اولین جلسه شورای فناوری صنعت و معدن با حضور صاحبان صنایع استان در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، مهندس رضا رحیمی، قائم مقام پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه در این جلسه با اشاره ای به وضعیت و اهداف پارک علم و فناوری کرمانشاه، اظهار داشت: بسترسازی و ایجاد زیرساخت ها و در اختیار قرار دادن امکانات به واحدهای فناور، جذب متخصصین، افزایش قدرت رقابت و جذب سرمایه گذاران برای کمک به طرح های واحدهای فناور از جمله برنامه ها و اهداف این مجموعه است.
وی افزود: همچنین با اخذ مجوز راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری به نام زاگرس با سرمایه 39 درصدی بخش دولتی و 61 درصدی بخش خصوصی، امکان اعطای تسهیلات و وام به شرکت ها و واحدهای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری کرمانشاه فراهم شده است.
قائم مقام پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، گفت: در حال حاضر، اجرایی کردن طرح ها و ایده های ارائه شده به جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس را در دست پیگیری داریم.
رحیمی در ادامه اظهار داشت: ایجاد حلقه واسطه بین دانشگاه و صنعت، اصلی ترین هدف برگزاری جلسه شورای فناوری صنعت و معدن پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه است.
در ادامه این جلسه مهندس تخت شاهی معاون سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کرمانشاه اظهار داشت: سازمان صنایع تا به امروز بیشتر به ابعاد آموزشی پرداخته و تلاش مکفی را جهت برقراری ارتباطات صنعت و دانشگاه به عمل نیاورده است، لذا باید نیروی علمی دانشگاه را به کمک و همیاری بخش صنعت هدایت نماییم.
وی افزود: جوانان و مخترعین مستعد و صاحب ایده فراوانی به این سازمان مراجعه می کنند که سازمان مذکور پاسخگویی مناسبی در مقابل ایده ها و اختراعات آنها نمی تواند ارائه دهد که در این دو زمینه همکاری پارک و سازمان صنایع و معادن و تجارت مثمر ثمر خواهد بود.
و با تاکید بر این موضوع که تولید دانش فنی جهت مقابله با مشکلات ناشی از تحریم های اخیر ضروری به نظر می رسد، لزوم کمک شورای فناوری به صاحبان ایده در بخش صنعت را مورد تاکید قرار داد و گفت: پارک علم و فناوری به عنوان بستری مناسب می تواند کمک شایانی را به بخش صنعت استان انجام دهد.
وی با اشاره به حمایت سازمان صنعت و معدن و تجارت از این شورا، استفاده از امکانات و استعداد واحدهای صنعتی استان برای بالا بردن سطح فناوری را ضروری دانست.
در ادامه این نشست دکتر محرابی رییس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه اظهار داشت: تاکنون از دل مراکز رشد و پارک علم و فناوری کرمانشاه افراد و گروه هایی بیرون آمده اند که موجبات غرور استان هستند.
وی افزود: به اعتقاد من، عدم رشد صنعت، به دلیل عدم ارتباط مناسب با دانشگاه است.
محرابی یادآور شد: اگر نگاهی به علم پزشکی در کشور داشته باشیم، شاهد رشد قابل توجه آن در طول دهه های اخیر هستیم که اصلی ترین دلیل آن هم به در اختیار قرار داشتن مراکز بهداشتی درمانی در خدمت دانشگاه های علوم پزشکی بر می گردد.
رییس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، اظهار داشت: اگر در بخش صنعت نیز همچون بخش پزشکی، صنایع ما در اختیار دانشگاه ها و مراکز علمی قرار داشتند امروز شاهد رشد قابل توجه صنعت کشور بودیم.
وی تصریح کرد: تا زمانی که نتوانیم ارتباط نزدیک و تنگاتنگی بین صنعت و دانشگاه برقرار کنیم، شاهد رشد چشمگیر صنعت کشور نخواهیم بود.
محرابی افزود: در خانه صنعت و معدن کرمانشاه 9 انجمن تخصصی وجود دارد که تمامی آنها آمادگی همکاری نزدیک و متقابل با پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه را دارند.
رییس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، اظهار داشت: در سایه همکاری متقابل، آینده روشنی را برای مجموعه پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه و همچنین مجموعه صنعتی استان می بینم.
دکتر ویسی عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه این جلسه اظهار داشت: سخن گفتن از ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه دیگر کلیشه ای و تکراری شده، کاری که همیشه به آن تاکید شده ولی هرگز عملی نشده است.
وی افزود: حدود 25 سال است که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه های کشور راه اندازی شده اند، اما این دفاتر تاکنون هیچ کار موفق و مثمر ثمری را انجام نداده اند.
این عضو شورای فناوری صنعت و معدن پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، اظهار داشت: در حال حاضر با روی کارآمدن پارک های علم و فناورزی این امید می رود که این پارک ها به همراه مراکز رشد بتوانند در زمینه برقراری ارتباط مستمر بین صنعت و دانشگاهیان موفق عمل کنند.
ویسی خاطرنشان کرد: در مدت یکسالی که من در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه حضور یافته ام، بسیار بیشتر از 20 سالی که در دانشگاه رازی بوده ام، طرح های ناب صنعتی و ایده های قابل توجه در بخش صنعت را مورد بررسی قرار داده ام.
این عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه رازی کرمانشاه، گفت: دانشگاه تهران در حال حاضر یک کلینیک صنعت و معدن در دل خود راه اندازی کرده، که گویا در زمینه برطرف کردن مشکلات صنایع و ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت موفق بوده است.
وی تصریح کرد: در استان کرمانشاه، پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی نیز می تواند کلینیک صنعت و معدن را راه اندازی نماید و در آن به بررسی و پیدا کردن راه حل هایی برای مشکلات صنایع استان بپردازد.
در ادامه این نشست مهندس جهانبخش شکری مدیرعامل شرکت جهان فولاد غرب، گفت: متاسفانه آنقدر ارتباط بین دانشگاه و صنعت کم است که دانشجویان از صدای ماشین آلات صنعتی کارخانجات وحشت دارند.
وی اظهار داشت: اگر تاکنون نتوانسته ایم که ارتباط مناسبی را بین دانشگاه و صنعت برقرار کنیم، شاید مشکل و کم کاری از طرف ما بوده، اما از وزارت صنعت و تجارت تقاضا داریم که این شرایط را به هر نحو ممکن فراهم کند.
وی افزود: در حال حاضر شرکت های صنعتی ایران بسیار به روز و کارآمد هستند و صاحبان صنایع نیز به نوبه خود بسیار راغب و مایلند که با دانشگاه ها همکاری نزدیک و متقابل داشته باشند.
این عضو خانه صنعت و معدن کرمانشاه، گفت: متاسفانه آنقدر ارتباط بین دانشگاه و صنعت کم است که دانشجویان از صدای ماشین آلات صنعتی کارخانجات وحشت دارند.
شکری تصریح کرد: دانشگاه ها باید دانشجویان را به گونه ای آموزش دهند که حداقل گوش آنها با صدای ماشین آلات و محیط کارخانه ها آشنا شود.
مدیرعامل شرکت جهان فولاد غرب، اظهار داشت: در حال حاضر 100 درصد استخدامی های خود را به فارغ التحصیلان دانشگاهی اختصاص داده ایم، چراکه به تخصص و دانش آنها نیازمندیم.
وی یادآور شد: آماده هر گونه همکاری با پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه در جهت برقراری ارتباط بین دانش آموختگان و دانشگاهیان با بخش صنعت هستیم.
مهندس فرشید امیری مدیر کل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در ادامه این نشست ایجاد تفکر نوین در صنعتگران و سرمایه گذاران جهت به کار گیری و پذیرش جوانان مبتکر و دارای مهارت های فنی و تخصصی در حل مشکلات صنعت را ضروری دانست و گفت: وارد کردن پتانسیل های علمی جوانان به عرصه های صنعتی و استفاده از توان آنها در برآورده ساختن نیازها و ضعف های واحدهای صنعتی ضروری است. و ی با تاکید بر اینکه باید عملکرد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری با نگاه جهانی و تعریف اصلی آن تطبیق داده شود بر لزوم استفاده نوآوران از تجهیزات و امکانات و تجربیات مدیران خوش فکر در ساعات تعطیلی صنعت برای به نتیجه رسیدن ایده های مرتبط با هم تاکید کرد.
مهندس رضا رحیمی قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه، مهندس جمال تخت شاهی معاون سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کرمانشاه، مهندس علیرضا محمدی نماینده شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه، مهندس امین ودودیان مدیر عامل شرکت پیشتاز باختر، دکتر معراج محرابی موقر رییس خانه صنعت و معدن کرمانشاه، جهانبخش شکری رییس هیات مدیره شرکت جهان فولاد ، دکتر فرزاد ویسی عضو هیات علمی دانشگاه رازی، مهندس فرشید امیری مدیر کل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه و مهندس علیرضا قنبری نماینده شرکت جهان فولاد در این جلسه حضور داشتند.