مراکز درمان ناباروری در ایران از استانداردهای بالای جهانی برخوردار هستند
متخصص جراحی زنان زایمان، نازایی با بیان اینكه در ایران تمامی روش های پیشرفته ناباروری به صورت علمی و اصولی انجام می شود خاطر نشان كرد: مراکز درمان ناباروری در ایران از استانداردهای بالای جهانی برخوردار هستند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی،دکتر سید حشمت الله ازهر در حاشیه ی سومین كنگره بین المللی و هیجدهمین كنگره سراسري باروري و ناباروري ایران در تبریز در بازدید از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی، وضعیت امکانات و تجهیزات این مرکز را در حد مطلوب ارزیابی کرد.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در علم ناباروری، یادآور شد: ایران نه تنها در منطقه خاورمیانه بلکه در بین کشورهای اسلامی نیز، در زمینه باروری از پیشرفت قابل توجهی برخوردار شده است و به صراحت می توان گفت، در حال حاضر در كشورمان هیچ زوج نابارور برای درمان به خارج از كشور اعزام نمی شود.
وی با تشریح تازه های ناباروری از منظر پزشکی گفت: با توجه به گسترش روزافزون فنآوری های نوین باروری باید در پرتو تعامل با فقهاء و حقوقدانان و متخصصین زنان و زایمان، برای فائق آمدن بر مشکلات علم ناباروری در حوزه های مختلف چاره جویی شود.
وی با بیان اینکه فقه شیعی از پویایی زیادی در زمینه ی درمان ناباروری برخوردار است گفت: در حال حاضر در بسیاری از موارد احكام فقه شیعی در جهت رفع مشكلات ناشی از ناباروری نظریه های مناسبی را ارایه داده است.
دکتر ازهر با بیان اینکه همواره علم جلوتر از قانون حرکت می کند و نوعاً سالها طول می کشد تا جامعه حقوقی و قانونگذاران بتوانند پاسخگوی نیازها و چالش های فراروی جامعه پزشکی و علمی باشند، برگزاری این کنگره را فرصت مناسبی برای نزدیکی دیدگاه اندیشمندان حوزه های مختلف فقهی، حقوقی، اخلاقی و پزشکی خواند.
دکتر سید حشمت الله ازهر با اشاره به آخرین تکنیکها و روش های ناباروری مورد استفاده در ایران گفت: با طرح انواع اختلالات ارگانیک فیزیولوژیک هر یک از زوجینی، که منجر به ناباروری می گردد چالش های حقوقی جدیدی بر سر راه پزشکان و متخصصان ناباروری زنان و زایمان قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه باید بیش از پیش در جستجوی راهکارهای مناسب فقهی و حقوقی فراروی جامعه پزشکی بود خاطر نشان کرد: این کنگره می تواند زمینه تعامل سازنده ای بین پزشکان و حقوقدانان ایجاد کند.
متخصص جراحی زنان زایمان، نازایی مسائلی همچون بلوغ، جبران خسارت، طلاق، فسخ نکاح و فرزند خواندگی را از جمله مسائل اخلاقی مطرح در حوزه ی درمان ناباروری عنوان کرد و افزود: حاکمیت اخلاق و رعایت موازین اخلاقی درحوزه معالجه و درمان و تحقیقات مستمر و دائمی است و در هر یک از مراحل تحقیق و پژوهش علمی باید اصول و قواعد اخلاق را مراعات کرد.
وی یادآور شد: پیشرفتهای علمی و تكنولوژیك این امكان را فراهم آورده است كه جنین در رحمی غیر از رحم متعلق به فرد صاحب تخمك جایگزین شود، اما در عین حال امكان جایگزینی رحم، موجب بروز پرسشهایی میشود كه بدون ارایه پاسخی روشن به آنها نمیتوان این عمل را انجام داد.
وی تاکید کرد: رسیدن به یك نظام حقوقی مستلزم آن است كه مرجع قانونگذار بطور جامع از نظر اخلاقی و فقهی و دینی موضع خود را مشخص كند و در صورت موجه یا ناموجه دانستن آن، دلایل كافی ارائه دهد.
دکتر سید حشمت الله ازهر با بیان اینکه ناباروری یك بیماری است و فرد مبتلا از این حق طبیعی برخوردار است كه از تكنیكها و ابزار موجود پزشكی برای حل مشكل خود استفاده كند گفت: حل موانع و مشكلات پیرامون آن باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که ناباروی نیز از لحاظ روحی و روانی بقای فرد را تهدید میكند و بار روانی آن بر زوجهای نابارور بسیار سنگین است.
دکتر ازهر ابراز امیدواری کرد: مباحثي نظير اخلاق پزشكي در شيوههاي نوين درمان ناباروري در كنگره مورد توجه قرار گیرد و این کنگره فضایی برای بحث و تبادل نظر میان گروههاي مختلف پزشكي، فقه و حقوق و علوم اجتماعي برای حل مشكلات و چالشهاي درمان ناباروري ایجاد کند.ح/الف
١٤:٠٧ ١٦/٠٢/١٣٩١