رییس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه رشد و پیشرفت کشور به برکت انقلاب اسلامی در عرصه علمی و فناوری بسیار چشمگیر بوده است، جایگاه کشور را در زمینه علمی مطلوب خواند وگفت: رشد علمی مهمترین دستاورد انقلاب است که بیشترین تلاش دشمن نیز معطوف به متوقف کردن این بخش است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد انشگاهی کرمانشاه، دکتر بهروز بادکو با تبریک ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در گفتگویی خودباوری را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران دانست و عنوان داشت: قبل از انقلاب از عدم توسعه فناوري كشور و فاصله اي كه از اين نظر با ساير كشورها داشتيم رنج مي برديم اما با پيروزي انقلاب اسلامي و دميده شدن روحيه خود باوري در جوانان و بخصوص در دانشگاهيان اين بحث مطرح شد كه يك حركت جدي بايد در خصوص تحقيق و پژوهش صورت بگيرد.
وی تشکیل جهاد دانشگاهي را در راستای اثبات توانمندی جوانان ايراني و افزایش روحیه خودباوری در توسعه علمي و فناوري عنوان و خاطرنشان ساخت: بخش قابل توجهی از پیشرفت های امروز کشور مرهون فعالیت جهادگران این عرصه در محورهای پژوهش، فناوري، آموزشي و فرهنگي است.
رئيس جهاد دانشگاهي کرمانشاه در ادامه به تجمیع توانمندي ها جهت ورود به عرصه كارهاي بزرگ در این مجموعه اشاره كرد و گفت: بر همين اساس تقويت روحيه خود باوري در بين جوانان از اهداف و برنامه هاي استراتژيك جهاد مي باشد و مي توان گفت مجموعه جهاد دانشگاهی در اين خصوص نقش خود را به خوبي ايفا كرده است.
وی فضای كار جهاد دانشگاهی را با اشاره به منويات رهبر انقلاب روشن عنوان كرد و با اشاره به تأكيدات ايشان بر اهميت این نهاد انقلابی، افزود: به فرموده مقام معظم رهبری، جهاد دانشگاهی از دو واژه جهاد و دانشگاه تشكيل شده كه بايد متناسب فضای هر دو واژه فعاليت كند و حرف برتر را به ميدان آورد.
بادکو با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در سند چشمانداز توسعه، آن را نهادی انقلابی و با هويت اسلامی عنوان كرد و خاطرنشان كرد: با توجه به محتوای سند چشمانداز در مورد جهاد، بايد اين نهاد درعرصه نوانديشی و پويايی علمی و فرهنگی الهامبخش باشد و همواره به عنوان پيشگام در توسعه علم و فناوری و نيل به خودباوری و تقويت هويت ايرانی و اسلامی نقش اساسی ايفا كند.
رئيس جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در ادامه نقش جهاد دانشگاهی را در شناسايی چالشها و حل آنها حياتی عنوان كرد و افزود: نهاد انقلابی همچون جهاد بايد در تشخيص چالشها و برطرف كردن آنها اثر بخش باشد و با حساسيت اين وظيفه خطير را دنبال كند و راهحلهای هوشمندانه برای تصميمسازی در عرصههای خرد و كلان ارائه كند.
وی بومیسازی فناوری و صيانت از كيان ارزشها را از ديگر وظايف جهاد دانشگاهی برشمرد و با روشن دانستن چشمانداز اين نهاد، افزود: نيروهای جهادی انسانهايی فرهيخته و متعهد و ملتزم به اصول ناب اخلاقی هستند كه با استفاده از توان نيروهای جوان جهادی شاهد آبادانی هرچه بيشتر كشور خواهيم بود.
رئيس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه چابك بودن و سر زندگی را يكی از توقعات به جا از جهاد دانشگاهی دانست كه به وسيله آن بتواند در موقعیت های علمی و پژوهشی وارد عمل شده و با رصد نيازها حرف برتر را به ميدان آورد.
بادکو در ادامه با اشاره به ساختار پارک علم و فناوری در خانواده جهاد دانشگاهی، به ظرفیت های بالای این مجموعه اشاره کرد و افزود: موج فناوري عمده ترين عامل پيشرفت در جهان كنوني است و دستيابي به توسعه مطلوب، در گرو استفاده از ظرفيت هاي فناورانه در فرآيند تحولات علمي و اقتصادي جهاني است که خوشبختانه جهاد دانشگاهی در این مسیر نیز اقدامات ارزنده ای را انجام داده است.
وی افزود: بر اساس سند چشم انداز بيست ساله توسعه، اقتصاد كشور تا سال 1404 مبتني بر دانش خواهد بود كه زيربناي آن، توليدات و صنعت دانش بنيان است كه تحقق اين امر در گروي ايجاد و تاسيس شركت هاي دانش بنياني است كه از مراكز آموزشي و دانشگاه ها فارغ التحصيل شده باشند.
بادکو با بیان اینکه 114 واحد فناور و شرکت دانش بنیان در حال فعالیت در حوزه ها ی نمونه سازی و تجاری سازی تحقیقات خود در خانواده پارک علم و فناوری کرمانشاه هستند گفت: بیش از 360 نفر با فعالیت در این واحدها مشغول بکار می باشند.
وی از پارک علم و فناوری کرمانشاه به عنوان اولین و فعال ترین پارک غرب کشور یاد و خاطرنشان ساخت: تا کنون 34 واحد از این مجموعه به صورت موفق فارغ التحصیل شده اند.
وی گفت: برنامه جذب ایده های جدید در فراخوانی همزمان با آغاز نیمسال تحصیلی مراکز آموزش عالی استان صورت خواهد پذیرفت و علاقمندان می توانند با مراجعه به سایت پارک به آدرس WWW.KTI.IR نسبت به کسب اطلاعات لازم اقدام کنند.ح/الف