دبیر ستاد گیاهان دارویی مازندران:
مقوله گیاهان دارویی باید به صورت منسجم در مازندران مدیریت شود
دبیر ستاد گیاهان دارویی مازندران گفت: مقوله گیاهان دارویی باید به صورت منسجم در مازندران مدیریت شود و باید در این خصوص چاره اندیشی شود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران ، مصطفی مهدی نژاد در جلسه ستاد ساماندهی گیاهان دارویی که در اردیبهشت ماه 91 در معاونت برنامه ریزی استانداری مازندران برگزار شد اظهارداشت: گیاهان دارویی از اولویت های کشور محسوب می شود که متاسفانه مغفول مانده است.
وی ادامه داد: برنامه توسعه پایدار گیاهان دارویی در همه جا در حال کار است که متاسفانه سهم ما اندک است و باید توسعه یابد.
رئیس جهاددانشگاهی مازندران و دبیر ستاد گیاهان دارویی مازندران با اشاره به آغاز طرح توسعه پایدار گیاهان دارویی از گلوگاه گفت: کشاورزان گلوگاه استقبال بسیار خوبی از این طرح کردند و همچنین فرماندار نکا نیز موافقت کرد که کل منطقه در اختیار ستاد گیاهان دارویی قرار گیرد و برنامه ما این است که این طرح از گلوگاه تا رامسر توسعه یابد.
مهدی نژاد تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال رییس جمهور پای کار است که بحث کشاورزی را در کشور سروسامان دهد ما نباید این فرصت را از دست دهیم و از این فرصت بهره مند شویم.
وی افزود: در صورتی که امسال در بحث توسعه گیاهان دارویی و کشاورزی حرکت رو به جلویی نداشته باشیم قطعاً عقب خواهیم ماند.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران با تاکید بر اینکه مقوله گیاهان دارویی باید به صورت منسجم در مازندران مدیریت شود افزود: در بحث کاشت ، داشت و برداشت گیاهان دارویی در استان انسجام خاصی وجود ندارد که باید در این خصوص چاره اندیشی جدی صورت گیرد.
مهدی نژاد اظهار داشت: کمبود مکانی مناسب جهت تامین بذر و نهال مرغوب در استان ، کمبود صنایع بسته بندی و خشک کردن مناسب گیاهان دارویی ، آگاهی اندک در خصوص توسعه گیاهان دارویی ، محدودیت توسعه سطح زیرکشت عرصه های زراعی استان و آگاهی اندک در زمینه کاشت گیاهان دارویی در اقلیم های متفاوت استان از جمله نقاط ضعف توسعه گیاهان دارویی در استان محسوب می شود.
وی ادامه داد: بهره برداری غیرمجاز از طبیعت ، عدم وجود روش های مناسب برداشت گیاهان از عرصه های طبیعی ، نبود نقشه پراکنش و عدم وجود اطلاعات کافی در خصوص رویشگاه های گونه های دارویی و محصولات فرعی عرصه های طبیعی ، نبود اطلاعات دقیق و صحیح از تراکم پوشش گونه های دارویی و محصولات فرعی و نبود بازاریابی فعال بین المللی از جمله مسایل و مشکلات گیاهان دارویی در عرصه های طبیعی به شمار می رود.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: تحقیقات و آموزش ، کاشت ، داشت و برداشت و صنایع تبدیلی و فرآوری و بازاریابی و فروش از جمله برنامه های عملیاتی ستاد گیاهان دارویی مازندران محسوب می شود.
گفتنی است در این جلسه تصویب اولیه کلیات نقشه راه گیاهان دارویی و طب ایرانی استان انجام شد که برای تصویب نهایی در جلسه آتی در حضور استاندار برنامه ریزی صورت می گیرد.
٠٧:٢٥ ٠٣/٠٢/١٣٩١