و سلول‌هاي بنيادي «رويان»برگزار شد

دوازدهمين كنگره بين‌المللي تحقيقات پزشكي توليدمثل «رويان»، هفتمين كنگره بين‌المللي سلول‌هاي بنيادي «رويان» و ششمين سمينار پرستاري و مامايي در ناباروري 16 و 17 شهريور ماه به همت پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در تالار همايش‌هاي رازي تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ دكتر محمدرضا باغبان اسلامي، دبير علمي هفتمين كنگره بين‌المللي سلولهاي بنيادي رويان طي سخناني در مراسم گشايش اين كنگره اظهار كرد: به دنبال فراخوان كنگره‌، حدود 171 خلاصه مقاله به دبيرخانه ارسال شد كه از اين تعداد 51 خلاصه مقاله خارجي از كشورهاي آمريكا، كانادا، انگليس، آلمان، اسپانيا، استراليا، ايتاليا، كره، سنگاپور، برزيل، چين، تايوان، تركيه، هلند، سوريه، پاكستان،‌هند، و ژاپن و 120 خلاصه مقاله‌ داخلي بودند.

وي اضافه كرد: بر اساس ارزيابي داوران كه از دانشمندان برجسته‌ داخلي و خارجي انتخاب شده بودند 146 مقاله واجد شرايط شناخته شد كه 16 مقاله به صورت سخنراني و مابقي مقالات به صورت پوستر ارائه مي‌شود.

باغبان اسلامي خاطرنشان كرد: در كنگره هفتم از 12 دانشمند برجسته خارجي از كشورهاي آ‌مريكا، ايتاليا، هند، آلمان، استراليا، چين، كانادا، ژاپن، انگليس و ... و همچنين يك محقق ايراني دعوت به عمل آمده تا در ارتباط با موضوعات مرتبط با فناوري و زيست شناسي سلول‌هاي بنيادي به ايراد سخنراني بپردازند.

وي تصريح كرد: هفتمين كنگره زيست شناسي و فناوري سلول‌هاي بنيادي در دو بخش سلول‌هاي بنيادي و طب ترميمي برنامه‌ريزي شده كه محورهاي مورد بحث كنگره شامل سلول‌هاي بنيادي ويژه بافتي، سلول‌هاي پرتوان القايي، سلول‌هاي بنيادي سرطاني، سلول‌هاي بنيادي جنين، تمايز كنترل شده سلول‌هاي بنيادي جنيني و بزرگسال، بازبرنامه‌ريزي فيبروبلاست در تمايز به سلول‌هاي قلبي و كبدي، استفاده از نانو فناوري و مهندسي بافت در تحقيقات سلول‌هاي بنيادي، تست پيوند با واسطه سلول‌هاي بنيادي، ژن درماني با واسطه سلول‌هاي بنيادي و اخلاق زيستي در تحقيقات سلول‌هاي بنيادي است.

دبير هفتمين كنگره‌ بين‌المللي سلول‌هاي بنيادي رويان گفت: كنگره داراي 17 امتياز بازآموزي براي فوق تخصصان جراحي پلاستيك، جراحي قلب، توراكس، ‌گوارش، هماتولوژي و آنكولوژي، اطفال و بالغين، متخصصان ارتوپدي، جراحي عمومي، جراحي مغز و اعصاب،‌ چشم،‌ گوش و حلق و بيني، بيماري‌هاي داخلي، آسيب شناسي، بيماري‌هاي اطفال و پوست و دكتري حرفه‌يي علوم آزمايشگاهي، دكتري اپيدميولوژي، بيوشيمي باليني، ايمني شناسي، ژنتيك انساني، فرآورده‌هاي بيولوژيك، هماتولوژي، علوم تشريح، بافت شناسي، فيزيولوژي، داروسازي و پزشكان باليني ايمني شناسي، ژنتيك انساني، فرآورده‌هاي بيولوژيك، هماتولوژي، علوم تشريحي، بافت‌شناسي، فيزيولوژي، داروسازي و پزشكان عمومي و 12 امتياز براي دكتري، كارشناسان ارشد و كارشناسان پرستاري است.

باغبان اسلامي‌نژاد در پايان با بيان اين كه در اين كنگره تاكيد ويژه‌اي بر روي سلول‌هاي عصبي، سلول‌هاي انسلولين زا، سلول‌هاي قلبي و كبدي مي‌شود، اظهار كرد: در صورتي كه اين سلول‌ها دچار مشكل شوند معمولا صعب‌العلاج بوده و سبب مشكلات بسياري مي‌شوند كه به همين دليل در اين همايش به عنوان يكي از مسائل مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

به گزارش ايسنا، ‌دكتر آناهيتا محسني، عضو هيات علمي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي و دبير علمي دوازدهمين كنگره بين‌المللي پزشكي توليدمثل رويان هم اظهار كرد: جنين‌شناسي، آندرولوژي، اپيدميولوژي، فيزيولوژي و ايمونولوژي باروري، يائسگي، روش‌هاي پيشرفته‌ درمان ناباروري، تصويربرداري در ناباروري، ژنتيك ناباروري،‌ تشخيص ژنتيكي قبل از لانه‌گزيني جنين، شبيه‌سازي، حيوانات ترنس ژن و اخلاق زيستي در باروري و شبيه‌سازي از محورهاي اصلي اين همايش هستند.

وي افزود: 273 مقاله از حدود 30 كشور به اين كنگره ارسال شده بود كه پس از داوري تعداد 236 مقاله پذيرفته شده كه 84 مقاله به صورت سخنراني و 152 مقاله به صورت پوستر ارائه مي شود.همچنين 138 نفر از ارائه‌ كنندگان مقاله از محققان داخلي هستند كه از اين تعداد 16 نفر سخنراني شفاهي و 122 نفر پوستر ارائه مي‌دهند.

دبير علمي دوازدهمين كنگره‌ بين‌المللي پزشكي توليدمثل خاطرنشان كرد: 273 مقاله از محققان حدود 30 كشور دريافت شده كه پس از داوري تعداد 236 مقاله پذيرفته شده و از ميان مقالات پذيرفته شده 84 مقاله به صورت سخنراني و 152 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه خواهد شد. مقالات برگزيده ايراني 138 عنوان است كه 16 مقاله به صورت سخنراني و 122 مقاله به صورت پوستر ارائه مي‌شود. مقالات خارجي هم بالغ بر 98 عنوان هستند كه 68 مقاله در قالب سخنراني و 30 مقاله به صورت پوستر ارائه مي‌شوند.

محسني با اشاره به اين كه در اين كنگره علاوه بر محورهاي اصلي همايش، اخلاقي پزشكي در ناباروري در حوزه‌هاي اهداي جنين و اهداي تخمك به صورت گسترده با حضور سخنرانان داخلي و خارجي مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد، تصريح كرد: پژوهشگاه رويان به عنوان قطب ناباروري در خاورميانه با ارائه‌ برنامه‌هاي علمي درصدد است تا جايگاه خود را فراتر از خاورميانه مطرح كند.

وي در پايان گفت: كنگره بين‌المللي پزشكي توليدمثل رويان داراي 16.5 امتياز بازآموزي براي متخصصان اورولوژي، زنان و زايمان، راديولوژي، آسيب‌شناسي،‌ بيماري‌هاي داخلي، دكتري ژنتيك، علوم تشريح و ايمونولوژي و 12 امتياز بازآموزي براي متخصصان بيهوشي، روانپزشكي، دكتري داروسازي، اپيدميولوژي، دكتري حرفه‌اي علوم آزمايشگاهي، بهداشت باروري، بهداشت مادر و كودك و پزشكان عمومي و 9 امتياز براي دكتري كارشناسان ارشد و كارشناسان پرستاري و مامايي است.

معاون پژوهشگاه رويان خبر داد:
مشاركت محققان رويان در پروژه‌ جهاني تعيين نقشه ژني انسان
واگذاري بررسي پروتئوميکس كروموزوم Y انساني به دانشمندان ايراني 
   


معاون پژوهشي و آموزشي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با اشاره به فعاليت‌ها و توانمندي‌هاي محققان اين پژوهشگاه از مشاركت در سه پروژه جهاني تعيين نقشه ژني انسان، شناسايي و تعيين نقشه‌ پروتئيني انسان، شناسايي و تعيين پروتئين‌هاي غشاء سلولي خبر داد.

دكتر عبدالحسين شاهوردي در حاشيه‌ دوازدهمين كنگره‌ بين‌المللي پزشكي توليدمثل رويان در پاسخ به سوال خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص مشاركت پژوهشگاه رويان در پروژه‌هاي جهاني، اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با توجه به توانمندي‌ها و پتانسيل علمي خود توانسته اعتماد مجامع بين‌المللي علمي را براي مشاركت در پروژه‌هاي بين‌المللي به دست آورد.

وي افزود: يكي از پروژه‌هاي جهاني كه پژوهشگاه رويان در آن مشاركت دارد، پروژه‌ شناسايي نقشه‌ ژني انسان است كه كمتر از يك دهه است كه به ثبت رسيده و محققان دنيا توانسته‌اند اين ژن‌ها را شناسايي كنند. از آنجايي كه ژن‌هايي كه هر سلول دارد، مسوول توليد پروتئين‌هايي است كه عملكرد ژن را نشان مي‌دهد.

شاهوردي تصريح كرد: پژوهشگاه رويان در يكي ديگر از پروژه‌هاي جهاني به نام شناسايي و تعيين نقشه‌ پروتئين انساني كه توسط انجمن بين‌المللي پروتئوميكس آغاز شده است، مشاركت مي‌كند.

معاون پژوهشي و آموزشي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي ادامه داد: از آنجا كه در طرح تعيين و شناسايي نقشه‌ پروتئين انساني، اين پروژه براساس كروموزوم‌ها تفكيك شده است پژوهشگاه رويان به نمايندگي از ايران شناسايي پروتئين‌هاي كروموزوم‌هاي Y را عهده‌دار شده است.

وي با بيان اين كه اين پروژه حدود دو سال پيش در دنيا آغاز شده و نام پژوهشگاه رويان از سال گذشته در فهرست پروپوزال جهاني قرار گرفته است، تصريح كرد: در اين قالب اين پروژه مقالات و پايان‌نامه‌هاي خوبي پيگيري شده و استخراج مي‌شود كه نام ايران را به دنبال دارد و مي‌تواند سبب انتقال تجربيات و تعاملات بين‌المللي در اين زمينه شود. به گونه‌اي كه در اين پروژه‌ بيش از 9 طرح تحقيقاتي را تعريف كرده و با راه‌اندازي سايت اينترنتي مخصوص اين طرح تعداد قابل توجهي از محققان را شناسايي كرده‌ايم و با تفكيك طرح شناسايي پروتئين‌هاي كروموزوم Y هر بخش را به شكل پايان‌نامه‌هاي دكتري ارائه داده‌ايم.

شاهوردي در خصوص ديگر پروژه‌ جهاني كه پژوهشگاه رويان در آن مشاركت دارد، خاطرنشان كرد: شناسايي پروتئين‌هاي غشاي سلولي كه بين كشورهاي سنگاپور، كره، ژاپن، استراليا، ايران و ... به صورت مشترك انجام مي‌شود يكي ديگر از فعاليتهاي مشترك جهاني است كه پژوهشگاه رويان به نمايندگي از ايران در آن مشاركت دارد.

وي در خصوص اهميت شناخت سلول‌هاي بنيادي به عنوان يك مدل تحقيقاتي اظهار كرد: سلول‌هاي بنيادي به عنوان يك مدل مورد تحقيق قرار مي‌گيرد و از آنجا كه بسياري از بيماري‌ها به دليل كمبود آنزيم و برخي پروتئين‌هاي سلول‌هاي بنيادي، شناخت هر چه بيشتر اين سلول‌ها سبب كاهش اختلالات و نقص‌هاي يك سلول مي‌شود و مي‌تواند به پزشكان كمك كرده تا در درمان اين بيماري‌ها تصميم‌هاي بهتر و كامل‌تري بگيرند.

همچنين سلول‌هاي بنيادي مي‌توانند به عنوان يكي از مدل‌هاي بيماري در محيط آزمايشگاهي مورد استفاده قرار گرفته و در شناخت بيولوژي تكويني سلول‌هاي بنيادي موثر واقع شوند.

معاون پژوهشي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي درباره‌ فعاليت‌هاي اين پژوهشگاه در زمينه‌ سلول‌هاي بنيادي سرطاني اظهار كرد: تحقيقات در زمينه‌ سلول‌هاي بنيادي سرطاني همپاي دنيا در پژوهشگاه رويان در حال پيگيري است كه اين پژوهشگاه تحقيقات خود را بر روي سرطان پروستات و پستان به عنوان يكي از رايج‌ترين انواع سرطان آغاز كرده است كه با افتتاح آزمايشگاه حدود يك سال و نيم تمركز خود را بر روي اين موضوع قرار داده است.

شاهوردي در خصوص توليد بافت در پژوهشگاه رويان تصريح كرد: توليد بافت به معناي توليد ارگانيسمي خاص مد نظر تمام پژوهشگاه‌هاي دنياست كه مراحل اوليه خود را همانند دنيا در پژوهشگاه رويان مي‌گذرانند.

وي ادامه داد: يكي از پروژه‌هايي كه در اين زمينه در پژوهشگاه رويان در حال اجراست استفاده از سلول‌هاي بنيادي بر روي سازه‌هاي پليمري زيست سازگار است تا بتواند در پيوندهايي مانند استخوان و غضروف موثر واقع شده و بتواند سرعت ترميم را افزايش دهد.

شاهوردي در خصوص كاربرد اين داربست‌هاي پليمري زيست سازگار اظهار كرد: اين سازه‌ها به عنوان يك ساختار كلسيمي در استخوان و غضروف مورد استفاده قرار مي‌گيرد و مي‌توان با سوار كردن سلول‌هاي مزانشيمي و يا سلول‌هاي بنيادي بر روي آنها از اين داربستها در درمان ضايعات استخواني و غضروفي استفاده كرد و سرعت ترميم اين ضايعات را افزايش دهند.

وي همچنين با ابراز اميدواري از توليد رده‌ي سلولي حاصل از جرم سل به عنوان يكي از موضوعات مرتبط با پروژه‌ي جهاني كروموزوم Y گفت: اميدواريم بتوانيم رده‌ي سلولي حاصل از جرم سل را كه يكي از سه موضوع تعريف شده در راستاي پروژه‌ي كروموزوم Y است را در آينده توليد كنيم.

شاهوردي با بيان اين كه تحقيقات بر روي زمينه‌هاي مختلف سلول‌هاي بنيادي در پژوهشگاه رويان انجام مي‌شود، اظهار كرد: در زمينه‌ سلول‌هاي بنيادي جنيني تحقيقات در پژوهشگاه رويان در مدل‌هاي حيواني و آ‌زمايشگاهي در حال انجام است اما در برخي رده‌ها به ويژه سلول‌هاي بنيادي بزرگسال همانند دنيا پژوهشگاه رويان كارآزمايي باليني خود را در اين زمينه آغاز كرده است.

به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: در پژوهشگاه رويان تاكنون حدود 22 طرح كارآزمايي باليني به انجام رسيده است كه در سايت‌هاي وزارت بهداشت و سايت‌هاي جهاني مرتبط با كارآزمايي باليني به ثبت رسيده است.

معاون پژوهشي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در خصوص تحقيقاتي كه به مرحله درمان رسيده است،‌ گفت: در برخي از موارد مانند دوختگي قرنيه توانستيم با پيوند سلول‌هاي بنيادي قرنيه چشم كه از چشم سالم و يا ديگر منابع دريافت مي‌كنيم و با كشت و تكثير آن در پرده‌ ‌آمونيوم اين طرح را به مرحله‌ درماني وارد كنيم به گونه‌اي كه كساني كه بينايي نداشته‌اند و مورد درمان قرار گرفته‌اند پس از درمان بين 7 تا 10 متر قدرت بينايي پيدا كرده‌اند كه مورد رضايت پزشك معالج آنها بوده است.

شاهوردي در پايان همچنين در خصوص تحقيقات اين پژوهشگاه در زمينه‌ لك و پيس ميزان موفقيت كلي درمان لك و پيس در پژوهشگاه رويان را در مرحله‌ تحقيقاتي بيش از 70 درصد اعلام كرد.

با تقدير از برگزيدگان جشنواره بين‌المللي «رويان»
دومين جايزه علمي «دكتر كاظمي» به يك دانشگر برجسته آلماني اعطا شد  
 


دوازدهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقات باروري و سلول‌هاي بنيادي «رويان»، شامگاه پنج شنبه با تقدير از برترين‌ها در دو بخش بين‌المللي و داخلي در محل پژوهشگاه «رويان» جهاد دانشگاهي به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دومين جايزه دكتر كاظمي (Kazemi Prize) كه به منظور بزرگداشت ياد و خاطره زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، پايه‌گذار فقيد پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي و دانشمند برجسته سلول‌هاي بنيادي كشورمان نامگذاري شده به استاد «هانس شولر»، دانشمند سرشناس آلماني اعطا شد.

اين محقق سرشناس سلول‌هاي بنيادي در طول 30 سال گذشته تاثير بزرگي در پيشبرد اين رشته داشته است.

شولر كه در سال 2004 به عنوان مدير موسسه ماكس پلانك براي طب زيست مولكولي و رياست گروه بيولوژي تكويني و سلولي منصوب شد، استاد همكار گروه بيوشيمي در دانشگاه پنسيلوانيا، استاد تمام دانشكده پزشكي دانشگاه ويلهلمز وستفالين در مونستر آلمان، استاد همكار آزمايشگاه و عضو كار گروه عالي آلمان براي بيولوژي پيوند در درمان‌هاي ترميمي (REBIRTH) در دانشكده معتبر پزشكي هانوور (MHH) است.

در مراسم اختتاميه دوازدهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقات باروري و سلول‌هاي بنيادي «رويان» كه علاوه بر اساتيد و محققان اين حوزه، دكتر محمد حسين يادگاري، رييس جهاد دانشگاهي، دكتر طيبي، رييس سابق جهاد دانشگاهي و جمع ديگري از مديران و اعضاي اين نهاد هم در آن حضور داشتند از برگزيدگان بخش‌هاي بين‌المللي و ملي جشنواره نيز تقدير شد.

بر اساس راي نهايي داوران جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي پزشكي توليدمثل و سلول‌هاي بنيادي «رويان» در گروه «ژنتيك توليد مثل»، «دكتر پائل توماس» از استراليا با طرح «تشخيص SOX3 به عنوان ژن جنسيت معكوس در موش و انسان نر XX»، در گروه «بيولوژي و فناوري سلول‌هاي بنيادي (پايه)»، «پرفسور هيروميتسونا كاچي» از ژاپن با طرح «ناهمگني و سلسله مراتب سلول‌هاي بنيادي خونساز» و در گروه «ناباروري زنان و تصويربرداري»، «دكتر اليزابت استيوارت» از آمريكا با طرح «درمان ميوم رحمي با روش جراحي با استفاده از تمركز امواج ماوراي صوت در زناني كه در آينده قصد بارداري دارند» به عنوان طرح‌هاي برگزيده بين‌المللي انتخاب شدند.

همچنين در گروه جنين‌شناسي، «دكتر استيو تارديف» از انگلستان با طرح «ناباروري به علت چسبندگي ناقص به زونا توسط اسپرم‌هاي فاقد tauCstF-64 در موش»، در گروه بيولوژي و فناوري سلول‌هاي بنيادي (طب ترميمي)، «دكتر لورنزو پيمونتي» از ايتاليا با طرح «سلول‌هاي مغز استخوان، ريزمحيطي مناسب براي پيوند و درمان ديابت نوع 1 انساني» و در گروه اپيدميولوژي و اخلاق پزشكي، «دكتر هپينگ ژانگ» از آمريكا با طرح «استفاده از درخت تصميم براي شناسايي پيش‌بين‌هاي اثربخشي درمان در كارآزمايي‌هاي باليني و كاربرد آن در تخمك‌گذاري در يك مطالعه زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلي كيستيك» به عنوان برگزيدگان بخش بين‌المللي جشنواره معرفي شدند.

در بخش داخلي جشنواره هم «دكتر مرتضي حسيني» از پژوهشگاه رويان با طرح «توسعه يك روش بهينه شده فاقد زونا از انتقال هسته سلولهاي سوماتيك در بز»، «دكتر ژاله ذوالفقاري» از دانشگاه علوم پزشكي شيراز با طرح «ارتباط بين نتايج غيرطبيعي تحمل گلوكز و سابقه سقط‌هاي مكرر گذشته و اثرات سودمند استفاده از متفورمين در اين بيماران» و «دكتر بتول رشيدي» با طرح «اثرات سيمواستاتين بر روي آندروژن، واسطه‌هاي التهابي و گنادوتروپين‌هاي هيپوفيزي اندروژن در بيماران با سندروم پلي كيستيك» برگزيده شدند.

به گفته رييس جشنواره، با توجه به سطح بالاي جشنواره بين‌المللي رويان و سخت‌گيري‌هاي داوران در برخي گروه‌ها كه هيچ طرحي با معيارهاي داوران ارائه نشده برگزيده‌اي معرفي نشده است.

رييس جهاد دانشگاهي:
برگزاري جشنواره «رويان» در همسوسازي تحقيقات در كشور موثر است    


رييس جهاد دانشگاهي اظهار كرد: برگزاري جشنواره بين‌المللي رويان در همسو كردن فعاليت‌هاي تحقيقاتي در كشور موثر بوده كه اميدوارم در سطح بين‌المللي نيز موثر باشد تا ماحصل آن قدمي براي حل مشكل افراد نيازمند و دردمند جامعه باشد.

به گزارش خبرنگار«فناوري» خبرگزراي دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمد حسين يادگاري كه شامگاه پنج شنبه در مراسم اختتاميه دوازدهمين جشنواره بين المللي تحقيقاتي رويان در محل پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي سخن مي‌گفت با گراميداشت ياد و خاطره دانشمند جهادگر، زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، بنيانگذار پژوهشگاه و جشنواره رويان و تقدير از تلاش‌هاي مديران و محققان پژوهشگاه و دست‌اندركاران برگزاري جشنواره رويان اظهاركرد: داوري بيش از 280 طرح تحقيقاتي از 42 كشور جهان در زمينه پزشكي توليد مثل، سلول‌هاي بنيادي و سلول درماني كاري بزرگ بوده و تلاش صادقانه و داوري منصفانه در اين دوازده سال باعث عزت و آبروي اين حركت علمي شده كه اميدوارم جايگاه علمي‌اي كه اين جشنواره در بين جامعه علمي بين‌المللي كسب كرده، همواره حفظ و نهادينه شود.

وي خاطرنشان كرد: اعتقاد قلبي محققان ما با توجه به آموزه‌هاي ديني كه به آن آراسته‌اند، اين است كه همواره به دنبال علم نافع بوده و سعي و تلاش آنان همواره به خدمت گرفتن دانش روز براي حل مشكل دردمندان و ملموس كردن نتايج تحقيقات در متن جامعه بوده و خواهد بود. دانش‌هاي موضوع جشنواره و كنگره بين‌المللي رويان از موضوعات و مباحث روز علوم پزشكي در جهان محسوب مي‌شود كه جهاد دانشگاهي در اين موضوعات از جايگاه خوبي در كشور برخوردار است كه ارائه خدمات تخصصي در زمينه ناباروري و سلول درماني و اجراي پروژه‌هاي تحقيقاتي و حمايت و اجراي بيش از 200 پايان‌نامه دانشجويي در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد و تخصصي و كسب رتبه در جشنواره خوارزمي و رازي در ارزيابي مراكز وزارت بهداشت و علوم و حضور در مجامع علمي بين‌المللي با ارائه مقالات متعدد در سطح مجلات و كنفرانس‌ها كه مديريت جهاد دانشگاهي نيز همواره حامي اين قبيل حركت‌هاي علمي بوده، مويد اين مساله است.

به گزارش ايسنا، رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به اين كه علاوه بر پژوهشگاه رويان، پژوهشگاه ابن سينا، پژوهشكده گياهان دارويي، پژوهشكده علوم بهداشتي و مركز تحقيقات سرطان سينه جهاد دانشگاهي هم در زمينه پزشكي به صورت حرفه‌يي فعاليت دارند، توليد انواع آنتي بادي‌هاي مونوكلونال جهت تشخيص و درمان سرطان خون و سينه، ليزر پزشكي، جمع آوري و شناسايي گياهان دارويي و ساخت داروهاي گياهي به خصوص ديابت، تحقيق در زمينه علوم بهداشتي و ايجاد اطلاعات به منظور تصميم‌گيري در نظام سلامت را از جمله اهم فعاليتهاي آنها عنوان و پژوهشگاه‌ها و پژوهشكده‌هاي گروه پزشكي جهاد دانشگاهي را بازويي در خدمت سلامت كشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خواند.

يادگاري در ادامه با اشاره به فعاليتهاي گسترده جهاد دانشگاهي در ساير حوزه ها خاطرنشان كرد: توليد فيلترهاي الكترواستاتيك، UPS هاي صنعتي و آزمايشگاه فشار قوي، ورود به ساخت دكل‌هاي حفاري نفت مراكز خشكي، فرستنده‌هاي راديويي، شيشه هوشمند، سيستم‌هاي خلاء، آلياژ‌هاي ويژه و ابرآلياژها، مطالعات مخازن نفتي و توليد جلبك‌ها و سيانوباكتري‌ها جهت پاك كردن نقاط نفتي و سرعت سنج‌هاي نوري و ليزري و مغناطيسي از جمله دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در زمينه‌هاي فني و مهندسي است كه تجربيات تحقيقاتي و خدمات تخصصي ياد شده در حال ارائه به بازار داخل بوده و تبادلاتي نيز با خارج از كشور داريم كه اميدواريم هر يك از اين استعدادهاي بالقوه همچون رويان نيز به صورت گسترده در خدمت مردم عزيز كشورمان باشد.

رييس پژوهشگاه رويان خبر داد:
راه‌اندازي مركز رشد زيست فناوري رويان در استان البرز
انجام سالانه پنج هزار سيكل ART در كلينيك درمان ناباروري رويان    


رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با اشاره به انجام سالانه بيش از پنج هزار سيكل ART در كلينيك درمان ناباروري پژوهشگاه، اين موسسه را در شمار بزرگترين مراكز درمان ناباروري در جهان عنوان و خاطرنشان كرد: نرخ موفقيت كلي 35 تا 40 درصدي Per Transfer با توجه به ارجاع بيماران با مشكلات پيچيده تر از داخل و خارج كشور به اين مركز قابل قبول به نظر مي‌رسد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميد گورابي كه شامگاه پنج شنبه در مراسم پاياني دوازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان و اعطاي دومين جايزه دكتر كاظمي در سالن همايش‌هاي پژوهشگاه رويان سخن مي‌گفت با اشاره به همزمان شدن برگزاري اين جشنواره با بيستمين سالگرد تاسيس پژوهشگاه به بيان تاريخچه‌اي از فعاليتهاي اين پژوهشگاه و برگزاري جشنواره و نقش مثال زدني زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني در شكل گيري و تثبيت آنها پرداخت و اظهاركرد: رويان پس از آغاز كار خود از درمانگاهي كوچك، اكنون پس از دو دهه فعاليت به يك نهاد معتبر علمي تبديل شده است كه در زمينه‌هاي مورد فعاليت به عنوان قطب علم و فناوري در منطقه شناخته مي‌شود. اين پژوهشگاه كه از مراكز تحقيقاتي وابسته به جهاد دانشگاهي است، در حال حاضر داراي سه پژوهشگاه پزشكي توليد مثل، سلول‌هاي بنيادي و زيست فناوري است.

وي خاطرنشان كرد: پژوهشكده پزشكي توليد مثل با هدف بالا بردن نرخ باروري به همراه ارتقاي سلامت جنين در شش گروه علمي به تحقيق مي‌پردازد. دارا بودن كلينيكي با بيش از 5000 سيكل ART در سال كه تمامي خدمات درمان ناباروري از ساده تا پيچيده را ارائه مي‌كند، اين موسسه را در شمار بزرگ‌ترين مراكز درمان ناباروري جهان قرار داده است. نرخ موفقيت كلي 40 ـ 35 درصد per-transrfer علي‌رغم ارجاع بيماران با مشكلات پيچيده‌تر از داخل و خارج كشور به اين مركز، قابل قبول به نظر مي‌رسد.

رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با اشاره به شروع موفقيت‌آميز تحقيقات سلول‌هاي بنيادي در سال 2002 با توليد اولين رده سلول‌هاي بنيادي جنيني انساني، اظهار كرد: در حال حاضر گروه مزبور در قالب پژوهشكده زيست شناسي و فناوري سلول‌هاي بنيادي با 12 گروه علمي در مباحثي مانند زيست شناسي تكويني، زيست شناسي سيستم‌هاي ملكولي و پزشكي ترميمي به تحقيق و مطالعه مشغول هستند كه توليد رده‌هاي مختلف سلول‌هاي بنيادي از جمله جنيني و ips، بالا بردن راندمان توليد، حفظ بنيادينگي و يا تمايز آن‌ها از طريق شناسايي و دستكاري مسيرهاي سيگنالينگ، بازبرنامه‌نويسي اپي ژنتيكي، پرتوميكس سلول‌هاي بنيادي، سلول‌هاي بنيادي سرطاني، تمايز مستقيم (دگرتمايزي) سلول‌هاي فيبروبلاست به سلول‌هاي عصبي و قلبي، مطالعات ترميمي در مدل‌هاي حيواني با پيوند سلول‌هاي بنيادي و يا سلول‌هاي تمايز يافته از آن‌ها، توليد موش‌هاي ترنس ژن با دستكاري سلول‌هاي بنيادي جنيني، مهندسي بافت و كارآزمايي‌هاي باليني براي كاربرد سلول‌هاي بنيادي بالغ در ترميم ضايعات ناشي از تخريب بافت‌هاي گوناگون و نظاير آن را مي‌توان بخشي از تحقيقات پژوهشكده سلول‌هاي بنيادي دانست.

وي با بيان اينكه چشم‌انداز اين گروه، بهبود سلامتي جامعه از طريق به كاربرد رساندن يافته‌هاي تحقيقات سلول‌هاي بنيادي است، اذعان كرد: انتشار بيش از 12 مقاله حاصل از كارآزمايي‌هاي باليني در چهار سال اخير، ثبت 25 كارآزمايي باليني در دست اجرا و ارائه بيش از شش مورد خدمت سلول درماني در مركز سلول درماني پژوهشگاه، مويد حركت صحيح اين پژوهشكده در راستاي چشم‌انداز است.

گورابي درخصوص بانك سلول‌هاي بنيادي پژوهشگاه رويان كه به تازگي افتتاح شده است، تصريح كرد: بانك سلول‌هاي بنيادي پژوهشگاه رويان با دارا بودن بيش از 250 رده سلول‌هاي بنيادي مختلف از جمله سلول‌هاي بنيادي جنيني انساني، موشي و سلول‌هاي مزانشيمي و iPS فرصت خوبي را براي محققان اين رشته‌ها ايجاد كرده است. همچنين شركت دانش بنيان بن‌ياخته‌هاي رويان كه از درون تحقيقات سلول‌هاي بنيادي پژوهشگاه نشات گرفته است مي‌كوشد به تجاري‌سازي دستاوردهاي تحقيقاتي پژوهشگاه بپردازد به گونه‌اي كه در حال حاضر اين شركت در زمينه بانك خون بند ناف خصوصي و به بازار رساندن فرآورده‌هاي نوتركيب فعاليت گسترده‌اي داشته و در اغلب مراكز استان‌ها نمايندگي داير كرده است.

به گزارش ايسنا، وي افزود: در زمينه بانك خون بند ناف،‌ پژوهشگاه، بانكي عمومي را در دو سال پيش داير كرده كه در حال حاضر نزديك به سه هزار نمونه را با كيفيت مطلوب ذخيره‌سازي كرده است. به نظر مي‌رسد كه روند رو به رشد تعداد نمونه‌هايي كه در بخش عمومي ذخيره مي‌شوند به همراه بيش از 23 هزار نمونه بانك خصوصي كه اغلب صاحبان آن‌ها رضايت پيشاپيش خود را درخصوص اهدا به نيازمندان اعلام داشته‌اند، كشورمان را در تامين سلول مورد نياز جهت پيوند خودكفا كرده و صرفا تاسيس مراكز جديد پيوند مي‌بايست در برنامه قرار گيرد.

رييس پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي درباره فعاليت‌هاي پژوهشكده زيست فناوري رويان گفت: پژوهشكده زيست فناوري رويان در اصفهان مي‌كوشد تا در راستاي توليد فرآورده‌هاي نوتركيب مورد نياز كشور، گام‌هايي ارزشمند بردارد. اين پژوهشكده در تعامل با ساير گروه‌هاي پژوهشگاه از امكانات آن‌ها نيز در راستاي پيشبرد اهداف خود سود مي‌برد كه مي‌توان به توليد نخستين حيوانات شبيه سازي شده منطقه و بهره‌گيري از اين توانايي در توليد حيوانات ترنس‌ژن به عنوان نمونه‌ كارهاي پژوهشكده اشاره كرد.

گورابي افزود: درحال حاضر دو نمونه بز ترنس‌ژن كه در شيرشان فاكتور 9 انعقادي و TPA ترشح مي‌شود حاصل تحقيقات پژوهشكده زيست فناوري در اصفهان و همكاران آن در تهران است. محققان رويان در اصفهان، فعاليت‌هاي چشمگير ديگري نيز در زمينه‌هايي همچون توليد و فروش جنين‌هاي منجمد گاوي، دستكاري ژنتيكي رده‌هاي سلولي جهت توليد و فرآورده‌هاي نوتركيب، زيست فناوري اسپرم، تحقيقات سلول‌هاي بنيادي به خصوص تمايز به عصب و سلول درماني به ويژه پوست و عضروف انجام مي‌دهند.

وي درخصوص ديگر دستاوردهاي پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي اظهار كرد: مركز رشد زيست فناوري رويان در استان البرز با برنامه‌ريزي براي پذيرش سه تا پنج شركت دانش‌بنيان نوپا كه محققان پژوهشگاه و علاقه‌مندان ديگر سهامداران آن خواهند بود، قدمي ديگر در شتاب بخشيدن به تجاري سازي نتايج تحقيقات برداشته است.

رييس دوازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان با ارائه گزارشي از اين جشنواره به اعطاي دومين جايزه بين‌المللي دكتر كاظمي در اين جشنواره اشاره و تصريح كرد: اين جايزه به توصيه مقام معظم رهبري و به يادبود زنده ياد دكتر سعيد كاظمي، بنيانگذار پژوهشگاه رويان هر ساله به دانشمندي اعطا مي‌شود كه تحول مهمي را در زمينه علوم زيست شناسي و سلول‌هاي بنيادي ايجاد كرده باشد. امسال، فرد منتخب كميته تعيين نامزدها، دانشمند ارزشمند پروفسور هانس شولر است كه در سي سال گذشته سهم به‌سزايي در پيشرفت زيست شناسي سلول‌هاي بنيادي داشته‌ است.

رييس پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي در پايان با اشاره به اين كه جشنواره رويان، حركتي غير دولتي با پشتيباني شركت ها و موسسات حامي است، اظهار اميدواري كرد كه برندگان دوازدهمين جشنواره بين‌المللي رويان و تمامي سخنرانان خارجي كنگره همچون سال‌هاي گذشته سفير صلح و دوستي ملت ايران به تمام جهان باشند و از طريق تحقيقات مشترك علمي شاهد پيوند ملت ايران و ساير ملل دنيا باشيم.

/گامي بلند در گسترش فناوري سلول‌هاي بنيادي در كشور/
بانك سلول‌هاي بنيادي جنيني و غيرجنيني پژوهشگاه «رويان» راه‌اندازي شد    


بانك سلول‌هاي بنيادي جنيني و غيرجنيني پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با هدف تامين نياز محققان كشور به سلول‌هاي بنيادي راه‌اندازي شد.

به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشگاه رويان با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: اين بانك در حال حاضر داراي بيش از 200 رده سلولهاي بنيادي جنيني شامل 10 رده انساني و بيش از 100 رده سلولهاي بنيادي جنيني موشي است.

وي تصريح كرد: راندمان توليد سلول‌هاي بنيادي جنيني در دنيا حدود يك درصد است ولي با تلاش محققان گروه سلول‌هاي بنيادي پژوهشگاه رويان قادريم از هر جنين مناسب موش يك رده سلولهاي بنيادي توليد كنيم كه اين راندمان شايد در سطح دنيا هم بي‌نظير باشد.

گورابي با اعلام افتتاح رسمي بانك سلول‌هاي بنيادي جنيني و غيرجنيني رويان در روز دوشنبه 14 شهريورماه با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهور خاطرنشان كرد:

اين بانك تلاش دارد سلولهاي بنيادي مورد نياز محققان داخلي و خارجي را تامين كند تا محققان صرفا به انجام پژوهش‌هاي خود بپردازند و نيازي به صرف وقت و توان خود براي تهيه سلولهاي بنيادي نداشته باشند. ح/الف

٢٠:٣٧ ١٩/٠٦/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد