پذیرش مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهی مازندران در سیزدهمین کنگره سراسری و دومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران
مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهی مازندران با عنوان : جداسازی باکتری تولید کننده اسید آمینه متیونین و ارتقاء میزان بازده آن در سیزدهمین کنگره سراسری و دومین کنگره بین المللی میکروبشناسی ایران پذیرفته شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، این مقاله اثر مشترک خانم مریم ایجادپناه و اقای حسین حنیفی است که در 26 تیرماه 91در دانشگاه اردبیل ارائه شده است .
چکیده مقاله: این مقاله به بحث پیرامون اسید های آمینه واحد های ساختاری پروتئین ها هستند. از بین 20 اسید آمینه، 8 اسید آمینه در بدن انسان و حیوانات تک معده ای سنتز نمی شود. متیونین اسید آمینه ضروری در رژیم غذایی انسان و دام است. از مهمترین کاربرد های این اسید های آمینه به عنوان افزودنی برای تغذیه دام و طیور می باشد. همچنین به عنوان مکمل در خوراک انسان و در صنایع دارویی و آرایشی کاربرد دارد. در این پژوهش میکروارگانیسم های تولید کننده اسید آمینه متیونین از خاک با استفاده از روش غربال انتخابی جدا شدند. پس از بررسی های میکروسکوپی وتست های بیوشیمیایی باکتری Corynebacterium glutamicum جهت افزایش ارتقا اسید آمینه متیونین انتخاب شد. محیط کشت سویه مورد نظر با منابع کربنی گلوکز، سوکروز، مخلوطی از هر دو و ملاس و منابع نیتروژنی مختلف بهینه سازی شد. سپس یک محیط کشت بهینه شده minimal جهت تولید اسید آمینه انتخاب شد. این باکتری دارای مسیر متابولیسمی بیوسنتز اسید آمینه متیونین و دیگر اسید های آمینه ضروری می باشد. جهت دست یابی به سویه مناسب درتولید اسید آمینه متیونین از ترکیب NTG، اشعه UV و اسید نیتروز استفاده شد.از آنجایی که هیچ سویه وحشی میکروارگانسیم توانایی تولید مقدار زیاد متیونین را ندارد لذا از سویه های موتانت های مقاوم به آنالوگ های متیونین استفاده گردید. میکروارگانیسم های موتانت در محیط بهینه به فرمانتور 5 لیتری تلقیح شد و در فواصل زمانی مختلف میزان رشد و مقدار اسید آمینه متیونین تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پروژه میزان اولیه تولید اسید آمینه متیونین سویه وحشی با استفاده از روش های موتاسیون و بهینه سازی محیط کشت از 1/0به 6 گرم در هر لیتر محیط کشت ارتقاء یافت.
٠٨:٤٧ ٠٥/٠٥/١٣٩١