تجزیه نانوفوتوکاتالیستی پساب های پالایشگاهی توسط جهاد دانشگاهی کرمانشاه
«تجزیه نانوفوتوکاتالیستی پساب های پالایشگاهی» یکی از دستاوردهای پژوهشی گروه شیمی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه می باشد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، توسعه های اخیر در زمینه تصفیه شیمیایی آب منجر به بهبود روشهای تجزیه اکسیداسیونی در به کارگیری روشهای فوتو شیمیایی و کاتالیزوری برای ترکیبات آلی متعدد موجود در آب شده است. به این روشها معمولا فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته یا به اختصار Aops گفته می شود.
از مزیت های این فرآیند عدم نیاز به افزودن مواد شیمیایی اضافی و در نتیجه عدم ایجاد آلودگی های ثانویه می باشد. در این پروژه تجزیه ترکیبات هیدروکربنی موجود در پساب پالایشگاه نفت کرمانشاه به عنوان نمونه ای واقعی از پساب های پالایشگاهی توسط فرآیند UV/TIO2 که در آن از نانوفوتوکالیزور TIO2 استفاده شده است.
فرآیند مذکور به منظور به دست آوردن شرایط بهینه برای تجزیه ترکیبات مذکور، بررسی هایی در خصوص تاثیر نور UV، غلظت اولیه آلاینده آلی، غلظت کاتالیزور، PH محلول و دمای آن صورت گرفته و هر یک از پارامترهای مذکور در محدوده امکانات آزمایشگاهی بهینه سازی شده اند.
شناسایی ترکیبات آلی موجود در پساب مورد بررسی که با استفاده از دستگاه کروتوماگراف گازی مجهز به تکنیک تزریق از فضای بالا صورت گرفته عمدتا حاکی از حضور هیدروکربن های آلیفاتیک و آروماتیک می باشد.
٠٨:٠٣ ١١/١١/١٣٩٠