به همت جهاد دانشگاهي واحد فارس :
همايش نقش گوهرسنگها در اقتصاد و كارآفريني در شيراز برگزار شد
دومين نقش همايش گوهرسنگها در اقتصاد و كارآفريني به همت جهاد دانشگاهي استان فارس و با همكاري اتاق بازرگاني، صنايع و معادن شيراز، روز چهارشنبه هفتم ديماه 90 با حضور استاندار فارس و جمعي از مديران، فعالان اقتصادي و اعضاي صنف طلا و جواهر و ساير علاقهمندان، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي فارس،مهندس مسعود رستگار رييس جهاد دانشگاهي فارس طي سخناني در اين مراسم گفت : گوهرسنگ صنعتي نوين است كه توانمنديهاي مردم شيراز و فارس را آشكار ميكند.
دبير اجرايي دومين همايش نقش گوهرسنگها در اقتصاد، مردم فارس و شيراز را هنرمنداني توانمند دانست و ادامه داد: عليرغم آن كه ظرفيتهاي زيادي در فارس وجود دارد، تعداد افراد بيكار نيز بسيار است و اين مسأله ضرورت اشتغالزايي گسترده با استفاده از ظرفيتهاي بالفعل و بالقوه نشان ميدهد.
رييس جهاد دانشگاهي و عضو شوراي اشتغال و سرمايهگذاري استان فارس خاطرنشان كرد: صنعت گوهرسنگ با توجه به نقش ويژهاي كه در كارآفريني دارد، ميتواند به رونق كسب و كار در سطح استان كمك كند.
رستگار نيروي انساني را ارزشمندترين سرمايه در عرصههاي مختلف خصوصا اقتصاد قلمداد و تصريح كرد: در گذشته ماشينآلات و ابزار نقش اول را در توليدات اقتصادي داشت، اما امروز نيروي انساني، سرمايه نقشآفرين در عرصه اقتصادي محسوب ميشود.
وي اضافه كرد: جهاد دانشگاهي فارس با توجه به فعاليت گسترده و دارا بودن تجارب فراوان در حوزههاي آموزشي و پژوهشي، طي يك سال گذشته فعاليتهاي مؤثري در زمينه صنعت گوهرسنگها داشته است، فعاليتهايي كه بخشي از نتايج آن را در سهماهه اخير شاهد بوده و هستيم.
رستگار گفت: جهاد دانشگاهي با حضور در جلسات كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري و كارگروه اقتصادي استان، نظر مساعد استاندار و ساير مديران و اعضاي اين كارگروهها را جهت حمايت از صنعت گوهرسنگها جلب كرده است.
همچنين مهندس صادق عابدين استاندار فارس در اين همايش گفت :
جهاد دانشگاهي فارس ميتواند در طراحي، توليد و بهرهوري محصولات صنعت گوهرسنگها راهبردهاي مؤثري ايجاد كند.
وي افزود : صنايعدستي به ويژه صنعت گوهرسنگها در استان فارس وضعيت ويژهاي دارد كه ضرورت حمايت از آن را دوچندان ميكند.
وي گفت: صنعت گوهرسنگها زنجيره به هم پيوستهاي است كه از مرحله طراحي تا فروش ادامه دارد و بايد در تمام اين مراحل برنامهريزي دقيق انجام شود.
صادقعابدين تصريح كرد: صنعتگران گوهرسنگ در زمينه توليد موفق عمل كردهاند اما در بازاريابي و فروش با مشكل مواجه هستند.
استاندار فارس افزود: موفق نبودن در زمينه فروش محصولات گوهرسنگ، ناشي از ضعف آموزش بازاريابي است و ضرورت بازنگري در اين حوزه را يادآوري ميكند.
وي ايجاد طرحهاي جديد با ارزش افزوده بالا را در رونق صنعت گوهرسنگ مؤثر برشمرد و گفت: با توجه به ارزش صنعت گوهرسنگ بايد برنامهريزي ويژهاي در جهت ارتقاي توليد و عرضه محصولات اين صنعت در داخل و خارج از كشور انجام شود.
صادقعابدين اظهار كرد: جهاد دانشگاهي بايد بسته جامع اشتغالزايي در حوزه گوهرشناسي را به شكلي تدوين كند كه همه مراحل از تأمين مواد اوليه، توليد و بازاريابي را در برگيرد.
وي ادامه داد: با تهيه اين بسته جامع، همكاري استانداري و ساير دستگاههاي استان در راستاي اشتغال، بهرهوري اقتصادي و رونق صنعت گوهرسنگها قطعي خواهد بود.
استاندار فارس با تأكيد بر ضرورت وجود شيوههاي علمي در طراحي و ساخت گوهر، گفت: طراحي و ساخت گوهر با بهرهگيري از روشهاي علمي ميتواند بر ميزان تقاضاي محصولات اين صنعت بيفزايد و خريداران بسياري را در داخل و خارج كشور جذب كند.
صادقعابدين همچنين تلاش جهاد دانشگاهي فارس را در زمينه آموزشهاي به روز و علمي حوزه گوهرشناسي قابل تحسين و قدرداني ارزيابي كرد.ح/الف
١٢:٥٦ ١٠/١٠/١٣٩٠