برگزاری کارگاه تخصصی بيوانفورماتيک و فيلوژني ميکربي، آموزش نرم افزارARBتوسط مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
کارگاه تخصصی بيوانفورماتيک و فيلوژني ميکربي، آموزش نرم افزارARB در تاریخ 14 شهریورماه 1391توسط مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد.
دکتر محمد علی آموزگار دبیر علمی کارگاه در خصوص اهمیت برگزاری این دوره به روابط عمومی مرکز گفت:
بنابر اعلام كميته بين¬المللي سيستماتيك پروكاريوتها، تعيين موقعيت فيلوژنتيك جزء الزامات شناسايي پليفازيك ميكروارگانيسمهاست. استفاده از سيستم ARB و پايگاههاي داده SILVA و LTP صحيحترين روش رسم درخت فيلوژنتيك بوده و توسط اين كميته به عنوان دقيقترين روش استاندارد بين المللي معرفي شده است كه از ويژگيهاي حفاظت شده توالي و ساختار ژنهاي ريبوزومي به منظور همراستا سازي تواليها و مشخص كردن موقعيت فيلوژنتيك سويه استفاده ميكند. استفاده از اين سيستمها براي اولين بار در خاورميانه در مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران به علاقهمندان و محققان آموزش داده مي شود و خدمتی تحت همین عنوان را مرکز در دست ارائه دارد.
آموزگار افزود: مجموعه نرمافزاري ARB با داشتن ابزارهاي مناسب و گروههاي دادهاي آن، امروزه در سراسر جهان به عنوان روش استاندارد براي آناليز دادههاي rRNA در حجم انبوه پذيرفته شده است به طوري كه نخستين مقاله اين پروژه كه در سال 2004 توسط Ludwing و همكارانش منتشر شده است تا كنون بيش از 2800 بار در انتشارات معتبر علمي رفرنس داده شده است. همچنین استفاده از آخرين ويرايشهاي نرم افزار (نوامبر 2011) و پايگاههاي داده ( جولاي 2012) مطابق با آخرين استانداردهاي اعمال شده است.
وی هدف از برگزاری این کارگاه را چنین بیان کرد:
با توجه به اهميت سيستم ARB/SILVA در شناسايي ميكروارگانيسمها و مطالعات محيطي و با توجه به فقدان پيشينه علمي و عملي كار با آن در مراكز علمي كشور، مركز ملي ذخاير زيستي و ژنتيك ايران در نظر دارد در راستاي كاهش وابستگي ملي به پشتيباني مراكز خارجي، اقدام به برگزاري اين دوره با هدف افزايش توانمندي و استقلال علمي متخصصان ايراني نمايد.
گفتنی است کارگاه تخصصی فوق برای گروه های ذیل قابل استفاده است.
متخصصان و علاقهمندان به رشتههاي سيستماتيك ميكربي، اكولوژي، سيستم بيولوژي، بيوانفورماتيك، علوم زيست محيطي، زيستشناسي دريا و تاكسونومي
٠٩:٤٨ ١٩/٠٦/١٣٩١