١٤:٤٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
دومین سمینار از سلسله سمینارهای علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی

دومین سمینار از سلسله سمینارهای علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خراسان رضوي،دکتر مجید غیور مبرهن رئیس جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، در دومین سمینار از سلسله سمینارهای علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی این واحد، تحت سخنانی به بررسی «اثرات درمانی گیاه زعفران» پرداخت.

 وی اظهار داشت: زعفران که بصورت سنتی به عنوان رنگ و طعم‌دهنده در غذا استفاده می‌شود، باعث تأثیرات بسزایی بر روی دستگاه‌ گوارشی بدن است. همچنین طی تحقیقات بعمل آمده، این گیاه دارای اثرات ضدّ افسردگی، اضطراب و سرطان و پیشگیری‌کننده‌ بیماری‌های قلبی و عروقی است. این متخصص علوم تغذیه با اشاره به آنکه قند تنها عامل دیابت در بدن نیست، گفت: دیابت، سکته قلبی و یا مغزی تحت تأثیر یک پروسه‌ی التهابی رخ می‌دهد و در این بین وجود پروتئین‌های شوک حرارتی در بدن نقش عمده دارند. این پروتئین‌ها در ابتدا نقش حفاظتی داشته و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نمایند. اما در صورت ازدیاد آن، این پروتئین‌ها در بدن نقش مخالف را ایفا کرده و بیماری‌های قلبی و عروقی را سبب می‌شوند.

دکتر غیور در ادامه به تعاریف متفاوت از بیماری «سندروم متابولیک» اشاره کرد و گفت: بیماران دچار سندروم متابولیک دارای حداقل سه خصوصیت از جمله فشار خون بالا، قند خون بالا، تری‌گلیسرید بالا و HDL (کلسترول سالم و مطلوب خون) پایین هستند. طی مطالعه‌ای که در کشورمان انجام شده است 50درصد زنان و 25درصد مردان دچار این بیماری هستند در حالی‌که این میزان در آمریکا به 25 درصد می‌رسد. برخلاف برخی از کشورها که درصد ابتلای به این بیماری در مردان بیش از زنان است، در کشور ما خانم‌ها بیشتر دچار این بیماری هستند و ریسک ابتلا به سکته قلبی در آنان بالاست. دکتر غیور همچنین سوء تغذیه دوران جنینی را از علل مبتلا به سندروم متابولیک عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال نوزادانی که در هنگام تولد کمتر از 5/2 کیلو دارند در هنگام بزرگسالی شانس بیشتری در ابتلا به چاقی‌های شکمی خواهند داشت.

دکتر غیور با اشاره به مطالعه‌‌ای که توسط ایشان و همکارانشان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت پذیرفته است، گفت: طی آزمایشات انجام شده بر روی چند بیمار مبتلا به سندروم متابولیک (به مدت 6 هفته) برای هر بیمار روزانه (100 میلی‌گرم زعفران) تجویز شد. وی با تأکید بر استفاده از زعفران به عنوان گیاه بومی استان خراسان، اشاره کرد و گفت: نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد زعفران دارای خاصیّت ضدّ سرطان، افسردگی، اضطراب و باعث بهبود عوامل ریزفاکتورهای قلبی و عروقی و خودایمنی در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک شده است. لازم به ذکر است: در این سمینار که با شرکت جمعی از پژوهشگران پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، دکتر زیبایی معاون پژوهشی مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی، حضور داشتند.

گفتنی است،سلسله سمینارهای علمی با هدف آشنایی با آخرین یافته‌های پژوهشی یا فناورانه در زمینه علمی مربوطه، بصورت ماهانه در پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، برگزار می‌شود.ح/الف

١١:٢٠ ٢٢/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد