10 نشریه برتر ایرانی بر اساس شاخص SJR
نشریه برتر ایرانی بر اساس شاخص SJR معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی، مهندس افشین صندوقدار با بیان این خبر افزود: همه ساله گروه تحقیقاتی بین المللی Scimago با بررسی نمودن وضعیت علمی کشورها و همینطور وضعیت علمی نشریات موجود در آنها اقدام به رتبه بندی کشورها و سطح علمی آنها می کند. این رتبه بندی با استفاده از اطلاعات موجود در بانک Scopus و بر اساس شاخصهاي فراواني مقالات، استنادات به آنها و نيز مشاهدهپذيري مقالات صورت می گیرد.
صندوقدار ادامه داد: معیار مقایسه رتبه بندی بر اساس الگوریتم Google PageRank بوده و به طور خاص در مورد نشریات علمی مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این SCImago تمام نتایج خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد.
رئیس مرکز اطلاعات علمی افزود: بر اساس آخرین گزارش ارائه شده توسط این پایگاه، در آمار تولید مقاله در بازه زمانی از سال 1996 تا سال 2010 ایران در میان 236 کشور دنیا در مکان 31 ایستاده است.
همچنین لیست 10 نشریه برتر ایرانی به شرح ذیل می باشد:
1- نشریه Iranian journal of immunology : IJI در گروه علوم پزشکی
2- نشریه Urology Journal در گروه علوم پزشکی
3- نشریه Archives of Iranian Medicine در گروه علوم پزشکی
4- نشریه International Journal of Environmental Science and Technology در گروه علوم پایه
5- نشریه Iranian Journal of Allergy, Asthma and Immunology در گروه علوم پزشکی
6- نشریه Journal of the Iranian Chemical Society گروه علوم پایه
7- نشریه Iranian Polymer Journal (English Edition) گروه فنی و مهندسی
8- نشریه Iranian Journal of Kidney Diseases گروه علوم پزشکی
9- نشریه Iranian Biomedical Journal گروه علوم پزشکی
10- نشریه Hepatitis Monthly گروه علوم پزشکی
وی در مورد جایگاه نشریات جهاد دانشگاهی در این رتبه بندی گفت: دو نشریه International Journal of Fertility and Sterility و یاخته که توسط پژوهشکده رویان منتشر می شوند به ترتیب با قرار گرفتن در جایگاه 25 و 29 بالاترین رتبه را در میان نشریات جهادی به خود اختصاص داده اند.
صندوقدار در پایان با اشاره به نقش بانک های اطلاعات علمی در کشور خاطر نشان کرد: نقش تارگاه SID به عنوان بانک استنادی جامع و روزآمد نشریات علمی کشور در میزان افزایش اعتبار و همچنین سطح علمی آنها بسیار کلیدی بوده چرا که نشریات علمی با نمایه شدن در این تارگاه علاوه بر معرفی و ارائه مقالات خود مورد استناد واقع شده و در گزارشات استنادی این پایگاه رتبه بندی می شوند.الف/ر
٠٩:١٩ ٠٣/٠٧/١٣٩٠