رييس جهاد دانشگاهي خبر داد:
اخذ مجوز پذيرش دانشجوي دكتري پژوهش محور در 15 رشته/
آمادگي جهاد دانشگاهي براي انجام بخشي از ماموريت كارگروه تحول در علوم انساني
رييس جهاد دانشگاهي از اخذ مجوز پذيرش دانشجوي دكتري پژوهش محور در 15 رشته فني مهندسي و علوم پايه از وزارتخانههاي علوم و بهداشت توسط اين نهاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسين يادگاري روز يكشنبه در نشست خبري هفته پژوهش، با تبريك روز وحدت حوزه و دانشگاه و با اشاره به هفته پژوهش و معرفي دستاوردهاي تحقيقاتي جهاد دانشگاهي در نمايشگاه هفته پژوهش افزود: يكي از برنامههاي جهاد دانشگاهي، تدوين برنامهاي براي 30 ساله دوم اين نهاد به منظور مهندسي مجدد جهاد با حفظ آرمانها و هويت انقلابي و اسلامي آن است تا بتوانيم با بررسي و ارزيابيهاي مناسب زير ساختها را تغيير دهيم و 30 سال آينده را براي جهاد پر رونقتر كنيم.
يادگاري گفت: ما به دنبال پايهگذاري رويانهاي ديگر در جهاد هستيم. در پيگيري گسترش فعاليتهاي خود در بخش آموزش و پژوهش توانستيم با مساعدت دولت دهم و وزارتخانههاي بهداشت و علوم، مجوز پذيرش دانشجوي دكتري پژوهش محور در 15 رشته فني مهندسي و علوم پايه را دريافت كنيم كه از اين طريق حدودا 31 نفر از بهمن ماه سال جاري به مراكز تحقيقاتي و آموزشي جهاد وارد ميشوند.
رييس جهاد دانشگاهي در ادامه با اشاره به اين كه جهاد دانشگاهي حدود يك دهم دانشجويان سراسر كشور را در دانشگاههاي علمي كاربردي خود پوشش داده است خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي با توجه به تجربيات گذشته به دنبال ايجاد رشتههاي كاربردي و مهارتي است كه به اين منظور با دانشگاه جامع علمي كاربردي براي ورود به كارهاي مهارتي و كاربردي مذاكراتي شده است.
يادگاري افزود: در بخش پژوهش، ايجاد تحول پژوهشي و در بخش اداري تحول اداري را مد نظر داريم و درصدد هستيم با ارائه پيشنهاداتي به مجلس شوراي اسلامي و دستگاههاي اجرايي و دولت مشكلات فراروي جهاد را حل كنيم.
وي تصريح كرد: يكي از ماموريتهايي كه اخيرا از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به جهاد دانشگاهي محول شده، بحث ايده تا محصول است كه متاسفانه در اين زمينه مقررات دست و پاگيري در دانشگاهها حاكم است. لذا جهاد دانشگاهي با بازخوانيهايي كه انجام ميشود، بستري براي كارهاي ايده تا محصول خواهد بود.
يادگاري گفت: در پژوهشگاه علوم انساني نيز توجه به مديريت و تحولات اساسي در رشتههاي علوم انساني مد نظر جهاد دانشگاهي است. لذا درصدد هستيم بخشي از ماموريت كارگروه تحول در علوم انساني را كه زيرمجموعه شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، بر عهده بگيريم.
با تشريح دستاوردهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي
قاضي مغربي خبر داد:
اجراي طرح درمان سرطان سينه با فناوري نانو
ساخت دستگاه لوله مغزي سيار چاههاي نفت
معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي از تصويب 13 طرح تحقيقاتي مربوط به صنايع مختلف كشور به ارزش 6/5 ميليارد تومان در سال گذشته و در حال اجرا بودن آنها خبر داد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر قاضي مغربي روز يكشنبه در نشست خبري جهاد دانشگاهي كه به مناسبت هفته پژوهش و به منظور تشريح فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد برگزار شد، ضمن تبريك سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، بر اهميت كاربردي كردن علم به عنوان ماموريت حوزه و دانشگاه تاكيد و تصريح كرد: جهاد دانشگاهي اين توانمندي را دارد كه خلأ موجود در دانشگاهها در اين زمينه را به خوبي پوشش دهد.
قاضي مغربي با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي اظهار كرد: جهاد دانشگاهي با سه ماموريت فرهنگي – پژوهشي و آموزشي فعاليت كرده است كه در سالهاي اخير، بحث اشتغال دانش آموختگان نيز به فعاليتهاي اين نهاد اضافه شد.
وي افزود: جهاد دانشگاهي در اين 4 حوزه، در قالب 43 واحد دانشگاهي در كل كشور، 125 گروه پژوهشي، 117 مركز خدمات تخصصي و 2 پارك علم و فناوري و 10 مركز رشد در حال فعاليت است.
وي گفت: جهاد دانشگاهي طي 31 سال فعاليت خود در دانشگاهها، در واقع به يك پارك علم و فناوري بومي تبديل شده است.
معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي با اشاره به اين كه نزديك به 15 تا 20 درصد بودجه جهاد دانشگاهي دولتي است و باقي از سوي اين نهاد تامين ميشود، به پويا بودن اين نهاد انقلابي و كسب موقعيتهاي چشمگير در عرصه پژوهش و فناوري اشاره كرد و از دولت خواستار ارتقاي امكانات و بودجه اين نهاد شد.
قاضي مغربي در ادامه گفت: هدف جهاد دانشگاهي انجام فعاليتهاي پژوهشي و توسعهاي كاربردي است ما صرفا قصد توليد مقاله ISI و ISC و يا انتشار مجله علمي پژوهشي و يا چند مجله براي كتابخانه را نداريم. تحقيقات در اين نهاد با هدف كاربردي كردن علم انجام ميشود.
وي با اشاره به اين كه جهاد دانشگاهي خود را با شرايط جديد در عرصه پژوهش وفق داده است، خاطرنشان كرد: يكي از فعاليتهاي اخير جهاد دانشگاهي بازنگري در برخي گروههاي پژوهشي با توجه به تحولاتي كه اخيرا در عرصه پژوهش در دنيا رخ داده بوده و همينك مباحث بين رشتهاي به صورت اساسي در جهاد دانشگاهي در حال پيگيري است.
قاضي مغربي تصريح كرد: طي يك سال اخير 12 مركز خدمات تخصصي، 15 گروه پژوهشي جديد و تغيير نام يافته در كارنامه جهاد دانشگاهي ثبت شده است.
وي گفت: سال گذشته 13 طرح تحقيقاتي مربوط به صنايع مختلف كشور به ارزش 6/5 ميليارد تومان به تصويب رسيد كه در حال اجرا هستند. تدوين راهكار توليد انسولين انساني نوتركيب، دستيابي به دانش فني و تكنولوژي سيمان نسوز از جمله اين طرحها هستند.
قاضي مغربي افزود: همچنين طي سال گذشته در زمينه فناوريهاي راهبردي نيز 13 طرح به ارزش 6/1 ميليارد تومان با ستادهاي مختلف معاونت علمي و فناوري منعقد شد. در اين مدت، 6 طرح منعقد شده، خاتمه يافته اعلام شده است.
به گفته وي، توليد فاكتور رشد ساخت حامل بياني از نوع DNA، خريد دستگاه الترا سانترا، تهيه خط توليد كپسول ژلاتيني، راهاندازي مركز درمان ناباروري در ايلام ، راهاندازي شبكه آزمايشگاهي جهاد دانشگاهي كه به شبكه آزمايشگاهي وزارت علوم نيز متصل خواهد شد، تقويت آزمايشگاه مركزي علوم پزشكي تهران از جمله ديگر طرحهاي جهاد دانشگاهي هستند.
به گزارش ايسنا وي گفت: دو طرح درمان بيماريهاي سرطان سينه با فناوري نانو و تشخيص زودهنگام سرطان تخمدان و سينه از جمله طرحهاي خاتمه يافته اعلام شده است.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در زمينه سلولهاي بنيادي تصريح كرد: امروزه مراكز خدمات درمان ناباروري در كشور به تقريبا حدود 20 درصد از ازدواجهايي كه با مشكل ناباروري درگير هستند خدمات ارائه ميكند كه با تلاش پژوهشگاه رويان محقق شده است. همچنين ماهانه 700 نفر از خارج كشور به پژوهشگاه رويان براي درمان ناباروري مراجعه ميكنند.
وي گفت: مراكز درمان ناباروري در تبريز و اردبيل با همت جهاد دانشگاهي و مساعدت وزارت بهداشت علاوه بر ارائه خدمات به داخل كشور، خدماتي را نيز به كشورهاي همسايه ارائه ميدهند.
قاضي مغربي از راهاندازي مركز ناباروري اهواز با حضور رييس جهاد دانشگاهي خبر داد و تصريح كرد: اين مركز فردا 28 آذر ماه افتتاح ميشود كه ميتواند به كشورهاي حاشيه خليج فارس، كويت و عراق نيز خدمات ارائه دهد.
وي تصريح كرد: با فعاليت اين مراكز زوجين نابارور ديگر ناچار به سفر به خارج كشور نيستند و هزينههاي تحميل شده به آنها براي سفر به خارج كشور تقليل مييابد و به يك دهم تا يك پانزدهم ميرسد.
قاضي مغربي در ادامه با بيان اين كه توجه به پژوهشهاي تقاضا محور از ديگر برنامههاي جهاد دانشگاهي است، گفت: در اين راستا تقاضاهاي ارائه شده از مراكز صنعتي و درماني به جهاد ارزيابي ميشوند آنگاه حركت در جهت رفع مشكلات آغاز ميشود. در همين راستا، سال گذشته 10 طرح به ارزش تقريبي دو ميليارد تومان منعقد شد كه در حال انجام هستند.
وي افزود: مميزي انرژي شهركهاي صنعتي مازندران، ارائه دانش فني توليد اسيد آمينه ميتولين كه براي تهيه خوراك دام و طيور مورد استفاده قرار ميگيرد، تهيه نانو كود، افزايش راندمان كارخانه ذغالشويي تبت، طراحي سيستم كنترل تردد، طراحي و ساخت سيستم مديريت هوشمند ساختمان از جمله اين طرحهاي مبتني بر تقاضا هستند.
وي خاطرنشان كرد: در سال گذشته 372 طرح پژوهشي به تصويب رسيد كه 48 طرح خاتمه يافته است و هم اكنون 723 طرح پژوهشي در حال اجرا داريم.
قاضي مغربي در ادامه گفت: طرحهايي در قالب صنعتي و نيمه صنعتي با سازمان گسترش و نوسازي صنايع جهت ايجاد كسب و كارهاي كوچك داشتهايم.
وي افزود: جهاد دانشگاهي در قالب ماموريت تمركز بر صنعت گاز، نفت و پتروشيمي، سال گذشته 49 قرارداد به ارزش تقريبي 12 ميليارد تومان با صنعت نفت داشته است.
وي تصريح كرد: برخي قراردادهاي صنعت نفت شامل مديريت پسماند جزيره خارك، طراحي 3 SCR براي دكل حفاري، تدوين و توسعه نرم افزار مدل سه بعدي مخازن نفتي، مطالعات شناسايي منابع آب زيرزميني در جزيره خارك، طراحي و تدوين ساخت دستگاه لوله مغزي سيار كه تكنولوژي ساخت آن عمدتا در اختيار آمريكاست و اين دستگاه لولهاي به ارتفاع 3 تا 5 هزار متر با قابليت انعطاف براي انتقال به داخل چاه نفت و گرفتن اطلاعات از داخل چاه است.
وي در ادامه گفت: 3 طرح كلان ملي : ايجاد صنعت غشا براي تهيه آب شرب، سامانه هوشمند خودرويي و ايجاد مجتمع توليد سلول و فرآوردههاي بيولوژيك رويان به ارزش 58 ميليارد تومان مهر ماه سال جاري انعقاد قرارداد شده است.
وي افزود: همچنين تفاهمنامهاي به ارزش 7/3 ميليارد تومان براي ايجاد 10 مركز كسب و كار در زمينههاي فناوري، بيولوژيك، الكترونيك و .... با سازمان گسترش و نوسازي صنايع منعقد شده است.
قاضي مغربي خاطرنشان كرد: تهيه و تدوين دانش فني و ساخت واحد نيمه صنعتي ژل آلوئهورا، فاز دوم توليد آنتي بادي ضد سرطان، دستيابي به دانش فني UPSهاي سه فاز با توان 30 كيلو وات در زمينه توسعه صنايع نوين، برق، ارتباطات، اطلاعات، ليزر، اپتيك، زيست فناوري از جمله اين طرحهاست.
وي تصريح كرد: سال گذشته 4 تفاهمنامه به ارزش 14 ميليارد تومان و 9 طرح به ارزش 12 ميليارد ريال با سازمان گسترش و نوسازي صنايع به تصويب رسيد كه سنتز نانو ذرات آهن با ظرفيت صفر در مقياس پايلوت، تعيين عيار مواد معدني، بهينهسازي آسياي خودشكن و نيمه خود شكن در صنايع معدني و .... از جمله اين طرحهاست.
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در ادامه گفت: طي سال گذشته 1086 مقاله توسط محققان جهاد دانشگاهي به ثبت رسيد، 439 عنوان در مجلات داخلي و خارجي به چاپ رسيده و 648 عنوان در همايشها و سمينارهاي علمي داخلي ارائه شده است. همچنين 69 كتاب كه 47 جلد تاليف و مابقي ترجمه هستند، چاپ و منتشر و 56 اختراع نيز به ثبت رسيده است.
وي افزود: جهاد دانشگاهي امروز صاحب 31 نشريه علمي و 17 نشريه علمي پژوهشي، 2 نشريه علمي ترويجي و سه مجله ISI است.
به گزارش ايسنا قاضي مغربي در ادامه از برگزاري اولين همايش ملي دفاع سايبري با همكاري جهاد دانشگاهي و سازمان پدافند غير عامل در تاريخ 6 و 5 بهمن ماه سال جاري خبر داد و گفت: تا كنون مقالات خوبي از مهندسين، استادان و دانشجويان دريافت شده است.
به گفته وي، پيشتر، مباحث مربوط به سايبر در مراكز نظامي مطرح ميشد؛ اما هم اكنون جهاد دانشگاهي و سازمان پدافند غير عامل اين فعاليت را شروع كردهاند و به اين ترتيب جهاد نيز به اين عرصه ورود پيدا كرده است.
وي در ادامه با اشاره به جشنواره تجليل از پژوهشگران برتر همزمان با هفته پژوهش كه روز گذشته برگزار شد، گفت: در اين جشنواره 2 طرح كلان ملي از جهاد دانشگاهي معرفي شد. توليد برق و هيدروژن از پسابهاي شهري با همكاري جهاد دانشگاهي تربيت مدرس و جهاد دانشگاهي مازندران و طراحي و ساخت سامانه جدايش مغناطيسي گراديان براي جدا كردن ذرات مغناطيسي از مواد معدني با همكاري دانشگاه كرمان، دانشگاه شهيد باهنر و جهاد دانشگاهي از جمله اين طرحها هستند.
قاضي مغربي گفت: روز گذشته در جشنواره تجليل از پژوهشگران برتر از پژوهشكده علوم كاربردي جهاد دانشگاهي، يكي از مديران جهاد دانشگاهي در جمع 14 مدير پژوهشي و پژوهشگران برتر جهاد دا نشگاهي تجليل به عمل آمد.ح/الف
١٩:١٢ ٢٧/٠٩/١٣٩٠