در هشتمین سمینار ماهانه گروههای علوم و فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان شد؛
تشریح فرآیند اکستروژن و توليد اسنک حجيم بر پايه مخلوط ذرت و جوانه عدس
فرآیند اکستروژن و توليد اسنک حجيم بر پايه مخلوط ذرت و جوانه عدس تشریح شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در هشتمین سمینار ماهانه گروههای علوم و فناوری این واحد که روز پنجشنبه 30 شهریورماه گذشته در محل ساختمان اقبال جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، مهندس غلامعلی گلی¬موحد از اعضای هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری در سخنرانی خود با موضوع «شرايط فرايند اکستروژن بر کيفيت اسنک حجيم» توليد اسنک حجيم بر پايه مخلوط ذرت و جوانه عدس در پایلوت اکستروژن پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی
وی با اشاره به تعریف اکستروژن مبنی بر شکل دهي مواد خميري از طريق فشردن و عبور دادن آنها از قالب، افزودند در این فرایند عملیات جابجايي، انتقال جرم،اختلاط وانتقال حرارت و تبرید صورت می¬گیرد که از مزایای آن میتوان به تنوع محصولات، هزینه پایین، راندمان بالا و حفظ کیفیت اشاره کرد.
عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی کاربرد اکستروژن در صنايع غذايي را در توليد اسنک هاي پف داده شده، غلات صبحانه اي، اسنک هاي پلتي، غذاي کودک، آردهاي پيش پخت شده، کنسانتره هاي فوري، ترکيبات عملگر، خوراک دام، فراورده هاي قنادي و پروتئین های گیاهی بافت دار عنوان کرد.
ایشان با اشاره به عوامل موثر بر کيفيت محصول اکسترودشده، توضیحاتی در رابطه با اثر اکستروژن بر طعم و رنگ، بافت، خصوصيات ميکروبيولوژيکي و خصوصيات تغذيه اي محصول ارائه کرد.
وی همچنین به توليد اسنک حجيم بر پايه مخلوط ذرت و جوانه عدس در پایلوت اکستروژن پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی اشاره کرد و گفت: این محصول حاوي پروتئين بالا غني از ايزولوسين و لايزين است و منبع خوبي از فيبر رژيمي و آهن به شمار می آید.
١٢:٥٣ ٠٦/٠٧/١٣٩١