همايش ملي فناوري نوين درصنايع شيميايي به همت پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران با حضور رييس جهاد دانشگاهي در سالن شهيد مطهري دانشگاه تربيت مدرس آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ،مهندس عباس بايگان، دبير اجرايي همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي اظهار كرد: جهاد دانشگاهي به عنوان بزرگترين نهاد تحقيقاتي فناورانه در كشور، فعاليتهاي دانش بنيان در حوزههاي پژوهشي و آموزشي را ماموريت اصلي خود ميداند.
وي گفت: پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران به عنوان نخستين پژوهشكده جهاد دانشگاهي براي حمايت از پژوهشگران و نخبگان صنعت و دانشگاه و انتقال فناوريهاي نوين به نقاط مختلف كشور در راستاي تحقق برنامههاي توسعهيي در افق ۱۴۰۴ و انتشار نتايج تحقيقات بومي و منطقهاي در حوزههاي مختلف صنايع شيميايي و معرفي فناوريهاي نوين در اين حوزه، دبيرخانهدائمي همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي را در سال گذشته راهاندازي كرد.
بايگان افزود: در اين راستا از شهريور ماه سال ۹۰ فراخوان اين همايش به تمامي مراكز دانشگاهي، پژوهشي، صنعتي و توليدي ارسال شد و تا پايان اسفند ماه سال گذشته ۳۴۷ مقاله در حوزههاي نانو فناوري، زيست فناوري، صنايع غذايي دارويي، صنايع شيميايي و پليمر، صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و انرژي به دبيرخانه دائمي همايش واصل شد كه پس از داوري مقالات ۱۹۶ مورد پذيرش قرار گرفت كه به دليل محدوديت در زمان ارائه به صورت پوستر ارائه مي شوند.
دبير اجرايي همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي با بيان اين كه قرار است اين همايش ملي به صورت ساليانه با معرفي فناوريهاي نوين در حوزه صنايع شيميايي ادامه يابد، اظهار اميدواري كرد كه اين همايش با رسيدن به جايگاه شايستهي خود در كشور به عنوان قطب علمي معرفي فناوريهاي نوين در حوزهي صنايع شيميايي با شعار «توسعه پايدار صنايع شيميايي كشور با كاربرد فناوريهاي پيشرفته از جمله نانو فناوري و زيست فناوري با هدف كاهش مصرف انرژي و حفظ محيط زيست» به صورت بينالمللي برگزار كرد.
براساس اين گزارش دكتر علي شكراللهزاده، رييس پژوهشكده توسعهي صنايع شيميايي ايران هم اظهار كرد: پژوهشكدهي توسعهي صنايع شيميايي ايران يك كارخانه پژوهشي است كه محصول اصلي آن توليد سلولهاي بنيادي فناوريهاي نوين در كشور است. فناوريهاي نوين در كشورهاي در حال توسعه به معني ايجاد يك فناوري مورد نياز است كه هنوز در اين كشور راهاندازي نشده است.
وي ادامه داد: فرآيند توسعه فناوري يك تلاش جمعي هماهنگ بوده كه بازيگران آن هم از هم مستقل و هم به هم وابستهاند. در صنايع شيميايي اين فرآيند از مطالعه و بررسي آزمايشگاهي آغاز و به راهاندازي يك واحد صنعتي منتهي ميشود. همچنين در اين فرآيند بخشهاي دانشگاهي پژوهشي، مراكز فناوري و قطبهاي سرمايهگذاري، بايد هر يك نقش خود را به صورت هماهنگ و به موقع ايفا كنند كه در غير اين صورت اتفاق چندان با ارزشي در راستاي توسعه، اشتغال و ارزش افزوده در كشور نخواهد افتاد.
شكراللهزاده با اشاره به اين كه پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران به عنوان يكي از قطبهاي فناوري و با همكاري دانشكدهي مهندسي شيمي دانشگاه تربيت مدرس اين همايش را برگزار كرده است، خاطرنشان كرد: دبيرخانه دائمي همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي در استمرار اين حركت به صورت يك تشكيلات اجرايي، مصوبات و برنامههاي همايش را پيگيري و در جهت تكميل نواقص در سالهاي آتي خواهد كوشيد كه از جمله فعاليتهاي اين دبيرخانه ميتوان به تهيه گزارشي از رتبهبندي دانشگاهها، مراكز فناوري، ادارات پژوهشي، سازمانهاي دولتي و قطبهاي بخش خصوصي از نظر ميزان ايفاي نقش در فرآيند ايجاد فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي اشاره كرد.
گفتني است، همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي تا سوم خرداد ماه در دانشگاه تربيت مدرس ادامه دارد.
رييس جهاد دانشگاهي :صنايع شيميايي از مهمترين عرصههاي نقش آفريني جهاد دانشگاهي است
دكتر محمدحسين يادگاري كه در افتتاحيه همايش ملي فناوريهاي نوين در صنايع شيميايي در دانشگاه تربيت مدرس سخن ميگفت، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي در سال ۵۹ تاسيس شده و در ابتداي كار پيگيري مسائل فرهنگي در دانشگاهها را در دستور كار خود قرار داد و در سالهاي پس از آن به عنوان پل ارتباطي دانشگاه و صنعت معرفي شده و فعاليتهاي ارزندهاي در اين زمينه انجام داد.
وي با اشاره به فعاليتهاي تحقيقاتي و فرهنگي گسترده جهاد دانشگاهي از بدو تاسيس تاكنون تصريح كرد: جهاد دانشگاهي داراي ۱۲۰ مركز تحقيقاتي، ۴۳ واحد دانشگاهي و تعداد بسياري گروه پژوهشي است كه در طول سالهاي فعاليتهاي خود اقدامات ارزندهاي انجام داد.
يادگاري افزود: استحصال مواد اوليه گياهان دارويي از زمينه هاي باارزش فعاليت محققان جهاد دانشگاهي است كه در اين زمينه تفاهمنامهاي بين پژوهشكده گياهان دارويي و پژوهشكده توسعهي صنايع شيميايي منعقد شده است.
وي با بيان اين كه فعاليتهاي انجام شده در زمينه صنايع شيميايي از جمله مهمترين و ارزندهترين فعاليتهاي جهاد دانشگاهي است، تصريح كرد: جهاد دانشگاهي در زمينهي رشتههاي فني مهندسي فعاليتهاي فراواني را انجام داده و در دست اقدام دارد كه ميتوان به فعاليتهاي اين نهاد در زمينه نفت و گاز و استفاده از مواد انرژيزا و پاكسازي محيطهاي صنعتي اشاره كرد.
رييس جهاد دانشگاهي در پايان با ابراز اميدواري نسبت به گسترش فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در راستاي حل مشكلات كشور تاكيد كرد: براي ترسيم آينده هر چه مطلوبتر جهاد دانشگاهي و اصلاح زيرساختها نيازمند همكاري و همفكري انديشمندان دانشگاهي و حوزوي هستيم.