رئیس جهاد دانشگاهی مازندران گفت: چنانچه همه ظرفیتها به موقع در کنار هم قرار گیرند با تمام توان تلاش ميكنيم کارخانه تولید اسید آمینه متیونین سال آینده در مازندران احداث شود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد مازندران : مصطفی مهدینژاد در جمع خبرنگاران استان تاكيد كرد ساخت اين كارخانه انرا بعنوان قطب در خاور ميانه مطرح خواهد ساخت .
وی با اشاره به رونمایی از طرح اسید آمینه متیونین که چندی قبل با حضور رئیس جمهور انجام شد، تصریح كرد تنها پنج کشور ژاپن، آلمان، آمریکا، روسیه و بلژیک به این دانش دست یافتهاند که آن هم به روش شیمیایی است،
مهدي نژاد ادامه داد: جهاد دانشگاهی توانسته اسید آمینه متیونین را به از روش بیولوژیک به 8/19 گرم در لیتر برساند.
این مسئول با اشاره به اینکه تلاش داریم میزان اسید آمینه متیونین را به تولید 40 گرم در لیتر افزایش دهیم، بیان داشت: این طرح ملی بوده و مربوط به مازندران نیست.
وی با بیان اینکه اسید آمینه متیونین تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی این محصولی وارداتی و استراتژیک است و چنانچه جلوی واردات این محصول گرفته شود صنعت طیور با مشکل مواجه میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه اسید آمینه متیونین تولید شده طبیعی بوده و به صورت 100 درصدی جذب میشود، گفت: سالانه 7 هزار و 900 تن متیونین و چهار هزار تن لایزین مصرف میشود که هر سال 15 تا 20 درصد به این مصرف اضافه میشود.
این مسئول ارزش ریالی متیونین را 5/55 میلیارد تومان و ارزش ریالی لایزین را 12 میلیارد تومان عنوان کرد.
مهدینژاد با اشاره به تصویب طرح ملی تولید برق و هیدروژن از پسابهای شهری به عنوان انرژی تجدید پذیر، یادآور شد: این طرح با استفاده از سلولهای سوختی میکروبی و سلولهای فتوالکترو شیمیایی توسط جهاد دانشگاهی مازندران و تربیت مدرس انجام میشود.
وی با بیان اینکه برای این طرح 5/3 میلیارد تومان بودجه درخواست کردیم، گفت: 2/3 میلیارد تومان بودجه تصویب شد.
مهدینژاد با اشاره به طرح تولید هیدروژن در این استان از جلبک، ادامه داد: این طرح 5/11 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و کشورهای ایتالیا، استرالیا و آلمان به دانش دست یافتهاند.
این مسئول با بیان اینکه این پروژه 120 میلیون تومان در مرتبه امکان سنجی نیاز دارد، بیان داشت: این طرح به عنوان پروژه ملی مصوب شده تا فقط جهاد دانشگاهی مازندران در این حیطه وارد عمل شود.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران خاطرنشان کرد: این پروژه از نظر اشتغالزایی با پالایشگاه برابری میکند و قابلیت ایجاد 5 هزار را شغل دارد.
وی با بیان اینکه حمایت خاصی از استان نداشتیم و البته گلایهای هم در این زمینه وجود ندارد، ادامه داد: با حق و حقوق کارکنان جهاد دانشگاهی به این مراحل دست یافتیم و گاهی چند ماه حقوق پرداخت نکردیم.