رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان:
پيشرفتهاي فعلي صنعت در اثر فشارهاي تحريم بهدست آمدهاست
رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان انعقاد تفاهمنامه همكاري ميان انجمن سازندگان نفت، گاز و پتروشيمي و پژوهشكده تكنولوژي توليد جهاد دانشگاهي خوزستان را مثبت ارزيابي و بر ضرورت تداوم و قويتر شدن اين ارتباط تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان خوزستان ، دكتر مجتبي مقبلالحسين در نشستي كه روزگذشته(شنبه، 8 مهرماه) بهمنظور امضاي تفاهمنامه همكاري ميان پژوهشكده تكنولوژي توليد جهاد دانشگاهي خوزستان و انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان برگزار شد، اظهاركرد: صنعت استان به پيشرفتهاي قابل توجهي نائل شده كه اين پيشرفتها در اثر تحريم و فشارهاي ناشي از تحريم بهدست آمده است.
وي افزود: از تاريخ انقلاب اسلامي تا كنون شعار كشور قطع وابستگي به درآمدهاي نفتي بوده است كه هنوز به اين شعار آنگونه كه بايد و شايد عمل نشده و اين نقطه ضعف هنوز وجود دارد.
مقبلالحسين تصريح كرد: استان خوزستان از بزرگترين استانهاي صنعتي كشور و از منابع مختلفي همچون آب، نفت و فولاد برخوردار است.
رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان عنوان كرد: لازم است براي ارتقاي سطح صنعت و استفاده از توان نيروهاي بومي، مسوولان متولي امر از صنعت استان حمايت بيشتري داشته باشند و بخشهاي خصوصي در اين زمينه مشاركت كنند.
وي اظهاركرد: ما بايد با تشكيل يك مركز مديريت ساخت در استان خوزستان پروژههاي بزرگ صنعتي را از صنايع مختلف گروه به پروژههاي كوچكتر تقسيم نموده و با استفاده از علم و تواناييهاي موجود در دانشگاهها تدوين دانش فني كرده و در اختيار كارگاهها و صنعتگران قرار داده و با نظارت بر ساخت و بازرسي و تحويل گرفتن قطعات و تجهيزات مطابق استانداردهاي تعيين شده بتوانيم تجهيزات پيشرفته مورد نياز صنايع را تهيه و در اختيار قرار دهيم تا با داشتن يك نشان تجاري شناختهشده محصولات صنعتي با كيفيت توليد كنيم.
در ادامه اين نشست علي كراني، رئيس انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان اظهار كرد: بايد به استان خوزستان بهصورت ويژهتري توجه كرد و سهم سازندگان خوزستان در پروژههاي نفتي و بهطور كلي صنعتي محفوظ باشد؛ تلاش ما اين است كه در اين جهت گام برداريم.
وي ابراز اميدواري كرد: با انعقاد اين تفاهمنامه، بستر مناسبي براي تعامل بيشتر جهاد دانشگاهي خوزستان، دانشگاهيان و انجمن سازندگان نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان فراهم شود.
كراني تصريح كرد: در گذشته سازندگان در زمينه ساخت قطعات فعاليت ميكردند و در حال حاضر در زمينه ساخت تجهيزات مورد نياز نفت، گاز و پتروشيمي گام برداشته ميشود. اميدواريم كه اين زنجيره توليدي بهويژه در شرايط تحريم ادامه داشته باشد.
وي عنوان كرد: سازندگان خوزستاني در حال حاضر علاوه بر ساخت دكل ميتوانند در زمينه تعمير دكل نيز فعاليت داشته باشند و اين مساله در حال حاضر با جديت در حال پيگيري است.
كراني ادامهداد: آمادگي كامل داريم كه در زمينههاي صنعتي در كنار جهاد دانشگاهي خوزستان فعاليت كنيم. امكان ساخت تجهيزات موردنياز حفاري و پتروشيمي توسط سازندگان خوزستاني وجود دارد و ما به دنبال تحقق اين موضوع هستيم و تحقق اين مساله به نفع صنعت استان و فارغالتحصيلان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ايسنا در ادامه اين نشست بر ضرورت سرمايهگذاري در زمينه تجهيزات استراتژيك و شناسايي اين تجهيزات و برنامهريزي براي ساخت آن، كيفيسازي تجهيزات ساخته شده ايراني، استفاده از روشهاي مدرن توليدي به جاي روشهاي سنتي، ساخت و استفاده مناسب از زمان در ساخت تجهيزات و اجراي پروژهها، فعال كردن و پررنگ كردن بخشهاي غيردولتي، لزوم سرمايهگذاري و استفاده از ظرفيت متخصصان و سازندگان خوزستاني و تجاريسازي محصولات توليدي جهاد دانشگاهي با همكاري انجمن سازندگان نفت و گاز خوزستان تاكيد شد.
٠٩:٥٢ ١٠/٠٧/١٣٩١