دومین نشت تخصصی بررسی مشکلات شبکه های آبیاری استان کرمانشاه برگزارشد
دومین نشت تخصصی بررسی مسائل و مشکلات شبکه های آبیاری و زهکشی استان کرمانشاه در مرکز رشد پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، مهندس قبادیان دبیر جلسه و عضو شورای علمی گروه هیدرولیک و منابع آب معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی هدف از برگزاری این نشست را بررسی مشکلات و معضلات شبکه آبیاری استان عنوان کرد و در خصوص مهمانان دعوت شده در این مراسم گفت: دعوت از چهار ارگان مختلف ازجمله آب منطقه ای غرب به نمایندگی وزارت نیرو، مدیریت خاک و آب جهاد کشاورزی به نمایندگی از این سازمان، مهندسین مشاور به نمایندگی طراحان و همچنین پیمانکاران مربوط به امور اجرایی شبکه، از شرکت کنندگان این نشست تخصصی می باشند.
وی در خصوص همایش های مرتبط با مدیریت شبکه آبیاری و زهکشی در کشور، به نشست دو سالانه دانشگاه شهیدچمران اهواز اشاره کرد و در مورد محورهای این همایش گفت: مطالعات و طراحی شبکه های آبیاری و زهکشی، مسائل و مشکلات اجرایی شبکه های آبیاری و زهکشی، مدیریت و بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی، از محورهای این همایش می باشند.
قبادیان در ادامه افزود: ارتقا بهره وری مصرف آب در شبکه های آبیاری، ارزیابی زیست محیطی شبکه های آبیاری و زهکشی و مباحث نوین در شبکه های آبیاری و زهکشی از دیگر محورهای همایش شبکه آبیاری و زهکشی می باشند.
در ادامه مراسم، مهندس سعید ناصری نماینده آب منطقه ای غرب، مشکلات موجود در شبکه آبیاری و زهکشی را در سه مرحله عنوان کرد و ادامه داد:مشکلات موجود در زمینه مطالعاتی، اجرایی و بهره برداری از مهم ترین مشکلات موجود در این شبکه می باشد.
وی در خصوص مشکلات شبکه آبیاری در مرحله مطالعاتی گفت: وجود معارضین محلی در مرحله تهیه نقشه های توپوگرافی و کاراستر از طریق جلوگیری از ورود نقشه برداران و ایجاد نقض در تهیه نقشه کاراستر، عدم آشنایی کشاورزان به نحوه کشت محصولات پیشنهادی موجود در الگوی کشت از مشکلات موجود در مرحله مطالعاتی شبکه آبیاری و زهکشی می باشد.
قبادیان در ادامه افزود: معارضین محلی و عدم مشارکت مردمی در اجرا، وجود معارضین دولتی، شرایط نامساعد جوی، کمبود منابع قرضه و اختلال در عملیات اجرایی شبکه در ماه های کاشت و برداشت محصولات زراعی از معضلات موجود در مرحله اجرایی شبکه آبیاری و زهکشی می باشد.
وی با یادآوری این مطلب که بهره برداری ناصحیح از شبکه آبیاری و زهکشی باعث اتلاف حجم زیادی از آب و منابع مالی هزینه شده در احداث سد و شبکه می شود، گفت: دادن اطلاعات مالی پروژه ها به ذینفعان و آشنایی آنها با نحوه تخصیص منابع مالی باعث جلب اعتماد کشاورزان می گردد.
همچنین در ا دامه جلسه مهندس عیسی فتحی – نماینده سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، در زمینه آسیب شناسی ناکامی مدیریت مصرف آب کشاورزی گفت:نبود عزم ملی مناسب و قوانین کارآمد، ساز و کارهای اجرایی، کمبود اعتبار و نبود تجربه قابل اتکا از عوامل این ناکامی می باشند.
در پایان نشست به پرسش و پاسخ و بررسی مشکلات ارائه شده و ارائه راهکارها توسط متخصصین برای بهبود بهتر وضعیت آبیاری کشاورزی پرداخته شد.
٠٨:٣٣ ١٢/٠٩/١٣٩٠