معاون برنامهريزي استانداري خراسان رضوي:
جهاددانشگاهي محلي براي كاربردي كردن پژوهش و نقطه عطفي براي توليد ثروت است
معاون برنامهريزي استانداري خراسان رضوي از جهاددانشگاهی این استان، بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)_منطقه خراسان، دکتر عباس نیاوند معاون برنامهريزي استانداري خراسان رضوي روز یکشنبه 10 اردیبهشت ماه جاری در حاشیه بازدید از جهادانشگاهي خراسان رضوي، طی نشستی در محل سالن شورای این واحد، گفت: اگر همه بخشهاي دانشبنيان با يكديگر هم جهت شوند و از موازيكاري خودداري كنند گامي بزرگي در استان برداشته خواهد شد.
دكتر عباس نياوند با اشاره به طرح پژوهشی ارائه شده از سوی جهاددانشگاهی با عنوان «تعیین روشهای کارآمد حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی» اظهار داشت: امسال با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني است و خوشحالم كه اين كار توسط جهاددانشگاهي آغاز شروع شده است؛ براي اين امر كار گروهي تشكيل شده است كه شامل چندين كميته است كه يكي از آنها كميته علمي پژوهشي است كه مسووليت كميته بر عهده رييس جهاددانشگاهي خراسان رضوي قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه جهاددانشگاهي واقعا پلي بين دانشگاهها و توليد است، ابراز داشت: طرحها و پروژهها بايد تجاريسازي شود. جهاددانشگاهي محلي براي كاربردي كردن پژوهش و نقطه عطفي براي توليد ثروت است. اگر نيازهاي اصلي و اولويتهاي جامعه را بدانيم و بعد بر روي آن سرمايه گذاري نماييم، حتما نتيجه بخش خواهد بود.
دکتر نياوند با بيان اينكه تشخيص روش و جهتگيريهاي درست خيلي از مشكلات را حل ميكند، تصريح كرد: شناخت افراد نخبه و انديشمند در مجموعه جهاددانشگاهي مساله بسيار مهمي است و براي اينكه به آينده بهتري نگاه كنيم بايد از اين افراد بهره گرفته شود. در جهاددانشگاهي محصول، ايده، روش و رويكرد جديد بسيار مهم است و حضور، حجم و كيفيت جهاددانشگاهي بايد نسبت به سال گذشته فرق داشته باشد.
معاون برنامهريزي استانداري خراسان رضوي بيان داشت: امكانات بسيار داريم و نياز نيست مكاني جديد بسازيم و بايد از خيلي از امكانات سطح استان به صورت هم پوشاني استفاده شود.
وي خاطر نشان كرد: سال گذشته اعتبارات تحقيق و پژوهش را با هر دستگاه انجام شد كه نتيجه خوبي نداشت اما امسال اگر بودجه را به سوي پژوهشهاي جدي هدايت كنيم ميتواند كمكي خوب و اثربخش باشد.
دکتر نياوند گفت: انديشههاي جديد و فكر خلاق بسيار مهم است. جهاددانشگاهي بايد از روشهاي خلاقانه استفاده كند و سعي كند الگويي را ايجاد نمايد كه بر موضوعات مختلف دانش بنيان اثرگذار باشد.
دکتر غیور مبرهن: جهاددانشگاهي در مقايسه با دانشگاه پتانسيل خوبی دارد و شرايط در آن براي كمك به استان فراهمتر است.
در ادامه این نشست، دكتر مجيد غيور مبرهن رييس جهاددانشگاهي خراسان رضوي با بيان اينكه راه براي كار فراوان است و كارهاي بسياري ميتوان انجام داد، اظهار داشت: رسالت اصلي براي جهاددانشگاهي در مسايل فرهنگي و پژوهشي است و ما بايد به كارهايي بپردازيم كه معمولا در دانشگاهها كمتر به آن توجه ميشود.
وي با اشاره به فعاليتهاي پژوهشي جهاداشگاهي خراسان رضوي اظهارداشت: جهاددانشگاهي مشهد در سه بعد علوم مهندسي، علوم انساني و علوم پزشكي فعاليت ميكند. پتانسيلهايي كه در جهاددانشگاهي استان وجود دارد بسيار بالاتر از پژوهشكدههاي ديگر است.
دكتر غيور مبرهن تاكيد كرد: بسياري از خدمات درماني رويان را در سال جاري خواهيم داشت و اين از كارهاي اصلي ماست و اميدواريم در سال جاري و سال پيش رو فرآيندهاي خوبي داشته باشيم.
رييس جهاددانشگاهي خراسان رضوي تصريح كرد: در گروه مواد و متالوژي، فومهاي آلومينيومي را در دست توليد داريم و خط توليد آن نيز شروع به كار نموده است كه در صنايع نظامي و هواپيمايي كاربرد بسياري دارد. در زمينه علوم انساني، مجوز تاسيس پژوهشكده گردشگري را رسما از تهران گرفتيم كه خدمات خوبي هم در اين بخش ارائه ميشود و در پژوهشكده گردشگري به سوي اين ميرويم كه با توجه به پتانسيلهاي موجود، پژوهشگاه گردشگري داشته باشيم.
وي با اشاره به اينكه در بحث خدمات درماني ما درسطح استان آزمايشگاههاي خوبي داريم، ابرازداشت: خيلي از آزمايشهايي كه در آزمايشگاههاي جهاددانشگاهي انجام مي شود، در خيلي از آزمايشگاهها انجام نميشود. همچنين خدمات بند ناف را داريم و به دنبال ايجاد بانك خون بند ناف نيز هستيم.
دكترغيورمبرهن بيان داشت: خدمات درماني پيسي را در استان شروع كردهايم و موارد خوبي نيز انجام شده است اما چون فضا كم است زياد گستردهاش نكردهايم.
وي در ادامه تصريح كرد: بحثهاي آموزش نيز از ديگر كارهاي جهاددانشگاهي استان است كه در اين زمينه دو مركز علمي كاربردي در مشهد و كاشمر داريم. همچنين آموزشهاي كوتاه مدت از ديگر فعاليتهاي اين مركز است كه حدود 40 تا 50 هزار نفر فراگیر داريم.
غيورمبرهن بيان داشت: در فعاليتهاي عمراني، مجتمع ورزشي جهادانشگاهي خراسان رضوي روز ولادت حضرت فاطمه(س) به صورت رسمي افتتاح خواهد شد و يكسري ساخت و ساز نيز در نيشابور و شهرستانهاي ديگر داريم.
وي خاطرنشان كرد: در مسايل فرهنگي خبرگزاري ايسنا و ايكنا فعاليت دارند و انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد نيز از انتشارات معتبر مي باشد. همچنين در برنامههاي دراز مدت ايجاد خبرگزاري جهان اسلام و سازمان دانشجويان جهان اسلام را داريم.
دكتر غيورمبرهن خاطرنشان كرد: يكي از ويژگيهاي جهاددانشگاهي داشتن شبكه برنامه و عدم موازي كاري با ساير سازمانها است.
در ادامه دکتر مژگان عظیمی قائم مقام معاونت پژوهشی در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی نیز با اشاره به نامگذاری سال 1391 به نام افزایش تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، طرح پژوهشی پیشنهادی معاونت پژوهشی با عنوان تعیین روشهای کارآمد حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی را ارائه داد.
دکتر عظیمی اهداف این طرح را ارائه کارهای عملیاتی برای افزایش تولید و بهبود وضعیت کسب و کار و در نهایت حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی عنوان نمود.ح/الف
١٢:٠٧ ١٦/٠٢/١٣٩١