در دومین جلسه رسمی ستاد گیاهان داروئی به دبیری جهاددانشگاهی واحد مازندران معاون برنامه ریزی استاندار مازندران بر توسعه کشت گیاهان دارویی و تولید نشا در این استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مازندران،ولی الله فرزانه سوم اسفند ماه در نشستی با اعضای ستاد گیاهان دارویی که در ساختمان شماره دو استانداری مازندران برگزار شد اظهارداشت: به دلیل شرایط اقلیمی خاص مازندران کشت گیاهان دارویی و تولید نشا در این استان باید توسعه یابد و باید در این خصوص چاره اندیشی جدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی باید فرآیند و نقشه راه تعریف شود.
معاون برنامه ریزی استاندار مازندران با بیان اینکه برای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان باید اهداف مشخص ، راهبرد عملیاتی و سیاست گذاری لحاظ شود گفت: البته قدم هایی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در مازندران برداشته شده است.
فرزانه یادآور شد: مسئولیت استانداری در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در مازندران اجرای برنامه ها و نقشه راه است که امیدواریم بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.
مصطفی مهدی نژاد رییس جهاد دانشگاهی مازندران و دبیر ستاد گیاهان داروئی استان مازندران نیز در این جلسه با اشاره به این مطلب که روز به روز بهره برداری از گیاهان دارویی در کشور بیشتر می شود اظهارداشت: نیاز مبرم به گیاهان دارویی در کشوراحساس می شود و مازندران با توجه به پتانسیل های موجود و استعدادهای بالقوه نباید از این چرخه اقتصادی و اشتغال زایی عقب بماند.
مصطفی مهدی نژاد تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در مازندران کمبود نشاهای استانی است که باید تحقیقات به صورت علمی و اصولی اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: اهداف طرح احداث بانک نشای گیاهان دارویی ، توزیع انواع نشاهای گیاهان دارویی در سطح استان است.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: با توجه به اینکه امسال با عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده مجموعه استان باید تمامی تلاش خود را به کار گیرند تا در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در مازندران برنامه ریزی جدی صورت گیرد.
مهدی نژاد افزود: اگر جهاد دانشگاهی به تنهایی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در مازندران ورود پیدا کند ممکن است نتایجی به دست آورد که این نتایج محدود می باشد،توسعه کشت گیاهان دارویی نیازمند عزم تمامی دستگاه های مرتبط از جمله جهاد کشاورزی ، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه های مختلف است.
وی آمادگی جهاد دانشگاهی مازندران را جهت انجام طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در یک هزار و 500 هکتار زمین از سوی جهاد کشاورزی اعلام کرد که این طرح به صورت پروژه ای در قالب تخمین هزینه ها و تقسیم کار صورت می گیرد.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران همچنین از ارایه طرح بانک نشای گیاهان دارویی و طرح کلکسیون گیاهان دارویی توسط این نهاد خبر داد و تاکید کرد: عزم جدی برای گیاهان دارویی در استان باید برقرار شود.
گفتنی است،در این جلسه اعضای ستاد گیاهان دارویی در مازندران نظرات خود را ارایه کردند که متاسفانه به علت عدم اشرافیت و توجه بعضی از اعضا هیچ نتیجه مطلوبی حاصل نشد و به نظر می رسد در صورتی که تفکر جدی نسبت به این گونه موارد در استان اتخاذ نشود زیان های بسیاری نصیب مازندران و مردم این استان خواهد شد.ح/الف