عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي خوزستان:
مقايسه كودكان با يكديگر موجب ايجاد خشم دروني آنها ميشود
كارشناس ارشد مشاوره و عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي خوزستان گفت: انديشههاي سازنده و سرشار از مهرباني، نوازش پوست شكم در طول دوران بارداري، صحبت مادر با جنين به دور از محيط پر سر و صدا و تنش، گوش دادن به موسيقي لطيف و آرام براي آرامش جنين بسيار موثر هستند.
محمدرضا ايزدي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خوزستان، اظهار داشت: كودكان امروز بزرگسالان فردا هستند. طرز شكلگيري بينش و شخصيت آنها، تعيين كننده شكل جامعه آتي است. تلاش در جهت ساختن روح لطيف آنها در جهتي بارور و خلاق توام با آرامش جان و دل به معناي حركت به سوي جامعهاي است كه در آن خلافكاري، فشار و تنش، وابستگي به مواد، سوانح رانندگي، خشونت و ويرانگري بسيار كمتر خواهد بود.
وي افزود: مادر بهتر است از افكار ناراحت كننده، اضطرابآور، خشمهاي توفنده، درگيري شديد با اطرافيان، انديشههاي تلخ و بيمار كننده كه باعث ترشح هورمونها و تغييرات فيزيولوژي در خود و تاثيرات نامطلوب بر جنين ميشود، پرهيز كند.
ايزدي خاطرنشان كرد: اهانت به كودك، داد كشيدنهاي مكرر بر سر كودك به هنگام درس دادن به او بذرهاي تحقير، ناخوشنودي، تنش، خشم و كينه را در كودك ميكارد. تنبيه بدني و ترسانگيز زمينههاي افسردگي يا اضطراب را در وجود لطيف كودك پيريزي ميكند.
اين روانشناس تصريح كرد: بايد از برچسب گذاري بر كودكان، لقبهاي اهانتآميز و مقايسه كودكان با يكديگر خودداري كرد؛ زيرا باعث تحقير، ناتوان كردن و يا ايجاد خشم دروني آنها ميشويم. اگر رفتار پدر و مادر با يكديگر عاري از محبت باشد، براي كودك اضطرابآور است و احساس ناامني را در او ايجاد ميكند.
عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي خوزستان در پايان يادآور شد: انتظار ما از كودك بايد با توجه به مراحل رشد او باشد، براي نمايش دادن كودك به جامعه، بار شديد بر دوش ذهن او نگذاريم و به اندازهي توانش از او درخواست كنيم. كودك اندك اندك بايد بياموزد كه براي بعضي از خواستهها ناچار است صبر كند.م/د
١١:٠١ ٢١/١٢/١٣٨٤