پژوهشگران جهاددانشگاهي به دانش فني ساخت گاردريل جاده اي استاندارد دست يافتند
پژوهشگران پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاد دانشگاهي به دانش فني ساخت و بهينهسازي گاردريلهاي جادهيي با قابليت استانداردسازي ملي دست يافتند.
به گزارش ايسنا،مهندس سيد حسين استقامت، مدير گروه پژوهشي مكانيك پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاد دانشگاهي هدف از اجراي اين طرح را دستيابي به طرحي بهينه براي ساخت اجزاي مختلف گاردريل عنوان، اظهار كرد:در قالب اين طرح با تغيير پارامترهاي موثر بر عملكرد گارديل در هنگام برخورد وسيله نقليه، تاثير انواع پارامترها و شيوههاي مختلف استفاده از آنها شبيهسازي شده است.
وي افزود: اين شبيهسازي نشان داد استانداردهايي كه براي شكل گاردريل و نحوه قرار گرفتن آن در زمين ارائه شده، توانايي گاردريل را در جذب ضربه بالا ميبرد و ميتواند علاوه بر جلوگيري از انحراف خودرو از جاده، تا حد ممكن آن را به مسير اصلي خود باز گرداند.
استقامت خاطر نشان كرد: پيش از اين گاردريلها با هر ارتفاعي و بدون توجه به بستري كه گارد درون آن قرار ميگرفت، نصب ميشد؛ اما با انجام طرح مذكور براي ارتفاع گاردريل، بستر آن و بتني كه از آن براي كاشت استفاده ميشود، استانداردهايي تعيين شده است.
وي گفت: براي اين گاردريلها در شرايط مختلف محيطي مانند جادههاي كوهستاني و خيابانهاي شهري، استانداردهاي مختلفي تهيه شده است كه ميتواند به عنوان يك استاندارد ملي براي انتخاب و طراحي گاردريلها در كل كشور مورد استفاده قرار گيرد.
استقامت همچنين درباره شكل ظاهري اين گاردريلها گفت: براي ناودان گارديلهاي قديمي از ورق ساده استفاده و متناسب با گارد فرم داده ميشد؛ اما طبق استانداردي كه تدوين شده اين ناودانها بايد در كارخانه و طبق استانداردهاي صنعتي فرم داده و رول شوند تا استحكام بيشتري پيدا كنند.
١١:٥٠ ٢٠/٠٦/١٣٩١