راهاندازی دومین نیروگاه هیبریدی ساخت محققان جهاد دانشگاهی/
قاضی مغربی خبر داد: نصب نیروگاه هیبریدی فرودگاه بینالمللی امام(ره) درآینده
نیروگاه هیبریدی 32 کیلو واتی شهدای جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی در مرکز درمان ناباروری استان به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا دکتر سعید قاضیمغربی، معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی کشور در مراسم راهاندازی این نیروگاه گفت: نخستین نیروگاه هیبریدی ساخت محققان جهاد دانشگاهی واحد استان آذربایجان شرقی، در جزیره خارک نصب شد و دومین نیروگاه در مرکز درمان ناباروری این استان مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وی فناوری این نیروگاه را در نوع خود ممتاز دانست و گفت: فناوری نیروگاه هیبریدی، موجب کاهش هزینه تولید برق میشود.
قاضی مغربی خاطرنشان کرد: نیاز کشور به انرژی برق در سال های اخیر افزایش قابل ملاحظهای داشته و سهم عمدهای از این نیازها، مربوط به صنایع کشور است.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی، بقای صنایع را در استفاده از انرژیهای نو دانست و خاطرنشان کرد: بحث حاملهای انرژی و حذف یارانه این حاملها، واحد های صنعتی را به تکاپوی تامین نیازهای انرژی انداخته و در این بین یکی از راههای برون رفت از این مشکل، استفاده از فناوریهای نو از جمله نیروگاه هیبریدی در تأمین انرژی است.
وی با بیان این که خوشبختانه در اکثر نقاط کشور، به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی میتوان از توربینها برای تولید برق استفاده کرده و این توربینها، جوابگوی نیاز بخشی از انرژی هستند، استفاده از نیروگاههای هیبریدی را در روستاهای کمتر از 20 خانوار بسیار مقرون به صرفه دانست و گفت: در حال حاضر دولت، هیچ گونه تضمینی برای تهیه برق روستاهای کمتر از 20 خانوار ندارد.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، نیروگاه هیبریدی در فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام خمینی (ره) نیز نصب خواهد شد و در آینده نیاز برق مجتمعهای بزرگ را فراهم خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: دولت به صورت جدی خواهان فناوری نیروگاه هیبریدی شده و این محصول را با سرمایه گذاری مناسب و به صورت انبوه خریداری کند.
١١:٢٣ ١٤/٠٨/١٣٩١