١٩:١١ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛
سمينارعلمی- دانشجویی بيماريهاي شغلي برگزار شد

به همت جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سمينارعلمی- دانشجویی بيماريهاي شغلي برگزار شد توسط جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی،نشست علمی-دانشجویی بیماری های شغلی با تاکید بر آسم شغلی در آمفی تئاتر دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی  واحد علوم پزشکی شهیدبهشتی، دكتر سوسن صالح پورمتخصص طب فیزیکی و بیماری های شغلی با اشاره به اینکه یکی از بیماری های شغلی، آسم شغلی است؛ گفت: بيماري ريوي شغلي عبارت است از بيماري حاد يا مزمن که در نتيجه استنشاق عوامل زيان آور محيط کار ايجاد و یا تشدید مي گردد واز آنجائي که ريه ها مستقيماً در معرض مواجهه با گازها، دود، گرد و غبار و ذرات معلق مي باشند، شناخت ارتباط بين مواجهات و ايجاد بيماري هاي ريوي بسيار حائز اهميت است.

وی اضافه کرد: متاسفانه تخمين دقيقي از شیوع بيماري هاي ريوي شغلي در جهان در دست نيست وبه علت عدم وجود نظام اصولي ثبت و گزارش بيماري ها در بيشتر کشورهاي در حال توسعه، تخمين هاي محدود انتشار يافته از بيماري هاي ريوي شغلي تنها بر اساس مطالعات پراکنده در برخي صنايع خاص استوار است.

 دکتر صالح پور در تعریف بيماري هاي ريوي شغلي بیان داشت: بيماري هایی هستند که کنترل آن ها ، به سرعت، شدت و قدرت پيشگيري بستگي دارد. اين بيماري ها معمولاً بعلت قرار گرفتن بيشتر در معرض آلرژن ها يا مواد سمي ايجاد شده و ممکن است باعث نارسائي حاد يا مزمن اعضاي دستگاه تنفسي گردند، همچنين تماس هاي کم و شديد بيشتر موجب بيماری هاي مزمن ريوي مي شوند و مصرف دخانيات مي تواند اثر افزايشي روي شدت اين بيماري ها داشته باشد.

وی در ادامه افزود: آسم، شايع ترين بيماري ريوي شغلي است و شیوع آن در دنیا در حال افزایش است و گفته می شود که احتمالا در اثر افزایش آسم شغلی است و یکی از دلایل آن ساخت مواد جدید و ورود آن به بازار فروش و استفاده در صنایع و مشاغل مختلف می باشد. وضعیت شیوع آسم اینگونه است که؛ حدود 10 تا 15 درصد جمعيت جهان مبتلا به آسم بوده؛ حدود 15 درصد از اين تعداد، آسم با منشا شغلي داشته اند وحدود 250 تا 300 عامل ايجاد كننده آسم شغلي تاكنون شناسائي شده است.

 صالح پور افزود : واحد آسم و آلرژی وزارت بهداشت اعلام کرد: مواد استنشاق شده در محیط کار، علاوه بر بیماری های عروقی می توانند باعث بروز بیماری های مزمن ریوی نیز شوند. بنا بر اعلام واحد آسم و آلرژی وزارت بهداشت، سنگ بنای درمان آسم شغلی، تشخیص سریع و به موقع و اجتناب از مواجهه کارگر با مواد محرک است و این مسئله خصوصاً در مورد آسم های شغلی ناشی از مواد حساسیت زا، صادق است زیرا مواجهه با مقدار کمی از مواد حساس کننده می تواند باعث آسم مقاوم شودحتی کسانی که دچار آسم ناشی از مواد محرک یا آسم تشدید شده به وسیله کار هستند در صورت مهیا شدن شرایط مهندسی، ممکن است بتوانند به کار معمول خود ادامه دهند و بدین منظور باید به آن ها وسایل محافظت از سیستم تنفسی داده شود همچنین کسانی که دچار آسم شغلی می شوند باید براساس پروتکل های منتشر شده تحت درمان طبی قرار گیرند.

 در ادامه دکتر صالح پور عوامل ایجاد‌کننده وتشدید کننده آسم شغلی را این گونه برشمرد: حساسیت‌زاهای طبیعی، تركيبات شيميايي،ترکیبات فلزی،ذرات چوب و کلوفان، ترکیبات متفرقه مثل فرمالدئید و مواد جانبی کارخانه های کبریت سازی و لاستیک سازی ، آلرژن هاي داخل و خارج ساختمان، داروها و مواد افزاينده خوراكي ،استنشاق مستقيم وغيرمستقيم دود سيگار،آلودگي هوا،عفونت هاي ويروسي،فعاليت و هايپرونتيلاسيون واسترس هيجاني. دکتر سوسن صالح پور، متخصص طب فیزیکی،شغل های پرورش و حمل حيوانات، قنادي، آرايشگري، توليد شوينده ها و پاك كننده ها، مزرعه داري، حمل غلات، آزمايشگاه، كار با چرم، نجاري و ساخت مبلمان، كار در آسياب، توليد كاغذ، داروسازي، توليد پلاستيك، چاپ، دامپزشكي وتوليد روغن نباتي را از مشاغل با ریسک آسم شغلی بالا برشمرد. وی در پایان نشست علمی –دانشجویی ، در خصوص راه هاي پيشگيري و مديريت در آسم شغلي گفت :بسته به نوع آسم متفاوت مي باشد به عنوان مثال در آسم ناشي از ترکيبات حساسيت زا بهترين کار حذف اين ترکيبات از محل کار کارگر مي باشد.

 ضمنا بردرمان آسم به اضافه آموزش کارگران، حذف مواد مولد آلرژي از محل کار ،جلوگيري از انتشار ترکيبات مزاحم به داخل محل کار وبرنامه هاي پايش پزشکي تاکید کرد. گفتنی است در ابتدای این نشست سه تن از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت حرفه ای در خصوص موضوع "بیماری های شغلی با تاکید بر آسم شغلی"به بحث و تبادل نظر پرداختند.

٠٩:١٠ ١٢/١٠/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد