دومین جلسه شورای سیاستگذاری همایش ملی حقوق بین الملل در آیینه علوم روز در ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی واحد آذربایجان غربی ولی عاقلی رییس جهاد دانشگاهی استان و رییس همایش ملی حقوق بین الملل در دومین جلسه شورای سیاستگذاری این همایش با اشاره به اهداف و ضرورت برگزاری چنین رویدادهایی از همکاریهای علمی دانشگاهها در معرفی اعضای کمیته داوران تقدیر نموده و گفت: اجرای هر چه کیفی تر این چنین رویدادهایی در سطح کشور برای منطقه از سوی دانشگاهها و مراکز علمی بسیار موثر و مفید می باشد .
وی افزود: باید با مشارکت همه مراکز علمی و اجرایی چنین رویدادهایی مقدمه برای همایش های تخصصی کاربردی تبدیل شود .
وی همچنین از تشکیل کمیته های علمی و داوری و اجرایی این همایش خبر داد و افزود: گروههای علمی در جهت ارتقاء علمی و تخصصی و هرچه کیفی تر کردن این همایش معاونت فرهنگی این نهاد را در اجرای کمی وکیفی وکاربردی تر کردن نتایج حاصله مشارکت می نمایند.
رییس همایش ملی حقوق بین الملل در آیینه علوم روز اظهار کرد:حقوق بين الملل يكي از رشته های پر اهمیت و بکر حقوقی می باشد که ارتباطی ناگسستنی و بین رشته ای با سایر علوم و نیازها و حوزه های مختلف جوامع در عرصه بين الملل امروزين دارد.
عاقلی با اشاره به اینکه در عرصه های کنونی لزوم بیش از پیش تقویت روابط در سطح بین المللی و توسعه همه جانبه کشور های اسلامی احساس می شود افزود: کشور های اسلامی باید با تاسی از حقوق بین الملل اسلامی مبنای روابط خود را در سطح بین المللی پایه ریزی نمایند که برگزاری این چنین همایش هایی می تواند زمینه لازم برای فراهم کردن مفدمات توسعه گسترده روابط در سطح بین الملل را فراهم نماید.
عاقلی گفت: امروزه همبستگي مادي و معنوي كشورها سنگ زير بناي نظام بين المللي است و رشد و تعالي آنها مستلزم تعامل در سطحي افزون تر از سطوح ملي و در عرصه نظام بين الملل وبر اساس اهداف غایی انسانیت وبشریت مي باشد.
وي ادامه داد:تبديل شدن اين نظام بين الملل به بستري براي رشد و بالندگي و رفاه جوامع و انسانها نيازمند حقوقي به نام حقوق بين الملل است كه در واقع تجلي زيست اجتماعي در جامعه بين المللي براي دست يازيدن به آرمان هاي مادي و معنوي و واقعي بشري است که با تدبری ومطالعه ای تاریخی وتطبیقی متوجه می شویم بستر اغلب واژگان حقوق بشر ویا روابط بین الملل در تلالو مفاهیم قرآنی و اسلامی نهادینه شده و وجود دارد که باید با بررسی علمی احصا استخراج وبرای دنیا با گفتمانی متناسب معرفی شود .
دکتر ظهری رییس دانشگاه پیام نور استان نیز در این جلسه برگزاری همایش هایی در چنین سطح ودر چنین حوزه هایی که محدود به تهران و یا استانهای بزرگ است را باعث رویش های فکری و اندیشه ای جدید برای اساتید و دانشجویان در مباحث علوم انسانی عنوان کرد وافزود: باعنایت به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص رشته های علوم انسانی ،تحرک فکری در این حوزه ها بسترهایی نیاز دارد که چنین همایش هایی با حضور اساتید برجسته ملی به خروجی مدنظرآن می انجامد .
وی برگزاری همایش های علمی را عاملی جهت زدودن رخوت وعدم ایده پردازی و عدم تولید محتوا در این راستا ذکر کرد .
وی حضور اساتید برجسته ملی را فرصتی مغتنم برای دانشجویان ذکر کرد و افزود:این امر انگیزه ای دو چندان برای تحرک اندیشه ای دانشجویان و حتی پاسخ به سوالاتی که شاید کتابها نیز نتوانسته اند اندیشه دانشجو را اغنا کنند ، ایجاد می کند.
وی به برگزاری چنین همایش هایی در استان و سلسله دار بودن آن تاکید کرد.
دکتر علیجانپور رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت : امروز ویژگی اصلی و متمایز کننده دانشگاه های برتر در عملی کردن تئوریها و تولید علم با ابزارهای علمی عملی است که انتظار می رود این همایش ملی با توجه به عنوانش در این سطح بتواند بدرستی این مهم را پیاده نماید .
وی بر تخصصی تر کردن دومین دوره این همایش جهت کاربردی تر کردن آن تاکید کرد .
وی با اشاره به همکاری مرکز علمی کاربردی استان و گروههای حقوق مراکز این دانشگاه اظهار کرد : شاخص های ارتقاء هر دانشگاه تولید علم و کاربردی کردن آن می باشد که از این همایش ها در طراحی اولیه چنین انتظاری می رود . وی با مورد تاکید قرار دادن و توسعه چنین رویداد های علمی در سطح کشوری و با حضور اساتید برجسته گفت : تعریف و طراحی و برگزاری این همایش ها شخصیت علمی منطقه را از طریق دانشگاه ها ارتقاء داده و نگاههای علمی دانشگاهیان و دانشگاهها را به استان جلب می نماید که از برکات چنین همایش هایی است .
رضازاده دبیر علمی این همایش نیز با اشاره به اهداف همايش گفت: بررسي نقش مطالعه حقوق بين الملل در ارتباط با نيازها و ضرورت هاي جامعه امروز،تشريح تاثير حقوق بين الملل بر استفاده پوياتر و بهينه تر در علوم مختلف روز ،فضا سازي علمي براي مطالعه تخصصي تردر مباحث حقوق بين الملل و بررسي علمي وعملي و كارشناسي مبحث حقوق بين الملل از ابعاد مختلف از جمله اهداف مهم اين همايش مي باشند.
وی با اشاره به بخش اصلی و ویژه این همایش خاطرنشان ساخت: واژگان حقوق بین الملل در تلالو قرآن و اسلام محور ویژه این همایش می باشد.
وی محورهاي همايش را در 7 محور حوزه هاي مرتبط و زير مجموعه اقتصادي ،سياسي ، توريسم و گردشگري ، تاريخي و مطالعات تطبيقي ، فرهنگي واجتماعي ، محيط زيست و بخش آزاد ذكر كرد و خاطرنشان ساخت: حوزه هاي مرتبط اقتصادي و تجارت ، حوزه هاي مرتبط سياسي و روابط بین الملل ، حوزه هاي مرتبط توريسم و گردشگري ، مطالعات تطبيقي بین المللی در سایر حوزه های گرایش های حقوق ، حوزه هاي مرتبط فرهنگي و اجتماعي ،حوزه هاي مرتبط محيط زيست ، حوزه های مرتبط در خصوص حقوق و جرایم سایبری و موضوعات بین رشته ای حقوق بین الملل و سایر گرایش ها ی حقوق از جمله محورهای این همایش می باشند .
رضازاده اظهار کرد: با توجه به پیشرفت روز افزون صنایع و فن آوری های نوین در دنیا و پیچیدگی ها و تحولات روابط و حقوق افراد در جامعه بین الملل توجه به برگزاری همایش های علمی در زمینه حقوق بین الملل هر روز ضروری تر می شود و از سوی دیگر نظر به اینکه منابع تئوری ها و سرفصل های دروس در دانشگاهها حدودا چهار دهه قبل طراحی شده اند و پاسخگوی نیازهای روز بین المللی نمی باشند، لازم است مراکز علمی و تحقیقاتی و دستگاههای اجرایی و قضایی مرتبط در تعامل با یکدیگر موضوعات و مباحث حقوقی، سیاسی و اقتصادی روز حقوق بین الملل و علوم میان رشته ای مرتبط با آن را مورد کنکاش قرار داده و راهکارهای جدید متناسب با مقتضیات زمانی و مکانی ارائه نمایند.
وی ادامه داد: امروز روابط اقتصادی و خصوصی افراد در فضای مجازی گسترش یافته و بحث تجارت بین الملل یا توافقات با امضای الکترونیکی در داخل و خارج کشورها رایج شده و یا جرایم به فضای سایبری کشیده شده و امروزه جرایمی مثل سرقت، تهمت و افترا ، تجاوز به حقوق افراد و ... ایراد خسارتهای مادی و معنوی و ... در این فضا صورت می گیرد و تعقیب قضایی و جزایی در عرصه بین الملل نیز توسط پلیس بین الملل و انترپول بایستی متناسب با شرایط جدید صورت پذیرد.
رضازاده : این همایش در سطح ملی برگزار شده و اساتید بنام و اصلی کشور در این رشته و محورهای مرتبط همایش حضور دارند .
وی گفت مقالات مورد تایید شده داوری با عنایت به ترکیب داوران ملی ، منطقه ای و استانی و نیز مشارکت علمی اعضای هیات علمی دانشگاه های مختلف از سطح بالای داوری برخوردار بوده و برگزیدگان می توانند از امتیاز پژوهشی لازم برای همایش ملی برخوردار باشند .
وی ادامه داد: هر مقاله توسط چند داور مختلف ارزیابی ، بازبینی ومورد داوری قرار گرفته است.
دبیر علمی همایش اظهار کرد:مراسم اختتامیه این همایش ملی با حضور با حضور اساتید بزرگ حقوق ایران همچون دکتر محمود عرفانی و دکتر سید محمد هاشمی و مسئولان ملی و استانی در محل سالن آمفی تئاتر دانشکده فنی مجتمع شماره 3 دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار می شود.
در ادامه جلسه امین رستم زاده نایب رییس و دبیر همایش با اشاره به عوامل موثر در توسعه و تحول حقوق بين الملل گفت:بغير از عوامل حقوقي عوامل ارزشی دینی اقتصادي، بازرگاني ،تاريخي ،جغرافيايي، سياسي ،علمي و فني و فرهنگي نظامي جامعه شناختي كه در پروسه زماني خاصي سبب رسيدن حقوق بين الملل به اين مرحله شده است براي بلوغ و توسعه مترقيانه تر نيازمند نگرش تخصصي تر از ابعاد بكر به اين رشته حقوق هستيم.
وي گفت: در مقطع كنوني با عنايت به ضروريات فعلي و پيشرفت تكنولوژيكي جوامع و لزوم بهره وري و مديريت زماني و مكاني و مادي در حوزه هاي مختلف يك كشور مي طلبد كه ضمن ايجاد و توسعه روابط بين المللي كشورها روابط آنها از هر جهت علمي تر و نظامندتر واصولی تر وانسانی تر شكل بگيرد.
وي ادامه داد:شكل گيري اين ارتباطات در نظام بين المللي مستلزم نگرش پژوهش محورانه و اساس بندي و تعريف اين تعاملات با چنين ابزار تخصصي علمي و مديريت دقيق و ريز آن است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با اشاره به اینکه استلزامات علمي توسعه پايدار می طلبد تا امروزه روابط انسانها و جوامع در تمامی ابعاد سعی در درنوردیدن مرزها برای هدف نهایی سعادتمندی ورستگاری بشر پیش رود گفت: لزوم توجه و اهمیت به این رشته حقوقی به یکی از ضروریات مديريتي در سطحی فراملی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این مهم باعث توجه و تدبر و تعقل و نگاه موشکافانه تر به موضوعات حقوق بين الملل می شود.
رستم زاده گفت: این چنین ضرورتی باعث می شود تا سمت و سوی پژوهش های اندک صورت گرفته در زمینه حقوق بین الملل از حوزه تئوری و مطالعات تطبیقی و تاریخی به سمت مطالعات بر اساس نیاز سنجی ها و موضوعاتی که کاربردی و مبتلابه برای مخاطبین است پیش رود و در نتیجه بستر مناسب و علمی برای توسعه نظام جمهوری اسلامی ایران را فراهم نماید.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي گفت: اهمیت و ضرورت توجه محتوایی به پژوهش ها در حوزه های حقوق بین الملل در راستای توسعه سایر بخش های جامعه زمینه را برای شناسایی مطالعات بین رشته ای با سایر حوزه های کاربردی علوم دیگر با حقوق بین الملل را بسیار پر اهمیت کرده است.
وی ظرفیت های مطالعاتی و پژوهش رشته حقوق بین الملل را برای توسعه و غنی سازی سایر حوزه های علوم دیگر در راستای توسعه و تعالی کشورها و جوامع بسیار زیاد عنوان کرد.
دبير همايش ملی حقوق بين الملل در آيينه علوم روز گفت: امروزه برای شروع اقدام و انجام هر کاری باید چشم اندازی جهانی و بین المللی داشته باشیم و این ضرورت اقتضا می نماید تا فضای بین المللی مورد نظر و از همه مهم تر قوانین حاکم بر آن را کاملا تخصصی شناسایی و استخراج نموده و بعد از حصول این شناخت در مرحله اصلی تر بر روی هرکدام از این نظام های حقوقی تقسیم بندی شده حاکم بر آن مواجه هستیم مطالعاتی کارشناسی و تخصصی با رویکردی کاربردی جهت پیاده نمودن برنامه هایمان داشته باشیم.
رستم زاده افزود: این چشم انداز جهانی برای اینکه با ابزارهای منطبق با ارزشهای معنوی و اصیل اسلامی صورت گیرد می طلبد تا یک رویکرد پژوهشی و علمی به موضوع داشته باشیم.
وی ادامه داد: در واقع این مهم نشان می دهد که حقوق بین الملل در دنیای کنونی ضرورتی عجین شده با علوم کاربردی مختلف در عرصه بین الملل امروزی دارد و هر کشور برابر با ارزشها و خاستگا های دینی و اجتماعی خود برای تحقق این مهم برنامه ریزی می کند.
وي گفت:در چنين فضايي بين المللي ضرورت و اقتضائات تعاملات بين المللي كشورها لزوم پژوهش و تدبر به اصول حاكم بر حقوق بين الملل و استخراج و تدبر و مطالعه بر روي ظرفيت هاي تخصصي و كاربردي ساير علوم و يا نيازهايي كه كشورها را به سمت جهاني شدن سوق مي دهد انكار ناپذيرتر مي نماياند.
دبير اين همايش ملی لزوم توجه به بحث ها و حوزه هاي مختلف علوم اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي ،سياسي ، گردشگري ،محيط زيست و ... را از منظر بين المللي نيازمند يك مطالعه و پژوهش بين رشته اي با حقوق بين الملل بصورت كاربردي حياتي ذكر كرد و خاطرنشان كرد:هدف از برگزاري اين همايش ايجاد رويكردي نوتر و جديدتر و متفاوت تر به پژوهشهاي مد نظر بر اساس ظرفیت های بومی کشورها در حقوق بين الملل است.ح/الف