بيشتر افراد نگرش مناسبي نسبت به روشهاي جديد درمان ناباروري ندارند
نتايج يك تحقيق نشان ميدهد خيلي از افراد نسبت به روشهاي نوين درمان ناباروي از جمله روش اهداي تخمك،اسپرم و اهداي جنين نگرش مثبتي ندارند.
بر اساس اين تحقيق كه توسط دكتر "فرحناز چنگاوي"،"فاطمه جناني" و "سهيلا اكبري" در دومين سمينار اهداي گامت و جنين ارايه شد نتايج اين تحقيق نشان ميدهد نگرش افراد نسبت به اهداي گامت نگرش مثبتي نيست و اكثر افراد اين روش را از نظر شرعي حرام ميدانستند.
اين تحقيق يك مطالعه توصيفي تحليلي بود كه در آن ۱۵۰زوج نابارور مورد مطالعه و بررسي قرار گرفتند.اطلاعات با استفاده از پرسشنامه طي مصاحبه از افراد نمونه جمع آوري و در نهايت مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
بر اساس نتايج اين تحقيق ميانگين سن افراد مورد مطالعه ۳۲سال و ميانگين ماههاي زندگي مشترك ۳۴ماه بود.
از نظر تحصيلات اكثر افراد( ۶۸درصد) تحصيلات در حد ديپلم و ۳۲درصد افراد هم تحصيلات دانشگاهي داشتند.
از نظر وضعيت اقتصادي و اجتماعي در حد متوسط بودند.تقريبا تمام افراد مورد مطالعه بيش از ۶ماه از شروع درمان را پشت سر گذاشته بودند و بيشتر افراد بالاي ۴۰سال نسبت به موفقيت درمان نااميد بودند و به گفته خودشان براي رفع تكليف به مراكز درماني مراجعه كردهاند.
نتايج اين تحقيق نشان داد نگرش افراد نسبت به اهداي گامت (تخمك يا اسپرم) نگرش مثبتي نيست و بيشتر افراد حدود ۸۵درصد افراد مورد مطالعه اين روش را از نظر شرعي حرام ميدانستند و اطلاعات نامناسبي براي بيان عقيده شان ارايه ميكردند.
همچنين بر اساس نتايج اين تحقيق با وجود اينكه ۳۲درصد افراد داراي تحصيلات دانشگاهي بودند ولي نگرش مناسبي نسبت به روشهاي جديد درمان ناباروري نداشتند.
بر پايه اين تحقيق "آموزش جامعه" و آگاهي رساندن به مردم در مورد روشهاي نوين درمان ناباروي نقش بسيار موثري در درمان ناباروري و تداوم خانواده دارد.
نتايج اين تحقيق كه توسط دكتر "فرحناز چنگاوي"، "فاطمه جناني" و "سهيلا اكبري " از اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي لرستان انجام شده است در دومين سمينار سراسري اهداي گامت و جنين ارايه شد.
دومين سمينار سراسري اهداي گامت و جنين توسط پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي-ابن سينا و با همكاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران دهم و يازدهم اسفندماه سال جاري در دانشگاه تهران برگزار شد.م/د
٢١:٢٠ ٢٢/١٢/١٣٨٤