بررسی درمان ضايعات بافتي در پزشكي ترميمي در ششمین سمینار ماهانه گروههای علوم و فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی
«درمان ضايعات بافتي در پزشكي ترميمي» در ششمین سمینار ماهانه گروههای علوم و فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی بررسي شد.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، ششمین سمینار ماهانه گروههای علوم و فناوری این واحد روز پنجشنبه 29 تیرماه در پژوهشکده اقبال این واحد برگزار شد.
در این سمینار دکتر حجت نادری در سخنرانی خود با عنوان «درمان ضايعات بافتي در پزشكي ترميمي» گفت: پزشكي ترميمي بمنظور درمان ضايعات بافتي داراي سه نسل ميباشد: نسل اول: تزريق سلول هاي بنيادي اتولوگ در ناحيه ضايعه. نسل دوم: ساخت تكه هاي بافتي پيش ساخته از طريق مهندسي بافت در آزمايشگاه و سپس قرار دادن آن در ناحيه ضايعه و نسل سوم (حال حاضر و آينده): باززايي بافت آسيب ديده به صورت درجا (in situ) از طريق افزايش لانه گزيني (homing) هدفمند سلول هاي بنيادي اندوژنوس و اگزوژنوس در ناحيه ضايعه.
وی دستيابي به نسل سوم پزشكي ترميمي را به دو صورت در حال بررسي و انجام تحقيقات عنوان کرد و گفت: در روش اول، عده اي از محققين با دستكاري هاي ژنتيكي و يا از طريق پيش تيمار هاي دارويي در صدد افزايش كموكاين رسپتورهاي سطحي روي سلول هاي بنيادي دخيل در لانه گزيني هستند تا از اين طريق ميزان رسيدن و ماندگاري سلول هاي بنيادي را در ناحيه ضايعه افزايش دهند كه به تبع آن منجر به باززايي درجاي بخش آسيب ديده شود. در روش دوم، عده اي ديگر از محققين از طريق مهندسي ناحيه ضايعه هدف (نه سلول بنيادي) سعي در افزايش مهاجرت و لانهگزيني هدفمند سلولهاي بنيادي در آن قسمت ضايعه دارند.
در گروه سلول هاي بنيادي و پزشكي ترميمي جهاد دانشگاهي خراسان رضوی، هر دو روش و تركيبي از دو روش ايده پردازي شده و با رهنمود هاي عالي دكتر بهرامي در حال انجام است و نتايج آن به صورت مقاله چاپ خواهد شد.
وی ابراز اميدواري کرد: با انجام تحقيقات بيشتر بر روي مدل هاي حيواني در آينده اي نه چندان دور بتوانيم به نتايج خوبي دست يابيم تا پتانسيل اين روش ها را در حل مشكلات سلول درماني اجرايي نماييم.
٠٨:٢٥ ٠٨/٠٥/١٣٩١