با تلاش محققان جهاد دانشگاهي صورت گرفت:
ساخت سامانه جامع كنترل تردد و دسترسي در سازمانها و مراكز حساس كشور
پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي موفق به طراحي و ساخت انواع گذرگاه(گيت)هاي كنترل و دسترسي در قالب يك سامانه جامع شدند كه مي توان از طريق اين سامانه، مديريت تردد و دسترسي در سازمانهاي بزرگ و كوچك را به صورت سيستمي و با حداقل نياز به نيروي انساني انجام داد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خواجه نصير الدين طوسي،مهندس تابش، عضو هيأت علمي جهاددانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي و مجري طرح گيتهاي تردد در اين خصوص اظهاركرد: امكان ايجاد گزارشهاي آماري، بررسي و ثبت زمان تردد هر فرد، امكان ايجاد زمان بنديهاي مختلف، ثبت و پيگيري موقعيت مكاني هر فرد، مشاهده تمامي ترددها با جزييات در هر ناحيه، امكان و تعريف و دستهبندي روزهاي متفاوت سال، امكان مديريت و تنظيم سخت افزار توسط نرم افزار، امكان نصب مانيتور ونمايش عكس ومشخصات عبوركنندگان، امكان بازيابي تصاوير DVR بر اساس زمان رخدادها و فرد عبور كننده، امكان گروهبندي پرسنل و تعيين زمانهاي مجاز دسترسي براي هر گروه، امكان تعيين سطوح دسترسي مختلف پرسنل بر اساس ردههاي سازماني، امكان اتصال به سيستمهاي مختلف از قبيل حضور و غياب، امكان تعيين نواحي مختلف سازمان و تعيين زمانهاي مجاز دسترسي به هر ناحيه و همچنين امكان ضبط تصاوير عبور كنندگان قبل و بعد از ورود و مشاهده آن در برنامه گزارشگري ازجمله قابليتهاي عمومي سامانه جامع كنترل و دسترسي است كه در قالب انواع گذرگاه(گيت)هاي تردد در جهاددانشگاهي واحد خواجه نصير الدين طوسي با سفارش متقاضيان داخلي طراحي و ساخته مي شود.
وي با بيان اين كه گيتهاي تردد در انواع سازمانهاي اداري و نظامي كاربرد دارد، تصريح كرد: با مطرح شدن موضوع حفاظت پيراموني و كنترل تردد در اماكن و محيطهاي اداري حساس، گيتهاي تردد از اهميت دو چنداني برخوردار شده و واحد خواجه نصير الدين طوسي جهاد دانشگاهي طراحي و ساخت آن را در دستور كار قرار داده است. با استفاده از گيتهاي تردد ميتوان بخشهاي مختلف يك اداره و يا سازمان نظامي را براي افراد و پرسنل آن طبقه بندي كرد تا آنها براي ورود به هريك از بخشها طبقه بندي شده و به صورت سيستماتيك كنترل شوند. سامانه جامع كنترل و دسترسي داراي دو قسمت نرمافزاري و سخت افزاري است كه در بخش نرم افزاري عمليات مديريت كنترل تردد و دسترسي به صورت زون بندي شده انجام شده و بخش سخت افزاري نيز به اجرايي كردن برنامههاي نوشته شده در اين سامانه ميپردازد.
عضو هيأت علمي جهاددانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي ادامه داد: مطالعات اوليه براي طراحي و ساخت گيتهاي تردد از سال 86 آغاز شده و موفق شديم در پايان همان سال نخستين نمونه آن را بسازيم. اين گيتها داراي انواع مختلف بوده كه با توجه به كاركردهاي متفاوت، ساخته شده است كه ميتوان به گذرگاه كنترل تردد فضاي باز ، گذرگاه كنترل تردد شيشهيي سريع ، گذرگاه كنترل تردد بالهيي، گذرگاه كنترل تردد دو باله ، گذرگاه كنترل تردد سه شاخه، گذرگاه كنترل تردد نوري، گذرگاه كنترل تردد شيشهاي گردان، گذرگاه كنترل تردد تمام قد و... اشاره كرد.
وي با بيان اينكه انواع اين گيتها براي سازمانها و دستگاههايي مانند مجلس شوراي اسلامي، سازمان انرژي اتمي ايران، صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، سازمان اسناد و كتابخانه ملي و... ساخته شده است، عنوان كرد: طراحي و ساخت اين گيتهاي تردد براي جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي حجم بالاي سرمايهگذاري را در پي داشته است و با توجه به كيفيت بهتر از نمونه خارجي توانستهايم محصولات خود را تا چند برابر ارزانتر از قميت نمونه وارداتي به متقاضيان عرضه كنيم.
تابش با اشاره به گذرگاه كنترل تردد شيشهيي سريع به عنوان يكي از انواع گذرگاههاي كنترل تردد ساخت جهاد دانشگاهي افزود: اين محصول ضمن انطباق كامل با سيستم جامع كنترل تردد جهاد دانشگاهي (JDACCESS) و قابليت پشتيباني از ديگر سيستمهاي كنترل تردد استاندارد در مكانهاي عمومي پرتردد مانند مترو، ايستگاههاي اتوبوس، كانترهاي فرودگاهي، اماكن تجاري، ورزشگاهها و ... كاربرد داشته و ميتواند در هر دقيقه 40 تردد را كنترل كرده و ثبت كند.
وي درباره نحوه كار اين گذرگاه تصريح كرد: در صورت تنظيم دستگاه بر روي حالت بسته با دريافت سيگنال فرمان از سوي سيستم كنترل تردد و در صورت مجاز شناخته شدن ورود، موانع شيشهيي كنار رفته و به فرد اجازه عبور ميدهد و به همين حالت در صورت غير مجاز شناخته شدن ورود، موانع شيشهيي بسته شده وامكان عبور را از فرد ميگيرد. در مواقع عبور بيش از يك نفر و يا عبور از جهت مخالف، حسگرها آلارم ميدهد اما به دليل تعبيه حسگر در دستگاه، خطر بسته شدن شيشه و قرار گرفتن فرد در بين آن به صفر رسيده است. همچنين گذرگاه كنترل تردد شيشهيي سريع داراي ويژگيهايي مانند ايجاد امكان سرعت تردد بسيار بالا، ثبات عملكرد و پيشبيني موارد ايمني، طراحي بسيار زيبا متناسب با مكانهاي لوكس، امكان تعبيه UPS داخلي براي مواقع اضطراري قطع برق، امكان تعبيه نمايشگر نوراني روي شيشهها به منظور تشخيص باز يا بسته بودن درها، سيستم حركتي موتور DC به همراه گيربكس بوده و در مواقع اضطراري مانند قطع جريان برق يا پيشامدهاي غير منتظره، امكان برنامهريزي براي دستگاه به گونهاي كه شيشهها در حالت بسته يا باز باقي بمانند وجود دارد.
تابش در پايان با بيان اينكه گذرگاه كنترل تردد نوري نيز يكي ديگر از انواع گذرگاههاي ساخته شده است كه در اماكن حساس كه شخصيتهاي مهم و برجسته كشوري و لشگري تردد ميكنند قابل استفاده است، خاطرنشان كرد: با استفاده از اين محصول ميتوان بدون مانع فيزيكي و همراه با تكريم ارباب رجوع و سرعت عمل بالا، عمليات كنترل ورود و خروج و ثبت آمار تردد افراد، ويلچر، كالا و ... را انجام داد. ح/الف
١٦:٣٩ ١٩/٠٤/١٣٩١