مدير مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهی:
پايش رشد و تکامل کودک از عمده فعاليت هاي اين مرکز است
مدير مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران با بیان این مطلب که عمده فعاليت های اين مرکز بر اساس پايش رشد و تکامل کودک طبق منحني هاي استاندارد انجام می شود، بیان داشت: در این مرکز تمامی زمینه های مرتبط با سلامت کودک از جمله رشد و تکامل، گفتار، روانشناسي، دندانپزشکي و تغذيه کودکان مورد ارزیابی قرار می گیرد.
دکتر رامين مظفري در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومي جهاددانشگاهي علوم پزشکي تهران، با اشاره به اينکه مرکز رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهی از سال 84 فعاليت خود را آغاز کرده، بیان داشت: در اين مرکز با مراجعات دوره ای و منظم والدین وضعیت سلامت کودک بررسی شده و اگر کودک دچار مشکل خاصي باشد با خانواده وي جهت درمان به موقع در ميان گذاشته می شود.
وي ادامه داد:پايش سلامت کودک سه سطح دارد که سطح اول آن در خانه هاي بهداشت، سطح دوم آن در مراکز بهداشت، توسط پزشک عمومي و سطح سوم آن که در مرکز رشد و سلامت کودک جهاددانشگاهي علوم پزشکی تهران انجام می شود، در برگیرنده خدماتی است که توسط متخصصان کودک و کارشناسان هر رشته از جمله تغذيه، روانشناسي، بينايي، شنوايي و ...انجام مي شود.
مدير مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهی، با اشاره به اينکه ، کودکان از نظر تکامل بايد مهارت هاي خاصي را در سن معيني کسب کنند و در صورت عدم کسب اين مهارت ها بايد تحت ارزيابي دقيق قرار گيرند؛ خاطرنشان کرد:به عنوان مثال نشستن، ايستادن و راه رفتن در کودکان سن خاصي دارد که بايد در همان زمان بررسي شود، همچنين کودک از نظر ساير مهارت هاي اجتماعي و روابط فردي نيز بايد تحت ارزيابي قرار گيرد که پس از طی این مراحل و بررسی پايش رشد و تکامل، در صورت سالم بودن کودک، شناسنامه سلامت از سوي اين مرکز در اختيار خانواده وي قرار داده مي شود.
دکتر مظفري با بيان اين مطلب که مراجعات کودک به مرکز بايد به صورت دوره اي انجام شود، تصریح کرد: گاهي ممکن است کودک دچار مشکلات رشدی و تکاملی باشد و خانواده دير متوجه شود، لذا مراجعات بايد در سال اول هر ماه يک بار، سال دوم هر 2 ماه يک بار و سال سوم و چهارم هر چهار ماه يک بار انجام شود.
مدير مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک جهاد دانشگاهی، با اشاره به اينکه علت معاينات متوالي، رشد سریع کودک است، افزود:به عنوان مثال اگر مشکلي وجود داشته باشد در مرحله اول روي وزن، قد و نهايتآ دور سر و مغز تاثير مي گذارد، لذا مراجعات بايد در دفعات معين صورت گيرد تا به واسطه رشد سريع کودک، زمان زيادي از بيماري نگذشته باشد.
دکتر مظفري همچنين با اشاره به استقرار گروه پژوهشي سلامت کودک در اين مرکز گفت: اين گروه، علاوه بر برگزاري کنگره ها و سمينارهايي مانند سمينار «کودک سالم»، بر روي کودکان حاصل از درمان هاي کمک باروري نيز به تحقيق و پژوهش مي پردازد.
٠٨:٣١ ١١/٠٥/١٣٩١