رييس دوازدهمين همايش باروري و ناباروري:
15درصد علت ناباروري زوجين مشخص نيست در حالي كه هر دو نفر سالم هستند
رييس دوازدهمين همايش باروري و ناباروري با اعلام اين كه درمان ناباروري درمان لوكسي نيست، گفت: درمان ناباروري يكي از اصليترين درمانهاي بهداشت و درمان است و در اين زمينه گامهاي بزرگي برداشته شده است كه لازم است در اين زمينه بيمهها پوشش بيمهاي خود را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر مهناز اشرفي امروز در يك نشست مطبوعاتي با بيان اين كه ناباروري يكي از بيماريهاي شايع در دنياست، گفت: 35 درصد علت ناباروري مشكلات تخمك گذاري زنان، انسداد لولههاي رحمي، 35 درصد ناباروري مردان به علت مشكلات اسپرم و 25 درصد مشكلات مشترك و 15 درصد علت ناباروري زوجين مشخص نيست در حالي كه هر دو نفر سالم هستند.
وي با بيان اين كه هنوز تعداد كودكاني كه با روش اهداي جنين به دنيا آمدهاند در كشور مشخص نيست، هشدار داد: نداشتن مراكز ثبت اطلاعات در زمينه اين بيماران يكي از مهمترين معضلاتي است كه در آينده ما را با مشكل مواجه خواهد كرد كه بايد در اين زمينه تدابيري انديشيده شود.
وي ادامه داد: در اين همايش ناباروري زنان و روشهاي نوين درماني، آندرولوژي و روشهاي نوين مردان نابارور، جنينشناسي و آزمايشگاههاي ART، مسائل شرعي و حقوقي ناباروري، تازههاي علم توليدمثل بحث و گفتوگو خواهد شد.
رييس كنگره باروري و ناباروري با بيان اين كه در حال حاضر اميد به زندگي در بيماران كانسر افزايش يافته است، گفت: همچنين در حال حاضر در سنين جواني حدود 70 درصد اميد به زندگي افزايش يافته است.
وي حفظ سلامت كودكان متولد شده از روشهاي جديد را مهمترين برنامههاي اين كنگره عنوان كرد و افزود: تشخيص سلامت جنين قبل از تولد و حتي زمان تولد، توسط روشهاي جديد ميتواند اين امكان را ايجاد كند كه فرزندان سالم به دنيا بيايند.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست دكتر اسلامي عضو هيات علمي پژوهشكده رويان با بيان اين كه سلولهاي بنيادين در دنيا انقلاب بيولوژيكي ايجاد كرده است، گفت: فناوري سلولهاي نوين در تمامي رشتههاي پزشكي قابل استفاده است و بسياري از بيماريهاي غير قابل درمان و صعبالعلاج از اين طريق درمان ميشوند در آينده بودجههاي بالايي را به اين امر اختصاص خواهند داد.
وي با بيان اين كه با فناوري سلولهاي بنيادي اميدهاي بسياري در درمانهاي ناباروري ايجاد شده است، تصريح كرد: آينده پزشكي در دست سلولهاي بنيادين است چرا كه با روش بسياري از بيماريهاي غير قابل درمان در رشتههاي مختلف پزشكي درمان شده و همچنين اين سلولها در زمينه ناباروري نيز كاربردهاي بسياري پيدا كرده است.
وي با بيان اين كه در تمام دنيا بانك خون بند ناف وجود دارد، اظهار كرد: در اين موسسات بند ناف جنين را ميگيرند و آن را فريز ميكنند و اگر زماني فردي دچار بيماري شد از اين سلولهاي بند ناف براي درمان او استفاده ميكنند.
دكتر اسلامي ادامه داد: در حال حاضر پژوهشكده رويان حدودا يكسال و نيم است كه خون بند ناف را از افراد ميگيرد و آن را به صورت فريز شده نگهداري ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر نوروزي دبير علمي دوازدهمين كنگره باروري و ناباروري ايران گفت: سالانه حدود 100 هزار زوج جوان به تعداد زوجهاي نابارور كشور اضافه ميشوند كه 90 درصد اين زوجها با روشهاي درماني دارويي، جراحي و در نهايت درمانهاي كمكي مانند IVF ، IUI و ميكرواينجكشن داراي فرزند ميشوند.
وي ادامه داد: 10 درصد باقيمانده زوجهاي نابارور نياز به روشهاي كمكي ديگر به خصوص روشهاي اهدايي مانند اهداي جنين، تخمك مشكلشان حل خواهد شد.
دكتر نوروزي با اشاره به عوارض و پيامدهاي مخرب محدود كردن مراكز اهداي جنين به چند مركز خاص اظهار كرد: در حال حاضر حدود 40 مركز درمان پيشرفته ناباروري در كشور فعاليت ميكنند حال آن كه برخي دست اندركاران مربوطه در وزارت بهداشت با صدور بخشنامههايي در صدد ايجاد محدوديت جدي در فعاليت مراكز اهداي جنين هستند؛ اين در حاليست كه اين محدوديتها به بروز اختلالات جدي ژنتيكي و تنوع قومي در مناطق مختلف كشور منجر خواهد شد.
وي تصريح كرد: عدم ثبت اطلاعات دقيق اهدا كنندگان و گيرندگان جنين با توجه به حفظ اسرار زندگي مردم از طريق بانك ثبت اطلاعات و نگهداري جنين از مهمترين كاستيهاي پيشروي دست اندركاران اين علم است.
نوروزي گفت: به منظور حفظ صفات ژنتيكي بومي بودن اهداي جنين بايد مدنظر قرار گيرد تا در صورت وجود مشكل به راحتي بتوانيم آن را درمان كنيم.
وي با بيان اين كه تبليغات گمراه كننده در درمان ناباروري جرم تلقي ميشود، اظهار كرد: جلوگيري از تبليغات گمراه كننده و استاندارد كردن مراكز باروري و ناباروري در كشور مهمترين هدف انجمن باروري و ناباروري ، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي كشور است.
نوروزي با بيان اين كه درجهبندي مراكز باروري و ناباروري بايد در كشور صورت گيرد، گفت: قرار است طي طرحي از طرف انجمن باروري و ناباروري به سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت طرح طبقهبندي كيفي و همچنين قيمت تمام شده خدمات مشخص شود.
دبير اين كنگره با اشاره به عدم پوشش بيمههاي پايه پرداخت هزينههاي درمان ناباروري گفت: متاسفانه درمان اين بيماري با توجه به عدم پوشش بيمه پايه پرداخت هزينههاي مربوط مخارج درمان را براي اغلب بيماران كه معمولا زوجهاي جوان كم درآمد جامعه نيز هستند نسبتا سنگين ميكند اين در حاليست كه هزينه تمام شده درمان پيشرفته ناباروري در كشور ما همچنان 30 برابر ارزانتر از ساير نقاط دنياست.
وي ادامه داد: همايش باروري و ناباروري ايران ميخواهد بگويد كودكان خود را حتي قبل از تولد بيمه سلامت كنند.
اين متخصص، نقش ناتوانايي جنسي در جلوگيري از باروري را يكي از برجستهترين برنامههاي اين همايش عنوان كرد و افزود: در اين همايش بحثهايي در خصوص باروري در گروههاي خاص مانند افراد مبتلا به سرطان كه بيماري سرطان آنها كنترل شده است بحث و تبادلنظر خواهد شد.
دبير علمي اين كنگره، با بيان اين كه تشخيص قبل از تولد حتي زماني كه جنين در بيرون از بدن توسط روشهاي جديد تشكيل شود امكانپذير است، اظهار كرد: با تشخيص جنين قبل از انتقال جنين به رحم ميتوان از بيماريهايي كه توسط جنين منتقل ميشود جلوگيري كرد و جنين سالم را تنها منتقل نمود.
وي شيوع ناباروري در ايران، وضعيت سلولهاي بنيادي در كشور، نقش توانايي جنسي در باروري را از مباحث اين همايش عنوان كرد.
دوازدهمين كنگره باروري و ناباروري 17-18 اسفند ماه سال جاري در تالار همايشهاي رازي برگزار خواهد شد.
لازم به ذكر است كه اين همايش داراي امتياز بازآموزي مداوم است و آخرين اطلاعات مربوط را به پزشكان عمومي، متخصصان زنان و زايمان، ارولوژيستها، گروههاي علوم آزمايشگاهي، ژنتيك و ماماها ارايه ميكنند. م/د
١٢:٠١ ١٣/١٢/١٣٨٤