١٤:٤٩ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
برگزاری چهارمین جلسه نشست ستاد توسعه فناوری و علوم گیاهان دارویی و طب ایرانی استان ایلام توسط جهاددانشگاهی ایلام

در ابتدای این نشست دبیر ستاد توسعه علوم وفناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی نیزدر گزارشی از اهم فعالیت های این ستاد اظهار داشت :در حال حاضر گام هایی قابل توجه وسازنده هرچند آهسته در راستای تحقق برنامه ها و مصوبات ستاد مذکور برداشته شده است .

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی"ذبیح اله مهری پور" درباره اهمیت کاربرد گیاهان دارویی و طب ایرانی اظهار داشت :هم اینک در سطح جهان گردش اعتباری کاربرد گیاهان دارویی و طب سنتی بالغ بر 500 میلیارد دلار است که نشانگر اهمیت وجایگاه این علوم و فناوری است . وی اظهار کرد:در باورهای ما به دین و نیزدرتمدن ایران باستان طب سنتی واستفاده از گیاهان به عنوان غذا ودارو همواره مورد توجه وتاکید بزرگان قرار گرفته است . مهری پور با انتقاد از نحوه برداشت های سنتی از داده های طبیعت استان ایلام که سالیانی است ادامه دارد افزود:برای صنعتی کردن برداشت از طبیعت استان ایلام بویژه گیهان خوراکی ودارویی محلی باید در چارچوب فعالیت ستاد مذکور راهکارهایی تخصصی ارائه کرد. پس از ارائه گزارش دبی ستاد،استاندارایلام دستور داد، در راستای تخصصی تر و فرابخشی تر عمل کردن دستگاه های مرتبط ، 4 کمیته فرعی در چارچوب ستاد مذکور تشکیل شود.

"مجتبی اعلایی" افزود:این 4کمیته در زمینه های پژوهشی ،آموزش وترویج ،فراوری و اقتصاد اما در دایره ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی که جهاد دانشگاهی دبیر آن به شمار می آید ،فعالیت کنند. استاندار ایلام اضافه کرد:هریک از این کمیته ها می بایست مصوبات نشست های ستاد توسعه علوم گیاهان دارویی و طب ایرانی که لازم است در فاصله زمانی هر ماه یک بار برگزار شود،به صورت تخصصی پیگیری و نتایج را به اعضاء ستاد ارائه دهد. اعلایی همچنین گفت :متاسفانه در یک بخشی نگری جامعه پزشکی ما در شرایط فعلی به علوم وفناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به عنوان یک کار سنتی وغیر تکنولوژی نگاه می کنند در حالی که بیانگذاران جهانی طب نوین اینک در حال بازگشت به جریان طب سنتی به کمک گیاهان دارویی هستند.

وی اظهار کرد:تجربه نشان داده که جوامعی که بیشترین وبهترین بهره برداری را از طبیعت می برند برترین جوامع اند ودرحقیقت توسعه یافته تراند به همین خاطر ما نیز باید در راستای این نگاه که خداوند هم زمین ،هم آب و طبیعتی را در اختیارمان قرار داده است ،حرکت کنیم . استاندار ایلام با درخواست از دستگاه های عضو ستاد توسعه علوم وفناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی در استان در عدم بخشی نگری در کاراین ستاد افزود: در راستای تحقق راه اندازی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی لازم است شرایطی را فراهم کرد تا بخش خصوصی سرمایه گذار اصلی این پروسه باشد.ح/الف

٠٨:٥٩ ٢٤/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد