طرح پژوهشي پهنه بندي تصادفات جادهاي در کردستان اجرا ميشود
مدير پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد کردستان گفت: با توجه به حجم بالاي تصادفات جادهاي و ويژگيهاي اقليمي در سطح استان طرح پهنه بندي تصادفات جادهاي در کردستان اجرا ميشود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کردستان، مهدي ورمزيارافزود: در راستاي حجم بالاي تصادفات و ميزان مرگ و مير ناشي از آن اين طرح اقدام به مشخص نمودن مناطق در معرض خطر و حادثه خيز در رابطه با وقوع تصادفات از نظر پارامترهاي اقليمي و تعيين ارتباط ميان اين پارامترها و ميزان نوع تصادفات با کمک سيستم اطلاعات جغرافيايي(GIS) کرده است.
وي اظهار داشت: اين طرح با همکاري جمعيت هلال احمر استان کردستان و معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد کردستان اجرا ميشود.
وي تصريح کرد: با توجه به ويژگيهاي اقليمي و هواشناسي کردستان و بررسي ارتباط اين پارامترها با زمان و مکان وقوع تصادفات در جادههاي استان اقدام به مشخص نمودن مکان هاي پر خطر و در امتداد جادههاي استان شده و همچنين ميزان تاثير پارامترهاي هواشناسي بر ميزان وقوع تصادفات بررسي ميشود.
وي اعلام کرد: يکي از وجوه مهم در تصميم گيريهاي مرتبط با مديريت بحران در محيطهاي شهري امکان و نحوه تاثير و توزيع آسيب پذيري در مقابل وقوع بحران است از اين رو وجود سامانه مديريت بحران براي کاهش تصادفات جادهاي لازم و ضروري است.
ورمزيار با تاکيد بر ارتقاء سطح ايمني و کاهش تصادفات جادهاي منجر به جرح و فوت، افزود: با توجه به اينکه مديريت و برنامه ريزي تصادفات و زيرساختهاي مختلف سيستم حمل ونقل مستلزم به کارگيري بسياري از دادههاي مکاني است، سيستم GIS به عنوان علمي پيشرو در زمينه مديريت سازماندهي دادههاي مکاني در دهههاي اخير ميتواند کاربردهاي فراواني را در زمينه مديريت بخشهاي مختلف سيستم حمل و نقل ايفا کند.ح/الف
٠٨:٥١ ٢٠/٠٦/١٣٩٠