١٤:٠٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
/ پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی/
کارگاه آموزشی مدیریت تلفیقی آفات به روش مشارکتی در کرمانشاه برگزار شد

از سوی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه کارگاه آموزشی مدیریت تلفیقی آفات به روش مشارکتی در کرمانشاه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه کارگاه آموزشی مدیریت تلفیقی آفات به روش مشارکتی با حضور جمعی از مدیران واحدهای فناوری مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی و مسئولین پارک علم در سالن جلسات شهید نوروز نژاد مرکز رشد برگزار شد.
در این جلسه مهندس فرزاد جلیلیان- مدرس کارگاه- گفت:با وجود مصرف ده برابر سموم شیمیایی در چهار دهه اخیر در کشورهای در حال توسعه میزان کاهش محصول بر اثر خسارت ناشی از آفات و بیماری ها دو برابر افزایش یافته است.
وی در ادامه گفت: ظهور و مقاوم شدن آفات از مهمترین مخاطرات سموم مصرفی است.
جلیلیان در رابطه با بحران در سلامت و بهداشت ناشی از مصرف بی رویه سموم شیمیایی، اظهار داشت: سالانه بیست میلیون نفر بر اثر سموم مسموم می شوند که از این بین 220 هزار نفر می میرند و 735 هزار نفر دچار بیماری های دایمی و 37 هزار نفر مبتلا به سرطان می شوند.
وی بیان داشت: در سال 84-1383 تعداد 241 قلم سموم آفت کش به مقدار 24 هزار و 623 تن در کشور مصرف شده که شامل؛ 23 درصد حشره کش، 30 درصد علف کش، 20 درصد قارچ کش، 2/6 کنه کش، 8/3 درصد جونده کش، 5/1 درصد نماتد کش، 5/5 درصد دیگر سموم می باشد.
جلیلیان تصریح کرد: با توجه به مخاطرات پیش آمده حاصل از مصرف بی رویه سموم شمیایی، از سال 1975 میلادی IPM به عنوان استراتژی جایگزین در سطح دنیا معرفی شد.
وی بیان داشت: IPM عبارت است از شیوه هایی در مدیریت آفات که طی آن محیط زیست و جمعیت فعال آفات را مد نظر قرار داده و از تمام فنون و الگو های مناسب به عنوان یک روش امکان پذیر و سازگار برای کنترل جمعیت آفات در زیر سطح آستانه زیان استفاده می کند.
جلیلان افزود:مفاهیم و اصول IMP بایستی به صورت عملی در مزرعه آموزش داده شود چرا که مزرعه بهترین معلم در یادگیری و توسعه IMP است.

٠٧:٤١ ٢٧/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد