جمع آوري و ذخيره 212 نمونه خون بند ناف در بانك خون بند ناف شعبه استان كردستان
بانك خون بند ناف شعبه استان كردستان از سال 88 تا 90 حدود 212 مورد نمونه خون بند ناف را در سطح استان کردستان جمع آوری و ذخیره كرده است.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد استان كردستان، کژال اختیارالدین تعداد نمونه های جمع آوری شده در سطح استان کردستان در سال 88 را 33 مورد ذکر و اعلام کرد: نمونه های ارسالی خون بند ناف رویان در سال 89 به 68 و در سال 90 به 110 مورد رسید.
اظهار داشت: با توجه به روند رو به رشد پیوند سلولهای بنیادی خون بند ناف در درمان بیماریهای خونی و پیشرفت تحقیقات سرمایه گذاری بر روی این مقوله، جهاد دانشگاهی واحد کردستان در سال 88 با تاکید بر انجام خدمات نگهداری خون بندناف با همت شرکت فن آوری بن یاخته های رویان و پژوهشکده رویان فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است.
رابط بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی واحد استان کردستان با بیان اینکه نمایندگی بانک خون بند ناف رویان به عنوان تنها نمایندگی بانک خون بند ناف توانسته در شهرستانهای سطح استان دفاتر نمایندگی را در راستای جوابگویی به متقاضیان دایر کند، تصریح کرد: این امر موجب شده نمایندگی بانک خون بند ناف کردستان به تنوعی بی نظیر از لحاظ ژنتیکی و فریز سلولهای بنیادی دست پیدا کند و موقعیت ممتازی را در اختیار شرکت رویان قرار دهد.
وی اعلام کرد: با توجه به فعالیت نمایندگی در سطح استان در نظر است، در آینده نزدیک بتوانیم در کشور عراق و استانهای سلیمانیه و اربیل این شرایط نسبی را نیز فراهم آوریم.
اختیارالدین اذعان داشت: به منظور استفاده متقاضیان از خدمات بانک خون بند ناف در بانک خصوصی قراردادی بین شرکت فن آوری بن یاخته های رویان و خانواده های متقاضی منعقد می شود، که براساس این قرار داد شرکت اقدام به جمع آوری، جداسازی و ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف نوزاد به مدت یکسال کرده و در صورت تمدید این قرارداد برای سالهای بعد نیز استمرار خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در نهایت نمونه های فریز شده در مالکیت طرف قرار داد خواهد بود، ادامه داد: قبل از عقد قرارداد سلامت کامل مادر با انجام آزمایش در ماه نهم بارداری مورد تایید قرار گرفته و بعد از عقد قرارداد به هنگام زایمان، خونگیری توسط کارشناسان آموزش دیده و کسانیکه گواهی آموزشی دریافت کرده اند، انجام می شود.
رابط بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی واحد کردستان در بخش دیگری از سخنان خود هزینه اولیه را مبلغی حدود هشت میلیون 700 هزار ریال اعلام و تصریح کرد: علاوه بر هزینه ثبت نام اولیه مبلغ یک میلیون و 50 هزار ریال نیز به عنوان شارژ سالیانه از خانواده ها دریافت می شود.
وی در رابطه با نحوه ارسال نمونه های خون بند ناف ابراز داشت: نمونه های خون بند ناف در فلاکسهای مخصوص و حفظ زنجیره سلامت به شرکت رویان منتقل شده و بعد از بررسی اولیه از نظر حجم و تعداد سلول و تایید شرایط لازم وارد فرآیند پردازشی می شوند.
وی افزود: بعد از اتمام فرایند پردازش سلولی نمونه تحت شرایط خاص به تدریج فریز شده و در تانک های مخصوص درون نیتروژن در دمای 196- درجه سانتی گراد نگهداری می شود.
وی در ادامه سخنان خود گفت: در صورتیکه نمونه خون بند ناف شرایط لازم برای فریز شدن را نداشته باشد، به خانواده اطلاع داده شده و مبلغ دریافت شده با کسر هزینه های صورت گرفته عودت داده می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: علیرغم عضویت متقاضیان در بانک خون خصوصی شرایطی برای دیگر متقاضیان فراهم شده که بدون پرداخت هزینه اقدام به ذخیره خون بند ناف کنند.
وی فرآیند عضویت در بانک عمومی خون بندناف را رایگان ذکر و عنوان کرد: تنها با اعلام آمادگی متقاضیان و تکمیل فرم های ثبت نام عملا جمع آوری و ذخیره سازی خون بند ناف انجام می شود.
رابط بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان کرد: با توجه به راه اندازی این بانک می توان از تعداد 300 نمونه خون بندناف در شش ماهه دوم سال گذشته در استان خبر داد.
وی در پایان یادآور شد: برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارشناسان مامایی مراکز بهداشتی- درمانی شهری و روستایی به منظور اطلاع رسانی به خانواده ها نیز از جمله اقدامات نمایندگی بانک خون استان کردستان بوده است.
١١:٤١ ٢٩/٠١/١٣٩١