عضو گروه پژوهشی افزودنیهای موادغذایی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی خبر داد؛
تولید فیلم بستهبندی خوراکی بر پایه ذرت
عضو گروه پژوهشی افزودنیهای موادغذایی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی از تولید فیلم بستهبندی خوراکی بر پایه ذرت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، مهندس فرشته حسینی عضو گروه پژوهشی افزودنیهای موادغذایی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، در سومین سمینار از سلسله سمینارهای علمی گروههای علوم و فناوری این واحد، تحت سخنانی به «تولید فیلمهای بستهبندی خوراکی زیست تخریبپذیر از محصولات بر پایه ذرت» در گروه پژوهشی مذکور اشاره کرد.
وی با اشاره به تاثيرات مخرب محيطي ناشي از تجمع مواد پلاستيکي و غير تخريبپذير، آن را يکي از مهمترين نگرانيها در جهان امروز عنوان کرد و گفت: حجم قابل توجهي از اين زبالهها مربوط به پليمرهاي مورد استفاده در بستهبندي مواد غذايي ميباشد، از اين رو متخصصان و دست اندرکاران صنعت غذا همواره به دنبال يافتن جايگزينهاي زيست تخريبپذير مناسب براي پليمرهاي سنتزي بودهاند.
در سالهاي اخير بيوپليمرهاي طبيعي نظير نشاسته به عنوان جايگزينهايي براي پلاستيکهاي حاصل از مشتقات نفتي در توليد فيلمهاي بستهبندي بسيار مورد توجه قرار گرفتهاند.
مهندس حسینی اظهار داشت: نشاسته از جمله فراوانترين بيوپليمرهاي موجود در طبيعت است که به دليل زيست تخريبپذيري بالا، ارزاني، در دسترس بودن، ايمني مصرف و کاربرد آسان توجه زيادي را به خود معطوف داشته است.
امروزه با توسعه محصولات غذايي، نشاستههاي اصلاح شده با ويژگيهاي کاربردي جديد به بازار عرضه شدهاند. از آنجا که نشاسته معمولا به عنوان يک ماده خام مناسب در ساختار فيلمهاي خوراکي مورد استفاده قرار ميگيرد.
در اين طرح با هدف فراهم نمودن اطلاعات مقايسهاي از انواع نشاسته ذرت موجود در بازار، چهار نوع فيلم خوراکي از نشاسته معمولي، نشاسته پري ژلاتينه، نشاسته اکسيد شده و آرد ذرت تهيه شده و کليه ويژگيهاي عملکردي و کاربردي فيلمهاي حاصل مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج حاصل از انجام طرح نشان داد: فيلم نشاسته اکسيد شده به دليل ظاهر مطلوب و شفافيت از مطلوبیت خوبی برخوردار است.ح/الف
١٢:١٤ ٠٩/٠٢/١٣٩١