٠٣:٢٨ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
امکان تشخیص جنسیت جنین از هفته هفتم جنینی در مرکز درمان ناباروری آذربایجان(وابسته به جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی)

امکان تشخیص جنسیت جنین از طریق خون مادر در هفته هفتم جنینی در مرکز درمان ناباروری وتحقیقات سلولهای بنیادی آذربایجان فراهم گردید.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان ، الهام غدیر خمی، مدیر مرکز درمان ناباروری وتحقیقات سلولهای بنیادی آذربایجان وابسته به جهاددانشگاهی استان با اعلام این خبر گفت :با گسترش فن آوری در عرصه تکنولوژی، این مرکز با در اختیار داشتن آزمایشگاه تخصصی ژنتیک ، تشخیص جنسیت جنین از طریق خون مادر، ازهفته هفتم جنینی را امکان پذیر نموده است .

غدیرخمی گفت :با توجه به اینکه روشهای رایج تشخیص جنسیت قبل از تولد ،مانند آمینوسنتز وcvs تهاجمی بوده و با احتمال سقط جنین همراه میباشد لذا استفاده از این روشها را تنها برای مادرانی که خطر ابتلا جنین آنها به انواع نقائص ژنتیکی بالاست توصیه می کنند اخیرا مشخص گردیده که مقدار کمی از DNA جنین در خون مادر وارد می شود و از همین طریق می توان با روش حساس PCR کروموزوم Y را ردیابی نمود و جنسیت جنین را پیش بینی کرد. وی گفت :در این روش با استفاده از تکنیک PCR و با استفاده از پروبهای اختصاصی مربوط به کروموزوم Y بعد از میلیونها بار تکثیر DNA بدنبال قطعات اختصاصی کروموزوم Y در خون مادر می گردیم. نتیجه این تست به دو صورت Positive و Negative گزارش می شود .

 Positive به معنی وجود کروموزوم Y در نمونه خون مادر می باشد که قطعا از DNA جنین وارد شده است و در نتیجه جنین پسر می باشد. البته چنانچه حاملگی از نوع چند قلویی باشد با مثبت شدن تست فقط می توان گفت که حداقل یکی از جنین ها پسر می باشد. وNegative به معنی عدم وجود کروموزوم Y بوده که به معنی دختر بودن جنین یا جنین ها می باشد البته تفسیر دومی هم برای نتیجه منفی وجود دارد و آن بدین معنی است که میزان DNA جنینی در خون مادر بقدری کم بوده امکان تجسس کروموزوم Y در آن وجود نداشته است در چنین شرایطی می توان یک یا دو هفته بعد مجددا تست را تکرار کرد. مدیر مرکز درمان ناباروری آذربایجان در خصوص مزایای این روش گفت :این روش در مقایسه با روشهای آمینوسنتز وcvs روش بسیار ارزان قیمت وکم خطر برای مادر وجنین است واز سوی دیگر در روش سونوگرافی معمولا زودتر از هفته شانزدهم بارداری امکان تشخیص جنسیت جنین وجود ندارد .

 گفتنی است با تشخیص زود هنگام جنسیت با این روش درخانواده هایی که بیماری ژنتیکی وابسته به جنس یا محدود به جنس وجود دارد، جنسیت جنین سالم یا بیمار بودن آن را مشخص می کند وبرای سقط درمانی میتوان اقدامات لازم را سریعتر از گذشته انجام داد همچنین این روش برای خانواده هایی که از روی کنجکاوی تمایل دارند هر چه زودتر جنسیت جنین خود را بدانند نیز مناسب است.

٠٨:٣٤ ٢٠/٠٣/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد