مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی:
پاسخگویی به نیازهای روانشناختی، پزشکی و تغذیه ای سالمندان در تدوین این دوره ها پیش بینی شده است
مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: در تدوین سرفصل های این دوره تمامی نیازهای مراقبتی سالمندان در حیطه های روانشناختی، علمی و مراقبت های اورژانسی پزشکی و تغذیه ای مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومي علی صحرایی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، پیرامون ضرورت و نحوه تدوین دوره های مراقبت از سالمندان، اظهار داشت: با توجه به فقدان دوره های آکادمیک آموزشی برای تربیت مراقب سالمند در کشور و مواجه با اشتغال افراد غیر متخصص که تنها به صورت تجربی آموزش دیده بودند سبب گردید تا دوره های تخصصی ای در جهت ارتقاء دانش این افراد، در راستای بهبود بهتر خدمات به سالمندان کشور و افزایش سطح سلامت جامعه طراحی و تدوین شود.
وی با تاکید بر ارائه گواهینامه معتبر به دانش پذیران از سوی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: جهاد دانشگاهی در نظر دارد تا با رایزنی با سازمان بهزیستی کشور این امکان را فراهم آورد تا تمامی مراکز وابسته و تابعه این سازمان، داشتن کواهینامه تربیت مراقب سالمند را به عنوان فاکتور جذب نیروی مراکز سالمند لحاظ نمایند.
صحرایی افزود: برگزاری کلاس های آموزشی یک روزه فشرده برای حضور مخاطبان شهرستانی یکی دیگر از تمهیداتی است که به منظور رفاه حال دانش پذیران در برگزاری این دوره در نظر گرفته شده است.
مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی با اشاره به سرفصل های آموزشی که در این دوره برنامه ریزی شده بیان داشت: کلیات سالمندی یکی از بخش های کلی است که در ابتدای دوره آموزشی مورد توجه دانش پذیران قرار می گیرد، همچنین بیان مبانی اخلاق حرفه ای در این حوزه که توسط مدرسین به مراقبین آموزش داده می شود در جهت رعایت مسائل اخلاقی از جمله عدم دخالت در روابط خانوادگی، مذهب و اعتقادات سالمندان در طول فعالیت حرفه ای است که توجه به آن در بحث مراقبت از اقشار سالخورده بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه با تاکید بر دیدگاه کاملاٌ علمی برای تدوین این دوره گفت: کلیاتی در خصوص شناخت، مراقبت و بررسی عملکرد و دستگاه های حیاتی بدن و آشنایی یا بیماری های شایع از جمله ناراحتی های قلبی- عروقی و آسیب ها و اختلالات مغزی دوران سالمندی از جمله آلزایمر از مطالب علمی در حوزه پزشکی است که آگاهی مراقبین از آن ها برای ارائه شایسته خدمات مراقبتی امری ضروری است.
صحرایی خاطر نشان کرد: اصول کلی مراقبت های بهداشتی از جمله بحث تحرک و انجام فعالیتهای روزانه، مراقبتهای بهداشتی روزانه و اورژانس سالمندی که در برگیرنده صدماتی است که ممکن است سالمندان با آن مواجه شوند از جمله شکستگی، بریدگی و سوختگی ، حملات یا ایست قلبی تنفسی از مطالب دیگری است که در این دوره به مخاطبان آموزش داده می شود.
مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی ادامه داد: در فصل های پایانی کتابی که برای این دوره تدوین شده است، تمرینات فیزیکی و عملی آموزش داده می شود تا بتواند به بهبود آمادگی جسمانی برای انجام فعالیت های روزانه و بهتر شدن کیفیت زندگی سالمندانی که دچار ناتوانی حرکتی و یا کم توانی هستند کمک کند.
وی بیان داشت: در آخرین فصل کتاب به بحث تغذیه و رژیم غذایی مناسب برای سالمندانی که دچار بیماری های شایع این دوران از جمله بیماری های قلبی عروقی و دیابت مبتلا هستند پرداخته شده است.
صحرایی با تاکید بر این مطلب که سعی شده در مجموعه مطالب مطرح شده در این کتاب تمامی نیازهای سالمندان گردآوری شود، تصریح کرد: به جرات می توان گفت که در تدوین این دوره آموزشی تمامی مطالب و مباحث علمی، کاربردی و روانشناختی که برای مراقبت از یک سالمند لازم است به صورت کامل و کاملاٌ کاربردی مطرح شده است.
وی در پایان بیان داشت: علاقه مندان به شرکت در دوره جدید این کلاس ها و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به آدرس http://jdtums.ac.ir/edu/showsemester.asp?nc=102 مراجعه نمایند.الف/ر
١١:٤١ ٢٦/٠٦/١٣٩٠