١٦:٣٣ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
اولین جلسه رسمی ستاد گیاهان داروئی به دبیری جهاددانشگاهی واحد مازندران/
استاندار مازندران:
فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی شناسایی نخبگان علمی کشور است

سید علی اکبر طاهایی 24 بهمن ماه در جلسه ستاد گیاهان دارویی که در استانداری مازندران برگزار شد اظهارداشت: فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی شناسایی نخبگان علمی کشور است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران،سید علی اکبر طاهایی پیش از ظهر امروز 24 بهمن ماه در جلسه ستاد گیاهان دارویی که در استانداری مازندران برگزار شد اظهارداشت: فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی شناسایی نخبگان علمی کشور است.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی باید بر روی موضوعات علمی کار کند گفت: دلیل انتخاب جهاد دانشگاهی به عنوان دبیری ستاد گیاهان دارویی اتصال با شبکه دانشگاه ها است و امید است این نهاد بتواند فعالیت های مربوط به گیاهاد داروئی را در استان ساماندهی کند.

استاندار مازندران ادامه داد: جهاددانشگاهی می تواند بر روی برخی از کارهای تحقیقاتی به راحتی فعالیت کند.

طاهایی با بیان اینکه باید از ظرفیت هایی و پتانسیل های بالقوه مازندران به خوبی بهره گرفت گفت: به دانشگاه ها اعلام شده که پایان نامه های دانشجویان را به موضوعاتی که با پتانسیل های استان مرتبط است معطوف کنند.

وی با اشاره به وجود هشت هزار دانش آموخته بخش کشاورزی در مازندران افزود: باید بستر و زمینه اشتغال دانش آموختگان در استان فراهم شود.

طاهایی با بیان اینکه رییس جمهور ریاست شورای تحول در بخش کشاورزی را برعهده گرفته گفت: امیدواریم در بخش کشاورزی غفلت هایی که در گذشته صورت گرفته در حال حاضر جبران شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که در گفتمان مقام معظم رهبری که حکیمانه ترین سخنان است معطوف شویم می توانیم فرصت هایی را که در کشاورزی از دست داده ایم در یک حرکت جهشی بازتولید کنیم.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد:جهاد دانشگاهی ایده های خود را در ستاد سرمایه گذاری اشتغال ارایه کند در صورت لزوم منابع مالی در بودجه در نظر گرفته می شود .

در ادامه این جلسه رییس جهاد دانشگاهی مازندران اظهار داشت: مقوله گیاهان دارویی با توجه به نقشه راه و فرمایشات مقام معظم رهبری و عزم جدی کشوری باید به صورت جدی در استان پیگیری شود.

مصطفی مهدی نژاد مقوله گیاهان دارویی را با توجه به نقشه راه و فرمایشات مقام معظم رهبری و عزم جدی کشوری بسیار جدی خواند .

وی تصریح کرد: واحد پژوهش، تحقیقات و فن آوری جهاد دانشگاهی واحد مازندران با همکاری ستاد گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری اقدام به انجام طرح پژوهشی تولید و تکثیر زالوی پزشکی مورد نیاز جامعه پزشکی نموده است.

دبیر ستاد گیاهان داروئی استان خاطرنشان کرد:دسترسی به دانش فنی پرورش زالوی پزشکی علاوه بر تامین نیاز مراکز بهداشتی – درمانی و نیز تحقیقاتی ، نقش مهمی در حمایت از دانش بومی، بهبود شاخص های سلامت، کاهش اثرات زیست محیطی، توسعه صادرات غیر نفتی ،صرفه جویی ارزی و توسعه طب ایرانی در کشور به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تولید هیدروژن از جلبک کار بسیار بزرگ و بکری است گفت:با توجه به توانمندی های موجود در دریای خزر تولید هیدروژن به عنوان سوخت پاک مورد استقبال است و همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

رییس جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد:طرح تدوین دانش فنی تولید بیولوژیکی هیدروژن به روش مهندسی مولکولی و سایر فرآورده های ارزش افزوده از میکروالگ طرح نو و تاثیرگذاری است

مهدی نژاد اظهارداشت: تولید شیرین کننده ضد دیابت ، استفاده از گیاهان دارویی و تکنولوژی نانو در جهت مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای، تولید دهانشویه دارویی جهت پیشگیری و درمان التهابات دهانی در بیماران سرطان سر و گردن، استفاده از مکمل غذایی جهت پیشگیری از مینوز،تولید محلول طبیعی با استفاده از گیاهان دارویی جهت نگهداری مرکبات، تهیه روغن از گیاه جاتروفا ، تولید زالوی بهداشتی و تولید تخم مرغ دارویی از جمله طرح های پژوهشی در دست اقدام جهاد دانشگاهی مازندران محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه با وجود استعدادهای بالقوه بی شمار ‌،مازندران شاهد شکوفایی چشمگیری به لحاظ  کشت و پرورش و تحقیقات گیاهان دارویی نبوده است گفت:طبق مستندات سازمان جهاد کشاورزی استان ،با وجود تنوع  بالای گیاهی، کمتر از 24 گونه دارویی تا کنون در استان کشت شده و 840 هکتار از  اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی می باشد.

رییس جهاد دانشگاهی مازندران تصریح کرد: آزمایشگاه های مجهز تحقیقاتی و آموزشی ، وجود دانشگاه و مراکز علمی و تحقیقاتی و زیربناهای لازم ، وجود فرهنگ مصرف سنتی، قابلیت رقابت گیاهان دارویی با سایر محصولات زراعی و باغی، رویکرد جهانی به مصرف گیاهان دارویی و انطباق موضوع با اهداف توسعه پایدارمسایل و مشکلات تولید زراعی و فراوری گیاهان دارویی از جمله فرصت ها و توانمندی های مازندران در تولید گیاهان دارویی به شمار می رود.

مهدی نژاد با بیان اینکه عدم وجود بذر و نهال مرغوب از جمله مشکلات گیاهان دارویی در مازندران است افزود: خشک کردن و  بسته بندی  مناسب نیز از جمله مشکلات گیاهان دارویی در استان محسوب می شود.

وی یادآور شد:از جمله مشکلات گیاهان دارویی بهره برداری غیر مجاز و نادرست از طبیعت و عدم وجود روش های مناسب برداشت از طبیعت و عدم وجود اطلاعات کافی در مورد سطح رویشگاه های گونه های دارویی است.

رییس جهاد دانشگاهی مازندران خاطرنشان کرد: ارتقا و تأمین سلامت و بهداشت جامعه با بهره گیری از طب گیاهی ، توسعه کاشت، داشت و برداشت و صنعت فرآوری گیاهان دارویی در استان، ارتقاء بهره وری و اقتصاد گیاهان دارویی و داروهای گیاهی استان و افزایش سهم فرآورده های گیاهان دارویی در صادرات چشم انداز گیاهان دارویی در مازندران است.

مهدی نژاد ادامه داد: ستاد راهبردی گیاهان دارویی در مازندران از خرداد ماه 89 با هدف ایجاد هماهنگي، انسجام و تعامل بين مراکز علمی- اجرایی مرتبط به منظور یکپارچه سازی نظام مطالعات گیاهان دارویی در استان، توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی، حفاظت، احیاء و بهره برداری پایدار از گیاهان دارویی در عرصه های طبیعی و همچنین ارتقاء فرهنگ تولید و مصرف گیاهان دارویی در استان تشکیل شد.ح/الف

١٤:٣٦ ٠٧/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد