با طراحي، اجرا و انجام طرح مطالعاتي و كاربردي شهر قزوين:
قزوين به الگوي مطالعاتي و اجرائي شهرهاي تاريخي كشور تبديل مي شود
با طراحي، اجرا و انجام طرح مطالعاتي و سند كاربردي شهر قزوين توسط جهاد دانشگاهي استان قزوين و سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين، قزوين به الگوي مطالعاتي و اجرائي شهرهاي تاريخي كشور تبديل مي شود.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي استان قزوين، در جلسه هماهنگي طرح مطالعاتي اقدامات شهر تاريخي قزوين، مهندس نصرتي شهردار ،مهندس ديزاني رئيس جهاد دانشگاهي استان ، مهندس بيراوند مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان،دكتر سيد محمد حبيبي مشاور و استاد شهرسازي دانشكده شهرسازي دانشگاه تهران، مهندس محمد زاده مديركل راه و شهرسازي، مهندس خزائلي مدير عامل سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين و تعدادي از كارشناسان طرح الگوي مطالعاتي و اجرائي محدوده تاريخي شهر قزوين را بررسي كردند.
مهندس مسعود نصرتي شهردار شهر قزوين در اين نشست با تشكر از جهاد دانشگاهي براي پيشگامي در اين طرح مهم شهري گفت: قزوين يك شهر تاريخي است كه آثار تاريخي ، معنوي و فرهنگي بسياري دارد و نمي توانيم به طور شتابزده و غير كارشناسي و بدون مطالعه كار خاصي را در آن انجام دهيم.
شهردار قزوين با تصريح اينكه محدوده تاريخي شهر قزوين از اهميت فراواني براي مديريت شهري برخوردار است افزود: هدف ما اين است گام هاي محكم و درست در زمينه مديرت شهري بويژه محدوده تاريخي برداريم و تلاش مي كنيم با مطالعه و مديريت صحيح و با استفاده از تجربيات علمي و اجرائي در كشور گام برداريم چرا كه محدوده تاريخي شهر هويت و آثار اجداد و نياكان ماست و نمي توانيم در انجام پروژه ها انحرافي از مسير صحيح داشته ياشيم.
مهندس مسعود نصرتي با اشاره به اينكه دستگاههاي اجرائي در اين طرح نقش كليدي دارند افزود: استانداري، ميراث فرهنگي و گردشگري، مسكن و شهرسازي ، شهرداري، سازمان نوسازي و جهاد دانشگاهي به عنوان مشاور اجرايي ، در اين طرح مهم شهري نقش كليدي دارند.
وي با اشاره به اينكه قزوين جزو پنج شهر اول در داشتن طرح طرح جامع است افزود: اين طرح كه براي محدوده تاريخي شهر قزوين طراحي شده است در حكم سند توسعه شهر قزوين در كنار طرح قزوين به اضافه 20 خواهد بود.
مهندس امير ديزاني رئيس جهاد دانشگاهي استان قزوين نيز درباره اين طرح مهم شهر قزوين كه آينده اقدامات و مطالعات شهر قزوين را به تصوير مي كشد يادآور شد: براي اين طرح در مرحله مقدماتي در طول 10 ماه بيش از 6 هزار نفر ساعت كار مطالعاتي و تحقيقاتي توسط تيم كارشناسي جهاد دانشگاهي انجام پذيرفته است.
مهندس اسدالله بيراوند مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان قزوين نيز با اشاره به اهميت اين طرح گفت: اين طرح يك طرح مختص شهرداري نيست و دستگاههاي مختلف در آن نقش دارند و اين طرح مي تواند آينده روشني را براي شهر قزوين رقم بزند.
مهندس محمدزاده رئيس سازمان مسكن و شهرسازي استان قزوين با اشاره به اينكه بر اساس آمار تاكنون 255 طرح در شهر قزوين اجرا شده است گفت: اين روند اجراي پروژه ها نياز به بازخواني دارد و به نظر مي رسد داشتن مشاوري كه همواره اجراي پروژه ها و مسير صحيح را براساس نياز ها رسد كند اهميت فراوان دارد.
مهندس خزائلي رئيس سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين نيز با اشاره به اينكه شهرداري ها بر خلاف بسياري از سازمان ها كه عمر و عملكرد محدود دارند سازماني با عمر بي نهايت است و اين امر مي طلبد كه شهرداري قزوين و سازمان نوسازي از برنامه ها ، مطالعات و مشاوره هاي عميق و كارشناسي براي بخش هاي مختلف بويژه بخش تاريخي كه هويت شهر را تشكيل مي دهد برخوردار باشد.
وي با اشاره به اينكه قزوين يك شهر تاريخي و آثار تاريخي منحصر به فردي است خاطرنشان كرد: اين طرح حيات بخش تاريخي شهر قزوين را براي آينده اين شهر ماندگار كرده و تداوم خواهد بخشيد.
مهندس احسان ديزاني مسئول امور مطالعاتي اين طرح با اشاره به اينكه اين طرح مطالعاتي به محدوده تاريخي شهر قزوين مربوط مي شود خاطرنشان كرد: اين طرح توسط يك تيم خبره و كارشناس 15 نفره متشكل از كارشناسان ملي و استاني دنبال مي شود كه توسط جهاد دانشگاهي استان و سازمان نوسازي و بهسازي و شهرداري قزوين اجرائي مي شود.
وي افزود: جهاد دانشگاهي يك نهاد پيشرو در كشور است و در بسياري از استان ها فعاليت هاي خوبي را در زمينه هاي مختلف انجام داده است و در استان و بويژه شهر قزوين اين پروژه و طرح مهم را دنبال و اجرائي خواهد كرد و ان شاء الله اجراي خوب اين طرح زمينه الگو شدن شهر قزوين براي ساير شهر هاي تاريخي رقم خواهد خورد.
مسئول امور مطالعاتي طرح مطالعات محدوه تاريخي شهر قزوين با تاكيد بر اينكه جهاد دانشگاهي استان قزوين در حال ورود به روش نويني در مطالعات نظري و كاربردي و اجرايي اقدامات مطالعاتي شهر قزوين است افزود: اين طرح يك طرح جامع است كه اقدامات و پروژه هاي مورد نياز شهري در محدوده تاريخي شهر قزوين را براي دورنماي بلند مدت مشخص و عملياتي خواهد كرد.
وي اين طرح را يك طرح هدفمند براي توسعه شهر قزوين عنوان كرد و گفت: اين طرح مي تواند الگوي شهر هاي تاريخي ايران قرار بگيرد.
همچنين دكتر حبيبي استاد دانشكده شهرسازي دانشگاه تهران كه مسوليت مشاور عالي طرح را برعهده دارد نيزجزئيات اين طرح را براي كارشناسان و مديران تشريح و بر اجراي درست و مديريت صحيح در انجام پروژه هاي شهري بويژه در محدوه تاريخي تاكيد كرد.
اين استاد پيشكسوت شهرسازي با تاكيد بر اينكه شهر تاريخي قزوين همواره نيازمند يك مشاور دائمي بر اساس نياز ها و مقتضيات زمان است خاطرنشان كرد: اين مشاور حتي مي تواند نقشي قوي تر از كميسيون ماده 5 داشته باشد.
دكتر حبيبي خاطرنشان كرد: به دليل نبود طرح هاي جامع در توسعه شهري اكثر شهرداري ها و شهرهاي كشور به مصوبات كميسيون ماده 5 متكي شده اند و اين شرايط تاثير منفي بر ديد جامع و آينده نگر شهرهاي تاريخي دارد.
٠٧:٣٦ ٢٧/١٢/١٣٩٠