حضور جهاددانشگاهي اردبيل در نمايشگاه هفته پژوهش و فناوري
نمايشگاه هفته پژوهش و فناوري استان اردبيل با حضور مهدي زاده، معاون برنامه ريزي استانداري اردبيل افتتاح شد كه معاونت پژوهشي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل در آن حضور فعال دارد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل، در اين نمايشگاه دانشگاه ها و دستگاههاي اجرايي استان اردبيل كه در امر پژوهش فعاليت دارند، دستاوردهاي خود را به معرض نمايش گذاشته اند و معاونت پژوهشي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل نيز در بخش هاي مختلف اهم فعاليت ها و يافته هاي خود را ارائه داده است.
استاندار اردبيل نيز در بازديدي مفصل از اين نمايشگاه، از غرفه جهاددانشگاهي اردبيل بازديد به عمل آورد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل در خصوص هفته پژوهش گفت: پژوهش موجب تحرك علم بوده و موجبات توسعه آن را فراهم مي آورد، ضمن اينكه دانشگاهها و مراكز آموزش عالي به عنوان خاستگاه اين تحرك نقش مهمي را در توسعه علمي ايفا مي نمايند.
اكبر قاسمي افزود: دانشگاهها امروز بايد به سمت ارائه رشته هاي پژوهش محور حركت نمايند تا با پر نمودن خلا پژوهشي از زوال علم جلوگيري به عمل آورند.
وي اظهار داشت: پويايي علم و دانش برخاسته از پژوهش، توسعه و رشد جامعه را به دنبال دارد و مي تواند در رفع بسياري از نيازهاي عمومي نقش موثري را از خود بر جاي گزارد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود يكي از زمينه هاي فعاليتي اين واحد را پژوهش و فناوري ذكر كرد و گفت: اين واحد در حوزه هاي كشاورزي، فني و مهندسي، علوم انساني و درمان ناباروري و سلول درماني فعاليت هاي پژوهشي و تحقيقي انجام مي دهد.
اكبر قاسمي افزود: راه اندازي مزرعه تحقيقاتي و توليدي گياهان دارويي، راه اندازي كلكسيون گياهان و درختان دارويي با بيش از 50 گونه و ارزيابي كيفيت سمولينايي توده هاي بومي گندم ماكاروني و رابطه آن با باندهاي الكتروفوروزي گليادين را از مهمترين فعاليت هاي انجام يافته در حوزه كشاورزي مي باشد.
وي با اشاره به فعاليت هاي انجام گرفته در حوزه فني و مهندسي، اذعان داشت: تهيه طرح هادي روستاهاي جدا، صيادآباد، چنار، عباس عليلو، درگاهلو، وان سفلي، افسوران، اصلاح هندسي تقاطعات شهر اردبيل، مطالعات مكان يابي پايانه هاي شهر اردبيل و مطالعه بافت فرسوده شهر كلور از جمله طرح هاي مهم پژوهشي مي باشد كه مي تواند در امر توسعه شهري و روستايي كمك نمايد.
قاسمي با بيان اينكه خدمات عامليت طرح توسعه خوشه صنعتی فرآورده های لبنی استان اردبیل نيز توسط اين نهاد انجام مي يابد، گفت: پهنه بندي خطر لغزش شهر گيوي و ارائه راهكارهاي آن، مطالعه دفع آبهاي سطحي درشهر اردبيل و شناسايي مناطق آسيب پذير حساس طبيعي به منظور ساماندهي و مديريت بلاياي طبيعي در سطح استان اردبيل نيز از ديگر طرح هاي مهم در حوزه فني و مهندسي مي باشد.
وي تدوين اطلس گردشگري استان اردبيل به عنوان اولين اطلس گردشگري استاني در كشور را از مهمترين طرح هاي تحقيقي در حوزه علوم انساني اين واحد برشمرد و اذعان داشت: تدوين اين اطلس با همكاري نزديك اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل و محققان اين حوزه انجام يافته است كه دربرگيرنده اطلاعات بسيار مهم و كاربردي در باره گردشگري و توانمندي ها و اقليم استان مي باشد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل تدوين اسناد راهبردي سرمايه گذاري، تجارت خارجي و صنعت و معدن استان اردبيل را از ديگر فعاليت هاي انجام يافته در حوزه علوم انساني ذكر كرد و گفت: بررسي عوامل مرتبط با يادگيري پايين زبان انگليسي در مدارس استان اردبيل، بررسي آسيب هاي ارتباطي بين والدين - فرزندان و تاثير آن بر پيشرفت دانش آموزان، بررسي مسائل و مشكلات برنامه هاي آموزش خانواده در مدارس استان اردبيل و بررسي وضعيت مطالعه در بين معلمان و دانش آموزان استان اردبيل و شناسايي عوامل مرتبط با آن طرح هاي مهم پژوهشي اين واحد مي باشند كه به اتمام رسيده است.
وي با بيان اينكه طرح هاي مستند نگاری رشته جاجیم و رشته کاشی معرق به عنوان دو طرح ديگر در اين حوزه انجام يافته است، افزود: مطالعه امكان سنجي احداث پارك علمي و شهرك فناوري استان اردبيل، طرح سرگذشت پژوهي آزادگان شهرستان اردبيل، برآورد درآمد بالقوه مالياتي استان اردبيل و امكان پيش بيني آن تا پايان برنامه چهارم توسعه و بررسي وضعيت و زمينه هاي رشد و توسعه مراكز R&D در واحدهاي صنعتي و معدني استان اردبيل چهار طرح مهم ديگر حوزه علوم انساني اين واحد مي باشند.
قاسمي در بخش ديگري از سخنان خود به راه اندازی و شروع فعالیت های جدید در جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل اشاره نمود و گفت: فعاليت پژوهشي مهندسي بافت استخوان و فعاليت پژوهشي گياهان دارويي با تاكيد بر فندق هاي استان به عنوان دو زمينه مهم پژوهشي اين واحد بوده است كه در سال هاي 89 و 90 مجوز هاي لازم براي آن كسب شده است.
وي اخذ مجوز و آغاز فعاليت سه مركز خدمات تخصصي مطالعات بازاريابي، خدمات تخصصي مطالعات شهري و خدمات تخصصي بيوتكنولوژي محصولات كشاورزي را يادآور شد و افزود: فعاليت هاي حوزه كشاورزي و فني و مهندسي اين واحد در قالب اين مراكز انجام گرفته است ضمن اينكه با موافقت هاي صورت گرفته مركز رشد واحدهاي فناور گياهان دارويي در آينده نزديك در جهاددانشگاهي استان راه اندازي خواهد شد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با اشاره به فعاليت مركز درمان ناباروري و تحقيقات سلول درماني و دفتر نمايندگي بانك خون بند ناف نوزاد در استان اردبيل اذعان داشت: آزمايشگاه هاي روتين، تشخيص طبي، ژنتيك ملكولي، سيتوژنتيك و جنين شناسي در مركز درمان ناباروري جهاددانشگاهي اردبيل راه اندازي شده است تا بتواند در انجام تحقيقات لازم نقش موثري ايفا نمايد.
وي افزود: اين مركز به امكانات ويژه اي مجهز است و پژوهشگران در آن به بررسي طرح هاي مختلف مي پردازند تا نتايج حاصله را در رفع مشكلات جامعه و بيماران به كار بندند.
قاسمي يكي از روش هاي موثر براي دست يابي به نتايج ارزشمند پژوهشي را برگزاري كارگاههاي آموزشي ذكر كرد و اظهار داشت: كارگاه بررسي تجارب بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري، كارگاه تئوري سولهاي بنيادي و كاربرد آنهادر مهندسي بافت و كارگاه كشت سلوليبه صورت تئوري و عملي در اين واحد برگزار گرديده و در آينده نيز كارگاههاي ديگري به مرحله اجرا درخواهد آمد.
اين مسوول در پايان با بيان اينكه حاصل بسياري از پژوهش هاي انجام يافته مي تواند در كتاب هاي مفيدي منتشر شود به كتابهاي چاپ شده در جهاددانشگاهي اردبيل اشاره كرده و گفت: مقدمه اي بر اصول علمي و عملي كنترل علف هاي هرز، اصول و روشهاي توليد بذر پيش پايه سيب زميني، مجموعه كاربردي حفاري و تزريق، رياضيات مهندسي پيشرفته، سياست هاي پولي و مالي، بيوشيمي عمومي، بيوشيمي ساختمان، گندم از توليد تا مصرف، و مباني بررسي و ارزيابي ضايعات مكانيكي در محصولات كشاورزي كتب منتشر شده اين واحد هستند كه به عنوان منابع دانشگاهي نيز مورد استفاده قرار مي گيرند.
٠٨:٠٨ ٢٣/٠٩/١٣٩٠