٠٤:١٠ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به ميزباني جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي ؛/
سی وهشتمین گردهمایی معاونین پژوهشی جهاد دانشگاهی سراسر کشور در اروميه برگزار شد//
رییس جهاددانشگاهی: نخپه پروري از برنامه هاي اصلي جهاد دانشگاهي است
سی وهشتمین گردهمایی معاونین پژوهشی جهاد های دانشگاهی سراسر کشور  4و5 آبانماه در اروميه يرگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،در آيين افتتاح اين گردهمايي رييس جهاد دانشگاهي ،استاندار آذرباييجان غربي، قائم مقام رييس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه ، رييس دانشگاه اروميه و برخي مسئولين استاني حضور داشتند.

دکتر "محمد حسین یادگاری" رییس جهاددانشگاهی  موفقیتهای چشمگیر و الگوی پیشرفت در کشور را نشات گرفته از روح پرفتوح شهدای انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی دانست .

 عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با بیان اینکه جهاددانشگاهی یکی از نهادهای انقلابی غیردولتی است گفت: حرکت جهاددانشگاهی قدم برداشتن ازمرحله  فن آوری به مرحله تولید نیمه صنعتی بوده که این را بطور وضوح به تصویر کشانده است.
وی در ادامه با بیان اینکه جهادگران جهاددانشگاهی بارها و بارها گفته اند که ما این توان را داریم  تا گوشه ای یا زمینه ای از کار را در جهاد اقتصادی بگیریم گفت: خوشبختانه جهاددانشگاهی با دستاوردهایی که در طول این سی و یک سال نشان داده است ثابت کرده که می تواند کارهای خوب، ارزنده و بالایی را انجام دهد.

 رییس جهاد دانشگاهی در ادامه برای برنامه ریزی 30 سال آینده جهاددانشگاهی گفت: لازم است در منابع و نحوه مدیریت منابع و در بخش های نوع مدیریت برنامه تحولات و توسعه ای عظیم صورت بگیرد. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شکوفایی استعدادها زمانی صورت می گیرد که کارها بصورت گروهی و دسته جمعی صورت گیرد.

 وی پژوهشگاه رویان را یکی از نمادهای کارگروهی عنوان کرد و افزود: پژوهشگاه رویان ثابت کرد که کار زمانی می تواند به نتیجه اصلی و اساسی خود برسد که اندیشمندان رشته ای خاص دست در دست هم دهند تا بتوانند نتیجه ای را حاصل کنند.

وی در ادامه نخبه پروری را یکی از هدفهای اساسی جهاددانشگاهی عنوان کرد و افزود: خوشبختانه این امر از بدو تاسیس جهاددانشگاهی شکل گرفته و نیروهایی را به نظام جمهوری اسلامی تزریق کرده است. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: تربیت نیروهای نخبه هم نشات گرفته از فرهنگ جهادی در جهاددانشگاهی بوده و همچنان تربیت نیروی جهادی و نخبه پروری در جهاددانشگاهی ادامه دارد.

 رییس جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به تعداد واحدهای جهاددانشگاهی و پژوهشگاهها و مرکز تحقیقات در سراسر کشور گفت: بعضی از این مراکز تحقیقاتی بعنوان قطبهای فعال در کارهای خاصی هستندکه می توان این تخصص خاص را از یک استان خاص به استانهای دیگر تعمیم داد.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود گستردگی علم و ایجاد تعاملات بیشتر با دانشگاهها و مراکز علمی را برای تاثیرگذاری برای تولید محصول و رفع معظل و مشکل های بخش های مختلف دلیل تاکید خود برای ارتباط گسترده ی واحدها با دستگاههای اجرایی و روسای دانشگاهها عنوان کرد.

دکتر" محمدحسین یادگاری" در آیین اختتامیه همایش معاونان پژوهشی جهاد دانشگاهی سراسر کشوردر ارومیه طي سخناني گفت:ما باید تعریف های راهبردی جدید را طوری انجام دهیم که جهاد دانشگاهی در آینده در زمینه ی کارهای تحقیقاتی پیشرو همه ی دانشگاه های کشور باشد.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه مباحث فرهنگی بستر مهمی برای کارهای تحقیقاتی است، اظهار کرد: اگر فرهنگ جهادی نبو،د مطمئنا کارهای ارزشمند علمی و تحقیقاتی در جهاد دانشگاهی اتفاق نمی افتاد.

دکتر یادگاری در ادامه بر لزوم بررسی و آسیب شناسی جدی مسایلی که می تواند جهاد دانشگاهی را از رسالت اصلی خود دور کند تاکید و خاطرنشان کرد: نیاز است تا معاونان جهاد دانشگاهی در نشست ها و همایش های جمعی خود این موضوعات را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوان با آسیب شناسی های لازم، جهاد دانشگاهی را از سال 91 به بعد برای عملکرد بهتر در 30 سال آینده آماده کرد.

 وی با اعلام اینکه نفس ایجاد جهاد دانشگاهی انجام کارهای فرهنگی در آن توسط دانشگاهیان کشور که به علت قوانین دست و پا گیر در دانشگاه های خود نمی توانستند آنها را انجام دهند، بود، گفت: بنابراین لازم است تا آسیب شناسی فرصت ها و تهدیدات پیش روی جهاد دانشگاهی را در طول 32 سال گذشته مورد بررسی قرار دهیم تا ببینیم طی این مدت آیا اهداف نظام با ایجاد این نهاد برآورده شده است یا خیر.

 وی در بخشی دیگر از صحبت های خود یکی از مهمترین و اساسی ترین مسایل در کارهای تحقیقاتی را وجود نیروهای کارآمد و متخصص دانست و افزود: مراکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی را باید کسانی اداره کنند که در کنار تخصص دارای تعهد باشند چراکه موفقیت های جهاد در 32 سال گذشته زمانی بوده است که این دو مبحث مهم در کنار هم بوده اند. رییس جهاد دانشگاهی تعامل با مراکز تحقیقاتی خارج از این نهاد را کمک کننده در کارهای تحقیقاتی دانست و اظهار کرد: با اینکه این همکاری و تعاملات خوب است اما اصل نیست بلکه اصل ایجاد هرم قوی هیئت علمی کارآمد در خود جهاد دانشگاهی است اما با زیر ساخت هی موجود نمی توانیم جذب نیروی متخصص و تکنسین داشته باشیم .



  دكتر یادگاری در ادامه ی صحبت های خود جهاد دانشگاهی را مملو از تجربیات گران بهایی در زمینه های علمی در کشور دانست و ابراز کرد: ما کاری که باید در جهاد داشته باشیم تربیت نیروی انسانی است؛‌ما می توانیم در پرورش نیرو و نخبه پروری مثمر ثمر باشیم چراکه تجربیاتی علمی جهاد دانشگاهی می تواند سونامی در مباحث تحقیقاتی در کشور بدنبال داشته باشد.

 وی همچنین یکی از دغدغه های خود در جهادد انشگاهی را افزایش همکاری معاونت های فرهنگی و پژوهشی عنوان کرد و گفت: این دو معاونت باید در انجام پروژه ها با یکدیگر پیوست فرهنگی داشته باشند تا تاثیرات کارهای تحقیقاتی که انجام می شود بیش از پیش شود.




استاندار آذربايجان غربي: جهاد دانشگاهي بهترين مكان براي ايجاد خود باوري دركشور است


 جهاددانشگاهی می تواند در نگاه جهانی کردن دانشگاه های نظام جمهوری اسلامی یک نقش بسیار مهمی ایفا کند.

 در ادامه مراسم ، " وحید جلال زاده" استاندار آذربايجان غربي اهداف اولیه جهاددانشگاهی را بالندگی و شکوفایی استعداد های نسل جوان عنوان کرد و افزود: جهاددانشگاهی امروز از جمله نهادهایی بود که شعار" می شود و ما می توانیم " را محقق کرد.

 وی با اشاره به موقعیت مرزی استان و 120 هزار دانشجو مشغول به تحصیل در دانشگاه های استان گفت: این یک نعمت بزرگی است که نشان از ظرفیت های بسیار فراوان آذربایجان غربی در حوزه صنعتی، فرهنگی، اقتصادی و علمی و پژوهشی دارد. جلال زاده با بیان اینکه در حوزه دانشگاهی جهاددانشگاهی مولود انقلاب است گفت: جهاددانشگاهي بعد از پيروزي انقلاب، مسيري براي دستيابي به آرمان هاي انقلاب اسلامي و باز گرداندن اعتماد به نفس به مردم بوده است و امروز بهترين مكان براي ایجاد روحیه خودباوري است. استاندار آذربايجان غربي گفت: امروز اتفاقات ارزشمندی که در جهاددانشگاهی رخ داده همه را امیدوار کرده که ما می توانیم این مسیر را با قدرت و قوت ادامه دهیم. وی گفت: بسیاری از ایده ها و ابتکارات خوب به خاطر روند اجرایی بسیار سخت و کند در ادارات در اقدام به عمل با شکست مواجه می شوند و این در حالی است که جهاددانشگاهی به این بازده زمانی سرعت و شتاب بخشیده و به نحو احسن از ایده ها و ابتکارات نوی جوانان حمایت می کند. وی گفت: پژوهشگاه رویان، خبرگزاری های ایسنا و ایکنا و فعالیت های مختلفی که در حوزه های مختلف فرهنگی، علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی انجام می شود از فعالیت های نمایان جهاددانشگاهی است. مقام عالی استان آذربایجان غربی؛ با بیان اینکه افتخارات جهاددانشگاهی قابل تحسین است گفت: مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری توجه و عنایت ویژه ای را نسبت به جهاددانشگاهی دارند. وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری گفت: در احتساب تاریخ یک ملت و تمدن 30 سال اصلا به حساب نمی آید، ما راه درازی در پیش داریم تا بتوانیم پایه های تاریخ اسلام را بنا نهیم و این تمدن لوازم و اقتصاد دارد. استاندار آذربايجان غربي افزود: دانشگاه ها و دانشگاهيان نبايد تنها به فكر پيرامون خود باشند بلكه با داشتن تفكر جهاني بايد به سوي تحقق فرمايشات مقام معظم رهبری در این خصوص حركت كنند.

وی جهاددانشگاهی را با دارا بودن بدنه ی جوان متدین و حزب الهی بهترین مکان برای جهانی کردن این پیام در حوزه دانشگاهی عنوان کرد.

 وی یادآور شد: برای قطب اول شدن در منطقه باید به دوردست ها نگاه کرده و این امر شدنی است و باید این را در دل و جان جوانان بکاریم.

 وی گفت: اگر امروز می بینیم که متوسط سنی دانشمندان هایتک در ایران پایین است بدین معنی است که انقلاب کار خودش را کرده زیرا که انقلاب به جوان ایرانی این اراده را تزریق کرده که می تواند در دنیا نفر اول باشد. وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري که "مشکل و گرهي نيست که ما به نسل جوان واگذار کنیم و آنها نتوانند پاسخ آن را بدهند"، گفت: این افتخار بزرگی برای حوزه دانشگاهی و پژوهشی کشور است.
 جلال زاده در ادامه با اشاره به عنایات مقام معظم رهبری به جهاددانشگاهی گفت: مرحوم آشتیانی از جهادگران پرتلاش پژوهشگاه رویان؛ نمادی است برای ایرانیان که همه ی ما به ان افتخار کرده و به خود می بالیم. وی با اشاره به اینکه لوگوی بسیاری از روزنامه ها و نشریات علمی در داخل ایران بر اساس عکس مخترعین خارج از ایران طراحی شده است، گفت: لازم است مسوولین این نشریات با تجدید نظر در این امر عکس دانشمندان و فرهیختگان ایرانی همچون مرحوم دکتر آشتیانی را بعنوان نماد و الگو در نشریات خود به نمایش درآورند. این مقام عالی در استان ادامه داد: از این دست انسان های متدین و حزب الهی در جهاددانشگاهی کم نیست. وی با بیان اینکه روحیه باور خود کفایی و ایمان به خودباوری باید در جوانان دمیده شود گفت: جهاد دانشگاهی بهترین مکان برای ایجاد این خودباوری است و امروز با دستاوردهای بدست آمده از سوی این نهاد انقلابی این امر را اثبات کرده است. استاندار آذربایجان غربی؛ در پایان با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی می تواند در نگاه جهانی کردن دانشگاه های نظام جمهوری اسلامی یک نقش بسیار مهمی ایفا کند گفت: به رغم رتبه بندی جهانی علمی که توسط اروپا انجام می گیرد که هیچ استدلال منطقی در این رتبه بندی لحاظ نمی شود ما از ارتباط و سطح علمی خود در سطح کشور و دانشگاه ها مطلع هستیم و این امر برای خودمان مهم است و باید خودمان را در سایر مسائل روز دنیا مطلع سازیم.

 معاون پژوهشی و فن آوری جهاددانشگاهی :  شان جهاددانشگاهی در انعقاد تفاهم نامه ها و قراردادها باید حفظ شود


 بر اساس اين گزارش  "دکتر قاضی مغربی "  معاون پژوهشی و فن آوری جهاددانشگاهی با تاکید بر تعامل و همکاری و انتقال تجارب بین واحدهای جهاددانشگاهی گفت: برای پيشرفت و توسعه فعاليتها باید به سمت کار گروهی حرکت کرد .
دكتر  قاضی مغربی گفت: سند جایگاه جهاددانشگاهی یکی از مهم ترین اسناد این نهاد است که بر اساس اسناد بالادستی تهیه شده است و باید کلیه برنامه ها ،پروژهها و فعاليتهاي واحدها بر اساس آن نتنظيم وتعريف شود. معاون پژوهشی و فن آوری جهاددانشگاهی؛ با اشاره به تفاهم نامه ها و قراردادهای منعقد شده در حوزه پژوهش یاد آور شد: شان جهاددانشگاهی در انعقاد تفاهم نامه ها و قراردادها باید حفظ شود .

 وی در ادامه مهم ترین اهداف برگزاری گردهمایی هاي پژوهشي را تربیت و توسعه ی همکاری بین واحدی، اطلاع رسانی و در جریان قرار گرفتن معاونان از تحولات جاری حو.زه پژوهش و فناوری، طرح مسایل و مشکلات جاری واحدها و پژوهشکده ها هم چنین بحث و گفتگو وارائه راه حل برای آنها و ایجاد روحیه ی همکاری و تعامل بین معاونان پژوهشی دانست.

وي تاکید کرد فعالیتها و تحقیقات در حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی باید متناسب با نیازهای اساسی کشور تنظیم شود

 معاون پژوهشی و فن آوری جهاددانشگاهی در بخشي ديگر از سخنان خود به بيا ن سياستها و اهداف كلي حوزه پژوهش پرداخت .
دتر قاضي مغربی؛ پوشش یک پنجم از ساختارهای پژوهشی، تخصصی و تولیدات پژوهش جهاددانشگاهی توسط قطب های علم و فناوری، جایگاه اول در تولید فناوریهای صادر شده در سطح کشور و سازمان برتر در زمینه ی نتایج ،یکی از سه سازمان برتر در کشور در سطح تولید فناوری نوین، سازمان برتر در کسب ارزش فناوری سازمان پژوهشی برتر در پروژوهای مرتبط با فناوریهای نوین ،سازمان برتر در انجام مطالعات انسانی احتماعی فرهنگی در حوزه فناوری ایفای نقش موثر در ایجاد و توسعه شبکه ملی و فرا ملی را ابه عنوان برخي از اهداف وسياستهادانست.

 دكتر سعید قاضي مغربي معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي نیز در این آیین  اختتاميه گردهمايي از برگزاری همايش ملي دفاع سايبري توسط این نهاد خبر داد. وی ، افزود: اين همايش 5 و 6 بهمن ماه توسط جهاد دانشگاهي در تهران برگزار مي شود.
 وي با اشاره به اينكه همایش فوق در محورهای مختلفی از جمله راهبرد ها و راهکارهای دفاع سایبری و همچنین بررسی وضعیت موجود برگزار خواهد شد، اظهار كرد:تاکنون در همین ارتباط 20 مقاله به دبیرخانه ی علمی همایش ارسال شده است.


رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي:جهاد اقتصادی زير بناي جهاد علمی و دانشگاهی است

 مهندس عاقلی رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ابتدای مراسم  افتتاحيه گردهمايي با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، زیر بنای جهاد اقتصادی را جهاد علمی و دانشگاهی دانست. عاقلی تاكید كرد: تقدیم شهدایی در گذشته و علیمحمدی، شهریاری و رضایی نژادها در دوره كنونی ثابت می كند كه جهاد در عرصه علم به مقاومت و شهادت نیازمند است و به قدری اهمیت دارد كه دانشمندان ایران در گذشته در جبهه های جنگ وامروز در جبهه های علمی به جهاد پرداخته اند وهمگی نیاز و ضروری برای اعتلای ایران اسلامی است .

 وي در ادامه با ارائه گزارشی کلی از فعالیت های واحد آذربایجان غربی گفت: خبرگزاري قرآني ايران(ايکنا) شعبه آذربايجان غربي، با توليد نزديک به 3 هزار و پانصد خبر در سال گذشته با 6 نمایندگی فعال يکي از شعبات فعال خبرگزاري قرآني در کشور بود، اظهار كرد : اين رقم نسبت به مدت مشابه سال 88، بيش از 30 درصد افزايش داشته است. عاقلي ادامه داد: خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) بيش از سه هزار خبر رادر سطح استان و منطقه توليد کرده است، که از اين تعداد 55 درصد اخبار توليدي، 35 درصد پوششي، 5 درصد گزارش تصويري و 10درصد گزارش خبري بوده است. وی با بیان اینکه در حال حاضر، 4 دفتر سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در چهار دانشکده و دانشگاه داير است گفت: اين دفاتر با تشکيل کانون‌هاي تخصصي موضوع محور و با بدنه دانشجويي، اقدام به عضوگيري از بين دانشجويان علاقه‌مند كرده و سپس توسط همين دانشجويان با هدايت كلي به تعريف و اجراي برنامه‌هاي فرهنگي مي‌پردازد. وي با اشاره به اجراي موفق طرح ملي ايران، مرز پرگهر در استان توسط مركز گردشگري دانشجويان ايران طي سال‌هاي گذشته تصريح كرد: طي دو سال گذشته اين مركز با برگزاري بيش از 90 اردوي دانشجويي علمي و فرهنگي كه شامل بازديد دانشجويان از پروژه‌هاي عظيم و صنعتي ملي است و70 درصد يا تمامي آن بعد از انقلاب به بهره‌برداري رسيده، توانسته رتبه اول اجراي اين طرح را در سطح كشور بدست آورد. عاقلي ادامه داد: انتشارات معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با رويكرد تخصصي و علمي و توليد علم در اين حوزه تا كنون بيش از 180 عنوان كتاب علمي و درسي تخصصي و دانشگاهي را بعد از طي مراحل تخصصي و نيازسنجي‌هاي علمي و ويراستاري علمي و ادبي تجديد چاپ و منتشر كرده است.

 وی فعاليت‌هاي مرکز افکارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) استان در تدوين پروپروزال‌هاي تخصصي، علمي با رويکرد و محوريت مطالعات قرآني و نيازسنجي برنامه فرهنگي دانشجويي اصيل را نمود بارز دغدغه شناسي جهادگران اين مرکز عنوان کرد و افزود: مرکز افکارسنجي شعبه آذربايجان غربي طي سال گذشته، 41 طرح نظرسنجي و پژوهشي در موضوعات فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اداري، انتخاباتي و مديريتي به انجام رسانده است.

 رييس جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه سخنان خود؛ با اشاره به افزايش 7 رشته در مقاطع تحصيلي کارداني و کارشناسي بصورت قطعي و نيز درخواست 14 رشته در مقاطع کارداني و کارشناسي و کارشناسي ارشد در مرکز آموزش عالي علمي-کاردبري جهاد دانشگاهي اروميه گفت: براي نخستين بار در نيمسال دوم تحصيلي 91-90، پذيرش دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد در رشته‌هاي مديريت فناوري اطلاعات، MBA و حقوق گرايش ارشاد در امور مدني خواهد داشت. وي تعداد اساتيد مشغول به تدريس در اين دانشگاه را 93 نفر عنوان کرد و افزود: با افزايش رشته‌ها، تعداد اساتيد نيز به 157 نفر افزايش خواهد يافت. عاقلي خاطرنشان كرد: با افزايش رشته تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در اين دانشگاه از يک هزار و 500 نفر به دو هزار و 800 نفر افزايش خواهد يافت. رييس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي معاونت آموزشي واحد اظهار كرد: از ابتداي سال گذشته تا كنون، 43 هزار و 750 نفر تحت پوشش خدمات آموزشي قرار گرفته‌اند. عاقلي با بيان اين‌که تعداد بهره‌مندان از آموزش‌هاي جهاددانشگاهي استان نسبت به مدت مشابه قبل، 10 درصد افزايش داشته، گفت: از تعداد 43 هزار و 750 نفر تحت پوشش خدمات آموزشي، بيش از 30 هزار نفر طي سال 89 و مابقي در سال جاري از آموزش‌هاي جهاد دانشگاهي بهره‌مند شده‌اند. وي تصريح کرد: از اين تعداد فراگير آموزش‌هاي جهاددانشگاهي، 5 هزار نفر فراگير آموزش‌هاي ضمن خدمت، 4200 نفر فراگير دوره‌هاي آموزشي شهرداري‌ها و دهياري‌ها و مابقي فراگيران دوره‌هاي آزاد جهاددانشگاهي هستند. عاقلي اظهار كرد: در اين مدت تعداد 220 عنوان دوره آموزشي مختلف در سطوح عمومي و تخصصي برگزار شده و با 70 اداره، سازمان و نهاد خارج از جهاد دانشگاهي قرارداد و تفاهم‌نامه آموزشي منعقد شده است. وي در ادامه با اشاره به تشریح فعالیت های پژوهشی واحد خاطر نشان کرد: پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي به فناوري توليد نهال پاي‌كوتاه سيب به روش كشت ‌بافت براي اولين بار در سطح منطقه‌ شمالغرب كشور و با همكاري سازمان جهاد كشاورزي استان دستيافتند.

وی یادآور شد: نهال‌هاي توليد شده سالم و عاري از بيماري و آفت هستند و سرعت بيشتر توليد نهال‌هاي يك‌دست با فضا و زمان كم‌تر، مديريت راحت‌تر با هزينه‌اي پايين‌تر و بازدهي نهال در زمان كمتر از مزيت‌هاي اين دانش و فناوري است که اين مهم نيز امسال عملياتي شده است. عاقلي افزود: مرکز تحقيقاتي جهاد دانشگاهي استان همچنين در حال‌ حاضر فعاليت خود را بر روي تکثير و ريز ازديادي گردو و فندق آغاز ‌كرده که در آينده نزديک پروتکل آن را نيز كه در سطح جهان كم‌نظير است، ارائه خواهد كرد. رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در ادامه، «ساخت فيلتر نانو با قابليت جذب سموم سيگار» و «ابداع روش اندازه‌گيري هيدروکربن‌هاي نفتي با استفاده از جاذب‌هاي نانو کامپوزيتي» را از جمله آخرين دستاوردهاي جهاد دانشگاهي استان طي دو ماه گذشته عنوان کرد. عاقلي خاطرنشان كرد: مركز مطالعات و خدمات تخصصي شهري و روستايي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي، از سال 84 تا کنون 18 عنوان طرح پژوهشي را به اجرا در آورده است که از اين تعداد 6 عنوان در سال جاري به اجرا درآمده و 5 عنوان نيز در حال اجرا است.

 وي ادامه داد: بر اساس موافقتنامه 5/6 میلیاردی فی مابین جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی و استانداری در مرحله اول 4 میلیارد از اعتبارات مصوبات سفر رییس جمهوردر سال 90براي احداث مركزرشد و فناوري به جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی تخصيص يافت.

وی با اشاره به اینکه جهادگران این نهاد با کمترین امکانات و بدون چشم داشتی فعالیت های قابل ملاحظه ای را انجام داده اند تصریح کرد: جهاددانشگاهی استان در زمینه های مختلف فرهنگی، پژوهشی و آموزشی افتخارات قابل ملاحظه ای را به دست آورده است. عاقلی افزود: جهاددانشگاهی با جذب جوانان متعهد، متخصص و فعال ، باعث تشویق و ترغیب جوانان برای فعالیت های پژوهشی،فرهنگی و آموزشی شده است .

 در ادامه رییس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی از حسن اعتماد و حمایت استاندار و مجموعه استانداری آذربایجانغربی تقدیر وتشکر نمود .



رييس دانشگاه اروميه : جهاد دانشگاهي براي نيازهاي جامعه تلاشهاي فراواني ميكند

 دکتر " حسن صدقی" رییس دانشگاه ارومیه در آيين افتتاح سي و هشتمين گردهمايي معاونين پژوهشي جهاد دانشگاهي خاطرنشان کرد: رشد و توسعه جهاددانشگاهی و دانشگاهها بعلت توجه خاص مقام معظم ولایت فقیه در راستای ارتقای مجموعه علمی و فرهنگی دانشگاهی است.

وی در ادامه با اشاره به تاسیس جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی در ابتدا یک مجموعه محدودی بود که فقط بدنبال پیاده سازی دو هدف امام(ره) بود.

وی در تشریح دو هدف جهاددانشگاهی در ابتدای امر گفت: ورود دانشگاهیان به عرصه های فرهنگی و ورود دانشگاهیان و نخبگان به نیازهای اصلی و اساسی جامعه از جمله این اهداف بود. وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه ارومیه 20 هزار نفر دانشجو و چیزی در حدود 180رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، دارد گفت: این دانشگاه در حدود 13 دانشکده با 77 رشته کارشناسی ارشد و 35 رشته دکتری و چیزی در حدود 5 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد. صدقی گفت: لازم بذکر است؛ که جهاددانشگاهی آذربایجان غربی هم راستای دانشگاه ارومیه رشد فوق العاده و چشم گیری دارد.

 وی با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی و دانشگاه گفت: نتیجه این فعالیتها وارد اجتماع شده که می توان ادعا کرد که در راستای منویات مقام معظم رهبری قدم برداشته ایم. وی گفت: عرصه ورود جهاددانشگاهی باید طوری باشد که به بررسی نیازهای بنیادین جامعه و ورود دانشگاهیان به ارتقاء سطح فرهنگی و دینی دانشگاهیان قدم بردارد.

 این مقام مسوول در ادامه با اشاره به اینکه جهادهای دانشگاهی در راستای رفع نیازهای بنیادین جامعه و جستجو برای مطالبات علمی و تکنولوژی جامعه دریغ نمی کنند گفت: جهاددانشگاهی روز به روز در جامعه نفوذ دارد و پبدا می کند.

 وی با اشاره به تکنولوژی های بروز بدست آمده از سوی جهادگران جهاددانشگاهی گفت: اینها همه نشانگر این است که فرزندان امام در راستای نیاز بنیادین جامعه قدم برمی دارند. وی با بیان اینکه افتخارمسوولان جهاد این نیست که بگویند فعلان واحد 10 تا مقاله ISI چاپ کرده است گفت: از نظر من این شاید نظر نهایی تاسیس جهاد نباشد.

  دكترصدقی گفت: افتخار جهاددانشگاهی به این است که چقدر توانسته رفع مشکلات جامعه را در جهادهای دانشگاهی دغدغه پژوهشگران خود قرار دهد. وی گفت: درج تولیدات علمی در مجلات و نشریات خارجی فقط به نفع کشورهایی است که می تواند از آن تکنولوژیهای جدید و یا از آن دستاوردهای جدید علمی استفاده بکنند در حالیکه ما نیازهای اساسی در جامعه داریم. این مقام مسول یادآور شد: جهاددانشگاهی باید بداند که جامعه ما خیلی کار باید انجام بدهد تا جامعه بتواند به نیازهای اولیه و رفع نیازهای سیستم های تکنولوژی و دانش فنی غلبه کند و خیلی نیازمند به جامعه خارج از کشور نباشد زیرا که امید جامعه و مسوولین به این نهاد انقلابی است. وی گفت: سنتز بعضی از داروها از نیازهای ضروری جامعه ما است و ورود تکنولوژیهای جدید نیازهای اصلی جامعه ما است و هیچ کسی قادر به انجام این کار نیست مگر جهادگران جهاددانشگاهی که بعنوان فرزندان حضرت امام در مجموعه های علمی گردهم آمدند تا مشکلات این جامعه را حل بکنند. رییس دانشگاه ارومیه در ادامه گفت: وقتی موفقیتهای جهادهای دانشگاهی در عرصه های مختلف علمی و تکنولوژی به گوش می رسد مثل آن است که آرزوهای حضرت امام (ره) تحقق می یابد.
 وی یادآورشد: یکی از آرزوهای حضرت امام (ره) این بود که دانشگاه بتواند انسان سازی را در مجموعه خودش داشته باشد و بتواند به نیازهای جامعه وارد شده و در جهت رفع این نیازها تلاش بکند. صدقی گفت: از جهاددانشگاهی این انتظار را داریم که اگر بدلیلی بعضی از قسمتهای دانشگاهها امروز بخاطر رقابت های علمی جهانی نمی توانند این انتظار حضرت امام (ره) را برآورده بکنند، این نقیصه دانشگاهها را رفع بکنند. وی گفت: پژوهشگران جهاددانشگاهی باید در جهت رفع نیازهای جامعه به ورود بعضی از تکنولوژیهایی که اگر امروز وارد نشود فردا دیر می شود و از ضروریات جامعه است مورد توجه ویژه قرار دهند. وی با بیان اینکه تشکیل بعضی از مراکز تحقیقاتی بنیادین در کنار دانشگاهها الزامی است گفت: در اختیار قراردادن تمام امکانات تحقیقاتی و سیستم های آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاهها به برادران جهاددانشگاهی هیچ دریغ نخواهیم کرد. رییس دانشگاه ارومیه در ادامه با اشاره به اینکه وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی موجود در هر دانشگاهی باید بطور کامل مورد استفاده قرار بگیرد گفت: تفاوتی بین سیستم های خدمت رسانی در حوزه دانشگاه و جهاددانشگاهی نباید دیده شود اگر در سطح دانشگاه امروز دستگاهی است باید مورد استفاده عموم پژوهشگران قرار گیرد.
 وی گفت: امید است با دریافت اخبار مسرت بخش علمی و خصوصا از مجموعه های جهاددانشگاهی بتوانیم بین خودمان و جامعه بزرگ اسلامی و شهدا کاری انجام داده باشیم. وی گفت: قرارگرفتن در پایه کار و مجاهدت کردن ، معتقد به اصول بودن و غفلت نورزیدن از وظیفه های قانونی و خدمت رسانی به جامعه یکی از خصوصیات جهادها و نیروهای جهادی است.

قائم مقام رييس نهاد نمایندگی در دانشگاه ارومیه: یيشرفتهای علمی و فرهنگی جهاددانشگاهی مصداق بارز جهاد در مفاهیم قرآنی است


دكتر «سید مهدی قرشی» قائم مقام رييس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه، نیز در این مراسم گفت:فعالیت ها و پیشرفتهای جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی و پژوهشی مصداق بارز جهاد در مفاهیم قرانی است.
وی ، با بیان اینکه جهاددانشگاهی تبلور عینی روحیه جهادی در بستر علم و فرهنگ است، گفت: فعالیتهای جهاددانشگاهی مصداق روشنی از جهاد در مفاهیم قرانی و دینی است.

 قرشي گفت: جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در عرصه نوآوري هاي فرهنگي وعلمي سر منشاء زايش هاي پربركت و بديع در دانشگاه وجامعه است. وي گفت: با توجه به تلاشهاي چشمگير اين نهاد در عرصه هاي فرهنگي و علمي در سطح استان منجر شده كه امروز دانشگاههاي استان از اين نهاد پربركت انقلابي متنعم شوند.

وی با پشتکار، جدیت و تقوا و خلوص نیت و روحیه جهادی را شاخصه اصلی نیروهای ارزشی جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: جهاد دانشگاهی با فراهم کردن زمینه ها و بسترهای مناسب و با بهره گیری از نیروهای ارزشی و انقلابی خلاق و جهادی حلقه اتصال میان علم و فرهنگ در جامعه است. این مقام مسئول با تاکید بر حرکت براساس محور تحقق منویات رهبری در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی، تحقق عینی منویات و خواسته های مقام معظم رهبری را جز با تلاش و پشتکار جهادگونه و جهادگرانه عملی ندانست. قائم مقام رييس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه، وجود ولایت فقیه را نعمت الهی برای انقلاب اسلامی ایران عنوان و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی مولود اندیشه و عمق نگر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است.
 وي با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) رستگاری حقیقی را وعده محقق خداواند برای توسعه علم و دانش عنوان کرد که نسل های بعدی از ثمرات سالها تلاش و تفکر جهادی انها بهرهمند می شوند. اين مقام مسئول؛ با بيان اينكه جهاددانشگاهي از ظرفيت و توان بالايي براي اثرگذاري در دانشگاهها با اتكا به سازمانهاي فرهنگي بكر و نيز سابقه جهادي و علمي خودش برخوردار است گفت: جهاددانشگاهي جوشش زلال ناب فرهنگي اسلامي و قرآني در دانشگاههاست. حجت الاسلام قرشی در خاتمه خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در حوزه هاي مختلف قرآني و ديني فرهنگي و پژوهشي در دانشگاهها و استان موفق بوده است.
ارائه گزارش عملكرد واحدهاي خوزستان ،صنعتي اصفهان،سيستان و بلوچستان همچنين اداره كلهاي راهبردي پژوهش وفناوري برنامه ريزي پژوهش وفناوري و نياز سنجي و پروژه يابي  معاونت پژوهشي از برنامه هاي اين گردهمايي بود.

در حاشيه  اين گردهمايي جهادگران دانشگاهي با حجه السلام حسني نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و آيت الله قريشي عضو خبرگان رهبري ديدار كردند.در اين ديدارها گزارشي از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي توسط رييس اين نهاد ارائه شد.


گفتني است بازديد دكتر يادگاري  از بخشهاي مختلف جهاد دانشگاهي آذر بايجان غربي  و حضور در نشست خبري از ديگر برنامه هاي اين گردهمايي بود .

١٦:١١ ٠٨/٠٨/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد